Tervetuloa uudistettuun Sonera Klaaniin :)


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10370 kommenttia

Mukava kun olet tullut Klaaniin ja vietät täällä aikaasi 🙂 Haluamme, että tämä on sinulle entistä mukavampi paikka keskustella, auttaa muita ja muutenkin vaikka vain hengailla.


 


Näistä lähtökohdista olemme tehneet pitkään töitä taustalla uudistaaksemme Klaanin ja tuodaksemme sen tähän päivään. Olemme ylpeitä kun pääsemme sen teille nyt lopultakin esittelemään 🙂 Nyt sinulla on helppo selata Klaania kaikilla laitteilla, siis myös mobiililaitteilla koska Klaanialusta mukautuu käytettävän laitteen ruudulle sopivaksi.


 


Teimme noin kuukausi sitten ensimmäiset muutokset jotka olivat valmistautumista tähän tämänpäiväiseen isompaan muutokseen. Silloin nimittäin muokkasimme keskusteluosiot uuteen järjestykseen ja tässä muutoksessa meillä oli kaksi tavoitetta:


 


1) Sinulla on helppo löytää ja kysyä apua niissä tilanteissa jotka liittyvät Soneran tuotteisiin ja palveluihin


2) Sinulla on helppo löytää myös muita keskusteluita liittyen digitaaliseen elämänmenoon; esimerkiksi suosituksia laitteista, inspiraatiota ja vinkkejä arkeen sekä tulevaisuuden näkymiä ja niin edelleen


 


Uusi Klaani toi mukanaan myös muita pienempiä mutta tärkeitä uudistuksia joista tässä muutama:


 


Klaanissa on nyt vain yksi hakukone ja se yksi ja sama löytyy nyt jatkossa samasta paikkaa kaikkialta Klaanista (aikaisemmin Klaanissa oli etusivulla suppea/ennakoiva haku ja foorumin puolella edistynyt haku. Nyt Klaanissa käytetään vain tuota edistynyttä hakua) ja tämän muutoksen myötä löydät haulla aikaisempaa enemmän ja helpommin hakuasi vastaavia keskusteluita.


 





 


 


 


Omat tilaukset -pikalinkki on kätevä jonka "taakse" voit laittaa sinua kiinnostavia keskusteluita talteen ja josta löydät ne nopeasti milloin tahansa.


 


Jos olet joskus miettinyt miten Klaania ja sen ominaisuuksia käytetään ja niin edelleen, nyt löydät Apu-osiosta ohjeartikkeleita joissa on vinkkejä Klaanin käyttöön. Lisäämme näitä artikkeleita koko ajan lisää, ja voit aina ehdottaa sieltä mahdollisesti puuttuvia artikkeleita :)


 


Omat tilaukset sekä Apu-artikkelit löydät kun olet kirjautuneena sisään ja klikkaat omaa nimimerkkiäsi sivun oikeassa reunassa. Apu-artikkelit ovat käytettävissäsi myös ilman kirjautumista, silloin ne löytyvät Rekisteröidy / Kirjaudu -linkkien vierestä.


 


 


Jos käytit aikaisemmin Klaania mobiiliversiolla niin kirjoituksista ei nähnyt kuka kirjoittajista on asiakas ja kuka henkilökuntaa. Nyt näet tämän aina ja kaikilla laitteilla, työntekijät erotat pienestä Sonera-logosta nimimerkin vieressä. Ja niinkuin aikaisemminkin, työntekijän erotat myös lilasta arvonimestä; "Klaanipäällikkö", "Neuvonantaja", "Soneralainen", "Asiantuntija".


 


Toimme blogin jokaiseen osioon listan ensimmäiseksi ja tällä muutoksella tavoittelemme sitä että blogeja luetaan ja myöskin kommentoidaan aikaisempaa enemmän. Me soneralaiset tuotamme koko ajan blogeja kulutettavaksenne ja niitä on tarkoitus jatkossa tuottaa entistä enemmän ja monipuolisemmin! Ja huom: Jos sinä olet kiinnostunut blogien kirjoittamisesta niin otahan minuun yhteyttä.


 


Klaanissa tapahtuu koko ajan ja nyt jokaisen keskustelun lopussa on "Klaanipäällikkö suosittelee" -elementti jossa nimensä mukaisesti suosittelen kolmea eri blogia tai keskustelua jotka minun mielestäni sinulla olisi hyvä lukea. Näin et missaa mitään erityisen tärkeää jos vain piipahdat täällä lukemassa keskustelun tai pari :)


 


Klaanissa kehuttiin aikaisemmin toisten viestejä, "Tykkää" on selkeämpi joten nyt niistä tykätään :)


 


Tässä muutoksista ja niiden taustoista pääpiirteittäin. Vielä jäi tehtävää, uudistamme myöhemmin mm. arvonimet ja arvomerkit sekä tuomme Klaaniin matkan varrella koko ajan lisää ominaisuuksia joista myöhemmin lisää kun niiden aika on. Jatkossa pääset osallistumaan toimintaan entistä enemmän, olet ehkä jo huomannutkin että haemme aika-ajoin esim. testaajia uusille tuotteille ja palveluille sekä laitteille ja tarvikkeille, järjestämme erilaisia kyselyitä yms yms. Ja näitä kaikkia tuomme jatkossa entistä enemmän, Klaani toimii siis jatkossa vielä vahvemmin kohtaamispaikkana kaikille digitaalisuudesta kiinnostuneille ja jossa pääset myös vaikuttamaan eri asioihin ja niiden tulevaisuuteen.


 


Toivomme että pidät uudistuksista ja mielellämme kuulisimme mitä olet mieltä joten avaahan sanainen arkkusi. Kiitos jo etukäteen :)


 


 


 


11 kommenttia

Nyt on hyvä, paljon,paljon selkeämpi ja parempi. Löytää mitä etsii todella helposti. :smileyhappy:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Onpa mukava kuulla, kiitos kovasti  :)

Mobiiliversiokin toimii hyvin, nyt näyttää suunta olevan oikea. :)

Jo se vanha oli huono ja tämä on vielä huompi.Vaihtakaa se vanha takaisin.Noh,eipähän tartte enää tätäkään katella.. :D

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

No, mikäs siinä vanhassa versiossa oli huonoa ja varsinkin mikä tässä uudessa? 🙂 

En tiedä mikä tässä uudessa on huono, vanha oli kyllä melko susi, mutta tämä uusi avautui itelle ainakin heti. Tietysti tuntuu erilaiselta käyttää, kun vanha oli niin kauan ilman mitään suurempia uudistuksia, mutta kyllä tämä uusi on minusta iso harppaus oikeaan suuntaan ja aina tätä voi kehittää joten eikun ehdotuksia kehiin, jos ne sieltä toteutuisi. :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

 se on just noin, wanha Klaani oli jäissä pitkän aikaa liittyen tämän uuden rakennustöihin. Nyt kun tämä uusi on ns. ulkona niin nyt pääsemme kehittämään Klaania pienin ja välissä isoin askelin :)


 


Esim. viime yönä teimme jo pieniä parannuksia, sellaisia jotka jäivät julkaisusta puuttumaan. Näitä viilauksia teemme nyt koko ajan nopealla syklillä, pyrimme siihen että joka yö tulee jotain viilauksia.


 


Jos ja kun huomaatte että joku feature tai muu olisi hyvä lisäillä niin joko tähän blogiin heittelemään ideoita tai vielä parempi heittää niitä tänne Kehitysideat ja toiveet -ketjuun. Kuuntelemme mielellämme ideoitanne, tehdään Klaanista yhdessä entistä hienompi paikka :)

Jotenkin vaan nämä sivut tuntuu "sekametelisopalta" , eli hirveen sekavat edelleen mielestäni. Voi olla että vaatii totuttelua, mut ensi vaikutelma kun täällä pitkästä aikaa käy.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Kiitos  kommentistasi. Onko sinulla näkemystä miten saisimme tätä sekametelisoppa-efektiä vähennettyä? Ideat kehiin :)

Mun mielestä vois edelleen karsia ja yksinkertaistaa. Täällä sivukaupalla tietoa ja onko kaikki tarpeellista?? Hakutoiminnolla löytää hyvin etsimänsä asiat. Päävalikko, uutisvalikko, ajankohtaista, haku yms. Mut mun mielipide :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Sivukaupalla tietoa, kyllä, ja tosiaan Klaaniin tehtyjen sisältöjen lisäksi täällä on myös meidän wanhan palstan keskustelut. Ainakin toistaiseksi kaikille sisällöille on tarvista, ainakin siinä mielessä että edelleen jengi lueskelee myöskin niitä wanhan palstan aikaisia keskusteluita. Toki, osassa voi olla vanhentunutta tietoa mutta ei kaikissa. Mutta varmasti joskus koittaa se että arkistosta on aika luopua, ja samalla ehkä vaikka poistaa Klaaniin tehdyistä jutuista ne vanhimmat. Tässä poistossa on vaan sellainen hankaluus että kaikki tieto ei vanhene ajan myötä ja Klaani on koko ajan kasvava tietopankki 🙂 Mutta siis, tätäkö tarkoitit?


 


Päävalikko, uutisvalikko jne, tarkoitatko että etusivulla pitäisi olla vain tällaiset valinnat eikä mitään muuta? Käytätkö muuten Klaania tietokoneella vai mobiililaitteella? Onko sekavuus mielestäsi yhtä lailla riippumatta millä selaat Klaania?

Vastaa