Tule mukaan kehittämään Sonera Viihteen mobiilipalvelua!

  • 24 November 2015
  • 11 kommenttia
  • 15 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10349 kommenttia

 


EDIT 3.12.2015


 


Kiitos kaikille osallistujille, saimme haluamamme ryhmän kasaan :)


 


 


Tule kehittämään Sonera Viihteen mobiilipalvelua!


 


Oletko 20-40 -vuotias, käytätkö älypuhelinta ja/tai tablettia ja oletko kiinnostunut mobiili-tv -palvelusta? Olet etsimämme henkilö jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä.


 


Järjestämme torstaina 3.12.2015 klo 17-19 Soneran pääkonttorilla Helsingin Vallilassa keskustelutilaisuuden, jossa aiheena on Sonera Viihteen mobiilipalvelun kehittäminen.


 


Palkkioksi osallistujille annamme 30 euron S-ryhmän lahjakortin.


 


Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta --> linkki. Tilaisuuteen valituille ilmoitamme henkilökohtaisesti tarkemmat tiedot 30.11.2015. 


 



11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Vielä kerkeät ilmoittautumaan :)

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

Kas. Jo ensimmäiseen kysymykseen pitää vastata kieltävästi kun olen parikymmentä vuotta yli-ikäinen. Mutta silti käytän älypuhelinta ja tablettia telkkarin ja tallenteiden katsomiseen. Olenko poikkeava?

 

Toisaalta tilaisuus on niin pahasti syrjäseudulla että ei sinnepäin tulisi lähdettyä vaikka kutsuttaisiin:-)

Juu on täällä muitakin ikärasismin uhreja. :smileytongue:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

, jos sulla tulis kuitenkin käyntiä syrjäseudulla niin ilmoittautumaan vain :)

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

Googla Maps:in kertoessa 8 tuntia 9 minuuttia ilman muuta liikennettä tai 767 km niin taidan tällä kertaa jättää väliin. 

 

Mutta pari kommenttia voisia asiaan liittyen sanoa: Tietokoneella käytettäessä Sonera Viihde on aika kömpelö. Jokin hiivatin Silverlight siinä rassaa, haluaa joka käyttökerralla päivittää itsensä ja sitten kertoo että Microsoftilta ei löydy haettua sivua. Ja lisäksi talletuksenkatselun keskeytys on ongelma, se joko jää taakse auki tai sitten ei. Aivan uudestaan aloitettaessa edellisen katsomisenkohdan hakeminen on työlästä.

 

Ohjelmavalikko on sekava, siinä ei oikeastaan tarvitse näkyvillä tilaamattomien kanavien tietoja, kyllä niitä osaan sitten kaivaa esille jos olen jotain tilaamassa. Ohjelmakirjastossa sarjafilmin jaksoja ei oikeastaan pysty otsikosta erottamaan, vain päivämäärästä jos siitäkään.

 

Tablettisovelluksissa on sitten vastaavat sekavuusongelmat. Ehkä pahempinakin.

 

Mutta se kehittäminen, Silverlight pois, HTML5 tilalle. Viihteen ja mobiiliviihteen yhdistäminen että kummallakin on kaikki sisältö käytettävissä. Omien tallennusten säilytysajan pidentäminen. Omia merkintöjä tallennuksiin - katsottu, katso myöhemmin, roskaa jota voi katsoa jos jaksaa, jne... vaikka kansiointi tallennuksiin? Ohjelman puskurointia pidemmäksi, mobiililla ei aina ole niin kovin hyvässä kentässä. Vaikka varttitunti jemmaan niin ei tarvitse odotella että jatkuuko vai ei ohjelman näkyminen. Kirjautuminen, miksi eri tunnus kuin muualla Soneran sivuilla?

 

Tässä ensi hätään... Tok jos tekijänoikeusmafiasta pääsisi eroon niin muitakin kehittämisasioita tulisi mieleen. Kuten viikko kaikkia kanavia tallessa myös TV-puolella. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
@VMJ

Samaa mieltä että on kömpelö tuo Sonera Viihde Netissä ja mobiilissa palvelu selaimella ja tuolla Windows 10 sovelluksellakin. Silverlight luopuminen ei onnistunut ilmeisesti vaadittujen suojauksien takia. Ilmeisesti vaaditaan tietynlaista jota HTML5 ei tue. Eli tekijänoikeusmafian takia ongelmat alkavat.

Kirjautuminen pakko olla eri tunnuksilla sillä ns. Mobiiliviihde tunnus joita voi olla monta omistajallaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Vielä on muutama paikka jäljellä joten jos kiinnostuit niin ole nopea 🙂 Päivitän aloituskirjoitukseen tietoa sitten kun kaikki paikat on täytetty.


 


, tuo Silverlight-asia on tiedossa mutta otan kirjoituksesi silti talteen ja toimitan eteenpäin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Jos soneralta kustannetaan matkakulut (hyvinkää-helsinki-hyvinkää) junaliput niin voin osallistua.

Kunniamerkki +14
VMJ:llä hyviä kommentteja, nuo uudistukset parantais käyttökokemusta mukavasti.

Lisäksi muissa striimauspalveluissa oleva vakio-ominaisuus toiston jatkaminen olis saatava tänne Viihteeseenkin. Itsekin kun katselen joskus sarjan jaksosta vain osan kun on hiljainen hetki niin ei tarttis aina itse muistaa mihin kohtaan jäi.
Kunniamerkki +14
Huomasin vielä sellaisenkin ominaisuuden (omituisuuden) että kun ipadin näyttö sammuu, niin toisto katkeaa eikä Viihde siis muista kohtaa johon jäätiin. Todellä ärsyttävä puute...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Muutama vastaus kommenteissa esille tulleisiin kysymyksiin:

1) Jatka katsomista -ominaisuus on tulossa parin viikon sisällä


2) Kun avaat Viihteen netti- ja mobiiliversion niin näet kaiken tarjolla olevan sisällön. Kun kirjaudut sisään, näet sisällön jonka olet tilannut


3) Ohjelmakirjastojen käytettävyys on jatkuvan kehityksen alla ja tulemme parantamaan siellä olevia ominaisuuksia


4) Viihteen netti- ja mobiiliversioon on tulossa henkilökohtainen tallennus ja kodin Viihteen sekä netti- ja mobiili-palvelun välistä saumattomuutta rakennetaan parhaillaan


5) Tunnuksien suhteen tilanne on se että meillä ei ikävä kyllä ole mahdollisuutta tarjota yksiä tunnuksia molempiin palveluihin (Omat Sivut vs. Viihteen netti- ja mobiilipalvelu)

Vastaa