Osallistu roaming-palveluita koskevaan kyselyyn


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10370 kommenttia

 


Laskimme roimasti Euroopan roaming-hintoja 27.4.2016. Laajensimme Sopiva-liittymistä tutun Pohjolan ja Baltian edun koskemaan Liikkuva netti -liittymiä, ja toimme myös Euroopan reissudataa mukaan suosituimpiin liittymiimme. Tämän lisäksi tuttu ja turvallinen päivähinnoittelumme Euroopassa päivitettiin tuplaamalla käytössä olevan datan määrä.


 


Vaikka muutokset olivatkin merkittäviä, haluamme jatkossakin kehittää asiakkaillemme parhaita mahdollisia palveluita käyttöön myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Siksi pyydämmekin sinua osallistumaan kyselyymme ja vaikuttamaan roamingin tulevaisuuteen.


 


Kerro meille mielipiteesi ja ideasi rohkeasti. Kaikki kommentit huomioidaan, ja pyrimme hyödyntämään niitä tehokkaasti tuotekehityksessämme. Ja niinkuin aina, voit vapaasti kommentoida aihetta myös tämän blogin kommenteissa.


 


Kyselyssä on 13 kysymystä, joihin vastaaminen vie noin 10 minuuttia.


 


Kiitos paljon osallistumisestasi!


 


T: Soneran roaming-työryhmä


 


Klikkaa tästä kyselylomakkeelle.


  



18 kommenttia

Vastattu kysymyksiin. :)

 

Tosiaan itse en ole vielä tarvinnut roaming palvelua ottaa käyttöön. 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Hienoa, kiitos  :)

Miksi, etkö ole käynyt reissussa vai oletko pärjäillyt vain wifi-verkkojen varassa?

Kävin kolmisen viikkoa sitten työmatkalla Kööpenhaminassa ja kuvasin siellä vlogi-tyyppisen videon Tripadvisorin ja Google Mapsin käytöstä. Olen sitä tässä editoinut ja saan sen ulos varmaankin huomenna.


 


Varsinkin puhelin mutta myös tablet alkaa olla nykyään aika must myös ulkomailla ja on hyvä tietää, että niitä voi käyttää Euroopassa nettaamiseen ja sometteluun (kunhan unohtaa ne videopalvelut) ja Pohjolan & Baltian edusta puhumattakaan ilman pelkoa yllätyslaskuista.

Vastattu myös. :smileyhappy:



 

En kamalasti matkustele ja jos matkustan niin yleensä keskityn viettämään laatuaikaa. Yleensä ulkomailla on aika paljon avoimia WiFi verkkoja, toki joskus on paljon ihmisiä samaan verkkoon yhteydessä jolloin tulee pätkimisiä. Mutta harvemmin itse matkapuhelimen dataa en ole tarvinnut käyttää. :) 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
@kenuu90

Monessa paikassa sattuu myös maksullisia WLANeja olemaan että pakko pärjätä mobiiliverkossa tai ilman. Hotelleissa kuuluu usein hintaan. Julkisissa WLANeissa kannattaa olla varuillaan ja suosin VPN:n käyttöä salataksesi verkkoliikenteesi.

, tiedän.

 

Onhan noissa julkisissa myös haittapuolensa, mutta kuten mainitsin aikaisemmin niin en kuitenkaan sitä nettiä tarvitse ellei ole ihan pakollinen tarve päästä selailemaan internettiä. :) 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

 


 


Ainakin omalla kohdallani esim. Google Maps on ehdoton, ei tarvi olla paperisia karttoja mukana vaan ruudussa näkyy oma sijainti ja reitti paikkaan x. En minäkään somettamalla someta, reissussa kun ollaan niin ollaan reissussa, mutta kyllä tilanteita tulee että pitää tsekata jotain juttuja tai tehdä päivitys. Tai vaikka katsoa netistä että mites joku juttu menikään.


 


Ilmankin ehkä pärjää, onhan sitä pärjätty ennenkin, mutta onhan se vaaaaan niiiiin kätevää kun netti on hyppysissä.

, thats true. 

Usein teen niin, että jos tiedän matka kohteen lataan kartan jotta voin käyttää sitä offline tilassa. :) 

Toki tuleehan jokunen facebook päivitys kuvan kera laitettua aina matkan päällä.

 

 

Kyllä, Heren kartat voi ladata etukäteen puhelimeen ja navigointikin on toimivaa mallia.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Totta, offline-moodissa toimivia karttapalveluita toki löytyy. Mites muuten tuo Here, en sitä tunne, mille alustoille sen saa?  


 


Ainakin omalla kohdallani tämä on omalla tavallaan myös mukavuusjuttu, vähän sama kuin että jaanko puhelimesta nettiä tablettiin vai hommaanko tablettiin oman liittymän. Vastaus on että hommaan oman liittymän koska olen laiska ja koen että sen jaon aktivoiminen ja toisessa päässä wlanin valitseminen on "liian työlästä" tehtäväksi säännöllisesti (varsinkin, kun iPhone ei tarjoile verkkoa muille laitteille kuin vain silloin kun se toiminto on ruudussa näkyvissä). Satunnaisesti sen toki jaksaa tehdä.


 


Eli analogia tästä on siis se, ettei tarvitse tehdä mitään, etukäteen tai muulloinkaan. Ei tarvitse muuta kuin käyttää jos tarve vaatii :)

Mutta nämä on näitä makuasioita ja siksi onkin hyvä että on vaihtoehtoja :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Here on Nokian entinen palvelu, Ovi Maps, josta monen mutkan kautta tuli Here. Nykyisin sen taitaa omistaa jotkin muut yritykset. Android, iOS, WP ja Symbian lienevät yhä tuettuja.


 


Androidissa niin iisiä tuo yhteyden jako. Kun on kerran määrittänyt haluamansa SSID:n ja salasanan ja vaikka laittanut pyyhkäisyvalikkoon pikavalinnan hotspotille ja kohdelaitteessa wifin laittanut kuntoon, niin muutamassa sekunnissa yhteys pelittää. Sama pätee ainakin WP:een

Saa ainakin Androidille ja iOS:lle, mutta WP saatavuus on nykyään vähän vaihdellut. WP10:lle sai, WP8:lle ei välillä saanut ääniopastusta, mutta sitten taas sai. Herenhän omistavat nykyään saksalaiset kotteronvalmistajat Daimler, BMW ja Volkswagen.

Kunniamerkki +14

WP10 omat kartat saa kanssa ladattua offlineen ja ääniopastus löytyy ainakin mun luurista.

WP10:n "omatkin" kartat ovat Hereltä. Tietokoneella kartat-appsin alakulmassa lukee Copyright: 2016 Here ja Microsoft Corporation.

Kunniamerkki +14

Niin on, viittasin lähinnä siihen sovellukseen. Heren sovellusta ei enään saa WP:lle.

Kokeilin aikoinaan "Here" kartta sovellusta, oli tosin Beta aikaan. Sen jälkeen en ole kokeillut kyseistä sovellusta.

 

Iphone 5s:es käytän lähinnä Google Mapsiä, kun sillä saan kätevästi esiin nuo julkisen liikenteen aikataulut esiin. Iphonen oma kartta sovellus on ollut sitäkin vähemmän käytössä. :)

Kunniamerkki +5

Kysely oli hieman turhan tiukkaan tiettyyn muottiin survottu. Jos tuolla halutaan jotain kehittää, niin eipä palvelut paljoa kehity.

 

Suurin ongelma on väkisin ajettu yksi hinta Euroopassa ideologia. Itse kannattaisin paluuta aiempaan systeemin, jossa eri verkoissa olisi eri hinnat. Tällöin hinnoittelu voisi muodostua siten että vierailevan (roaming) liittymän hinnasto soitettujen puheluiden, lähetettyjen viestin ja tiedonsiirron osalta mukailisi paikallisen pre-paid liittymän hintoja. Liittymään saisi sitten eriasteisia pakettaja alentamaan hintoja. Poikkeuksena olisi se että puheluiden vastaanotto maksaisi verrattuna paikalliseen prepaid liittymään. Toinen suotava idea olisi se, että soitettaessa kotimaahan voisi saada edullisemman hinnan kuin paikalisella prepaidillä soitettaessa. Sama myös tekstiviestien osalta. Tilanne, jossa kotimaan paketin voimassaolo ulkoimailla vaaditaan, on minun näkemykseni mukaan kestämätön. Mistä teet, kun valtaosa muista puhelimen käyttäjistä ei tiedosta sitä että ulkomailla on poikkeavat hinnat. Tiedetään puhelimesta vain ne kaksi tai kolme nappia; soita/vastaa, hylkää/lopeta ja virtanappi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Hienoa, kiitos . Otamme sinun niinkuin muutkin kommentit tästä blogista talteen.

Vastaa