Yhteisö uudistui, kerro miltä vaikuttaa ?


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20
 • Yhteisömanageri
 • 9414 kommenttia

Olemme työstäneet tuolla kulisseissa Yhteisölle uutta ulkoasua yhdessä yhteisöalustatoimittajan Khoroksen kanssa. Ulkoasu on hyvin pitkälti Khoroksen oletusulkoasun näköinen, emme ole tehneet siihen juuri ollenkaan mitään kustomointeja. Tarkoitus on lähteä rakentamaan uutta Yhteisöä puhtaalta pöydältä ja yhdessä teidän kanssa ideoiden - mitä tarvitsette ja mitä huomaatte, että kenties puuttuu. Uusi ulkoasu on nyt valmis ja pääsette sitä nyt kokeilemaan. Kerrothan vapaasti, että miltä uusittua Yhteisöä tuntuu käyttää. Onko kaikki selkeätä, löydätkö jotain outoa tai huomaatko, että joku tärkeä ominaisuus puuttuu? Vaikka itse sanonkin niin näyttää kyllä kivalle ja on helppokäyttöinen sekä selkeä. Sivut myös latautuvat nopeasti 🙂> -- Muokkaus 22.12.2021

Tuoreimpiin uudistuksiin pääset tästä linkistä.


145 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Uudistuksen yhteydessä tulee sinne tänne pieniä näppäriä toimintoja ja näkymiä joista sitten lisää, kun uusi ulkoasu on käytössä 🙂> Tuomme alun lanseerauksen jälkeen uusia toimintoja, joista voisin etukäteen mainita esimerkiksi Ryhmät. Niiden avulla voimme luoda Yhteisön sisällä pieniä (tai isompia) ryhmiä, aina jonkin tietyn teeman ympärille. Se voi olla vaikka valokuvaaminen tai esimerkiksi betatestiryhmä jonkin tuotteen testaamisen ympärille. Tuomme jatkossa myös Tapahtumat-toiminnon, jota tulemme käyttämään esimerkiksi laitelanseerauksien yhteydessä. Kerro miltä vaikuttaa, mitä puuttuu tai mikä on kenties turhaa? Tehdään uudesta Yhteisöstä hieno ja hyvä, yhdessä 🙂>

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Virkistävää kun tulee jotain uutta! 😁> Tässä omia pohdintojani uudesta teemasta...

 • Uusi ulkoasu mukailee hyvin nykyistä modernia ulkoasua, joten siirtymisestä tulee helppoa jokaiselle käyttäjälle.


 • Hakusuodatin on hyvä ominaisuus uutisvirrassa


 • Kaipaisin yläosan taustakuvaan vähän enemmän tunnelmaa esimerkiksi kuvaa vaihtamalla.


 • Hyvä, että Telian kotisivulta on tuotu alaosan tiedot, joten pääsee näppärästi mm. Telian asiakaspalvelun sivulle.


 • Telian häiriötiedotteiden näkyminen reaaliajassa oikean puolen näkymään olisi hieno ominaisuus!


 • Profiilisivu ja asetukset jää varmaan ennalleen? Mielestäni tarvitsisi selkeämmän rakenteen mm. asetuksiin ja osion mistä näkee omat blogit/julkaisut listattuna.


 • Tuleeko tumman tilan ominaisuus?


Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Aika raikas ulkoasu. Saisiko tosiaan myös tumman tilan käyttöön tarvittaessa?Mobiilinäkymäkin on selkeä ja kaikki tarvittava löytyy nopeasti valikon kautta 😁>

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Sekunti@  kirjoitti:
Hakusuodatin on hyvä ominaisuus uutisvirrassa


Kyllä, se on hyvä tapa suodattaa ketjuja (ei yksittäisiä kommentteja), että mitä täältä löytyy. Se toimii vieläpä siten, että etusivulla se näyttää koko Yhteisön ketjut ja sitten aina kun menee tiettyyn osioon niin se näyttää sitten vain sen osion ketjut. 
@Sekunti@  kirjoitti:
Kaipaisin yläosan taustakuvaan vähän enemmän tunnelmaa esimerkiksi kuvaa vaihtamalla.


Nyt uudistuksen myötä pääsemme vaihtamaan taustakuvaa helposti ja näppärästi, aiemmin se vaati aina kehitystä. Nyt siis jatkossa sivusto näyttää freshiltä useammin 🙂> Ihan kuvakuva on haastava, koska riippuen millainen kuva se on niin siitä ei välttämättä erota noita tekstejä ja vaikka hakua. Siksi tuollainen "väritausta" on turvallisempi. Katsotaan toki mitä kaikkea sen kanssa saa tehtyä. 
@Sekunti@  kirjoitti:
Hyvä, että Telian kotisivulta on tuotu alaosan tiedot, joten pääsee näppärästi mm. Telian asiakaspalvelun sivulle.


Tämä on yksi askel, tarkoituksemme on yhdistää jatkossa enemmän Yhteisöä ja telia.fi -sivustoa keskenään. 
@Sekunti@  kirjoitti:
Telian häiriötiedotteiden näkyminen reaaliajassa oikean puolen näkymään olisi hieno ominaisuus!


Kieltämättä, tätä pitää harkita. 
@Sekunti@  kirjoitti:
Profiilisivu ja asetukset jää varmaan ennalleen? Mielestäni tarvitsisi selkeämmän rakenteen mm. asetuksiin ja osion mistä näkee omat blogit/julkaisut listattuna.


Profiilisivu uudistuu sekin. Omat asetukset sivu pysyy pääosin ennallaan, sinne tulevat muutokset ovat pääosin pieniä kosmeettisia muutoksia.  
@Sekunti@  kirjoitti:
Tuleeko tumman tilan ominaisuus?


Ei ainakaan vielä mutta olisi kyllä hienoa jos meillä olisi sellainen tulevaisuudessa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@kiisseli67@  kirjoitti:


Aika raikas ulkoasu. Saisiko tosiaan myös tumman tilan käyttöön tarvittaessa?Mobiilinäkymäkin on selkeä ja kaikki tarvittava löytyy nopeasti valikon kautta 😁>


Kiitos, kiva kuulla 🙂> Tummaa tilaa ei tässä yhteydessä tosiaan tule mutta olisi kyllä makea (ja hyödyllinenkin) sellainen olla. Vieläpä siten, että käyttäjä voisi itse valita tumma/vaalea teeman väliltä. Tähän vaikuttaa alustatoimittajan eli Khoroksen tulevaisuus, että tuovatko he tummaa teemaa tarjolle. Jos ei niin sitten meillä pitää itsellä harkita sellaisen rakentamista. Pidän listalla ehdottomasti 🙂>

Kunniamerkki +4

Hyvältä vaikuttaa. Yksi valittamisen aihe kuitenkin on. Applikaatio ei ole suomea vaan vierasta kieltä. Suomen kielessä on loistava sana sovellus. Miksei sitä voi enää käyttää?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

"Applikaatio eli päällikeompelu on kankaan koristelemista kiinnittämällä siihen toisista kankaista leikattuja kuvioita." Sepäs se, olisi hienoa, jos käytettäisiin oikeita sanoja eikä aina lainasanoja. Kun oikeat vastineet kuitenkin kielestä löytyvät. Raikkaalta tuo vaikuttaa, mutta vasta käytännössä näkee, miten se toimiikaan. Toivottavasti jossain vaiheessa saataisiin monilainaus käyttöön. Tuleekohan sitä vielä nyt?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@tonde88@  kirjoitti:


Hyvältä vaikuttaa. Yksi valittamisen aihe kuitenkin on. Applikaatio ei ole suomea vaan vierasta kieltä. Suomen kielessä on loistava sana sovellus. Miksei sitä voi enää käyttää?


Kiitos 🙂> Olet oikeassa, sovellus on parempi sana. Korjaamme tuon kuntoon. (Ihan mielenkiinnosta tsekkasin suomen kielen sanakirjasta niin kyllä se kuitenkin applikaatio-sanan tunnistaa: https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/#/applikaatio)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Purnipsi@  kirjoitti:


Raikkaalta tuo vaikuttaa, mutta vasta käytännössä näkee, miten se toimiikaan. Toivottavasti jossain vaiheessa saataisiin monilainaus käyttöön. Tuleekohan sitä vielä nyt?


Ei ikävä kyllä, Khoroksella se on tulossa vasta myöhemmin. En tiedä tuleeko tämän vuoden puolella mutta olen kuullut, että se on heidän roadmapillaan ja siis tulossa. Siellä on muutenkin tulossa uudistettu viestieditori ja muun muassa uudistettu lainaustoiminto. Harmillisesti joudumme näitä kuitenkin vielä odottamaan. Siihen asti meillä on hyvä rakentaa tätä uutta ulkoasua meille sopivaksi 🙂> Huomenna on se päivä kun uudistus näkee päivänvalon.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Lisäsin aloituspostaukseen alla olevan tiedon: Uuden ulkoasun käyttöönotto alkaa tänään 10.3.2021 kello 2100 ja kestää arviolta keskiyöhön asti. Tänä aikana Yhteisössä voi olla hetkellisiä käyttökatkoksia ja/tai sivut voivat näyttää ajoittain oudolle.  Pahoittelut mahdollisista ongelmista mitä käyttöönoton ja illan aikana voi ilmetä. Arvioisin, että mahdolliset katkokset eivät ilmene kuin ehkä 30 ensimmäisen minuutin aikana siitä, kun muutostyö alkaa. Loppuaika on viimeistelyä esimerkiksi tekstien ja rakenteen osalta. Joten Yhteisöä pystyy käyttämään muutostyön aikanakin aika normaalisti, tosin sivut voivat välissä näyttää oudolle 🙂> Kun uudistus on valmis kerron siitä myös tässä ketjussa. -- Jännää, mukava nähdä että mitä tykkäätte uudistetusta Yhteisöstä 🙂>

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Hieman tässä pitää vähän opetella miten tätä ajetaan, mutta todella fressi ulkoasu 😎>

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@kiisseli67@  kirjoitti:

Hieman tässä pitää vähän opetella miten tätä ajetaan, mutta todella fressi ulkoasu 😎>


Sivut latautuvat vauhdilla 👍>

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Lisäsin aloituspostaukseen alla olevan tekstin: Uusi ulkoasu on nyt valmis ja pääsette sitä nyt kokeilemaan. Kerrothan vapaasti, että miltä uusittua Yhteisöä tuntuu käyttää. Onko kaikki selkeätä, löydätkö jotain outoa tai huomaatko, että joku tärkeä ominaisuus puuttuu? Vaikka itse sanonkin niin näyttää kyllä kivalle ja on helppokäyttöinen sekä selkeä. Sivut myös latautuvat nopeasti 🙂> Käyttöönoton aikana ilmeni kolme bugia jotka meillä pitää ratkaista: 

 1. Etusivun yläreunassa näkyy jäsen- ja viestimäärät ja siellä pitäisi näkyä myös kirjautuneiden määrä. Se näytti nyt nollaa niin otimme sen luvun pois.


 2. Uutisvirta-komponentissa on Lataa lisää -nappi. Se ei toimi Android-laitteilla.


 3. Joidenkin keskusteluiden ja artikkelien yhteydessä näkyvät katselukertojen määrät ovat todellista suurempia.


Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

No niin nyt alkaa pikkuhiljaa sujumaan tämä uudistetun Yhteisön käyttö 🙂>

Nyt sai luettua viestitkin, myös sen joka jäi jumiin kun viestit poistettiin käytöstä 😉>

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

2. lataa lisää nappi ei myöskään toimi edge selaimella. Tai oikeastaan toimii vasta kun on kirjautuneena, joten outoa, ei aina haluaisi kirjautua kun vaan lukee jonkin jutun, kai tuo kuitenkin myös korjaantuu. 

Myöskin harmittaa kun uudet viestit osia lähti pois. Nyt vaan sitten pitää käyttää tuota lataa lisää aina kun haluaa viimeisiä lukea, kunhan nyt saadaan korjattua.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@peekotu@  kirjoitti:


2. lataa lisää nappi ei myöskään toimi edge selaimella. Tai oikeastaan toimii vasta kun on kirjautuneena, joten outoa, ei aina haluaisi kirjautua kun vaan lukee jonkin jutun, kai tuo kuitenkin myös korjaantuu. Myöskin harmittaa kun uudet viestit osia lähti pois. Nyt vaan sitten pitää käyttää tuota lataa lisää aina kun haluaa viimeisiä lukea, kunhan nyt saadaan korjattua.


Huomasin saman, että Lataa lisää -nappi ei toimi aina iOS-laitteillakaan. Kiirehdin korjausta Khoroksen suuntaan. Vinkki, etusivun oikeassa yläreunassa Tervetuloa-boxissa on erilaisia pikalinkkejä joista löydät mm. Uusimmat-feedin. Se listaa perinteiseen tapaan myös kaikki uusimmat kommentitkin 🙂>

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

Hyvä vinkki koska juuri harmittelin kun huomasin, ettei tuossa ollutkaan kaikkia keskusteluja kuten aikaisemmin. Huomasin, ettei omani ilmestynyt siihen ja muidenkaan joten olisi ollut hankala alkaa etsiä joka osiosta mitä uutta on kirjoitettu. Nyt tiedän, ehkä vähän piilotettuna aikaisempaan verrattuna, mutta toimii kun opetetaan ihmisille tuo uusi tapa. Tyylikkäät sivut, pitää vaan opetella taas uutta, mikä ei ole aina huono asia, onneksi täältä voi siihenkin saada apua jos ei jotain löydy tai osaa käyttää ekana.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@peekotu@  kirjoitti:


Hyvä vinkki koska juuri harmittelin kun huomasin, ettei tuossa ollutkaan kaikkia keskusteluja kuten aikaisemmin. Huomasin, ettei omani ilmestynyt siihen ja muidenkaan joten olisi ollut hankala alkaa etsiä joka osiosta mitä uutta on kirjoitettu. Nyt tiedän, ehkä vähän piilotettuna aikaisempaan verrattuna, mutta toimii kun opetetaan ihmisille tuo uusi tapa. Tyylikkäät sivut, pitää vaan opetella taas uutta, mikä ei ole aina huono asia, onneksi täältä voi siihenkin saada apua jos ei jotain löydy tai osaa käyttää ekana.


Uutisvirta listaa etusivulla koko Yhteisön ketjut (ja niitä voi filtteröidä eri tavoin) ja sitten kun mennään osioihin niin Uutisvirta listaa vain sen osion ketjut. Se ei tosiaan listaa yksittäisiä kommentteja ja niitä varten on sitten nuo pikalinkin takana olevat feedit. Mukava kuulla, että pidät uudistetusta Yhteisöstä 🙂> Tehdään tästä yhdessä vielä parempi, tämä oli tosiaan alkusysäys, tämä on nyt tavallaan tyhjä canvas 🙂>

Viimeisimpien viestien listauksessa ei näy minulla näy mitkä ketjut on luettuja ja missä on lukemattomia viestejä.
Kaikki uusimmat aikajärjestyksessä - Telia Yhteisö

Aavistuksen häiritsee vielä nuo lilaksi muuttuneet otsikot, mutta katsotaan tottuuko silmä. Muuten ulkoasu on miellyttävästi nykyaikaisempi. 

Ja vaikka mielestäni Finglishin pitäisi olla yksi maailmankielistä, niin onhan nämä vähän huvittavia 🙂> 

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@KristofferAlen@  kirjoitti:

Ja vaikka mielestäni Finglishin pitäisi olla yksi maailmankielistä, niin onhan nämä on vähän huvittavia 🙂> 

 


Voisi napit suomentaa ajan tasalla @TeroRe  😂>

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Sekunti@  kirjoitti:@KristofferAlen@  kirjoitti:


Ja vaikka mielestäni Finglishin pitäisi olla yksi maailmankielistä, niin onhan nämä on vähän huvittavia 🙂> 

 


Voisi napit suomentaa ajan tasalla @TeroRe  😂> 

 


Hmm, en löydä tuollaisia 😚> (nämä on juuri sitä osastoa mistä pyysin kertomaan, kiitos 🙂> )

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@KristofferAlen@  kirjoitti:


Viimeisimpien viestien listauksessa ei näy minulla näy mitkä ketjut on luettuja ja missä on lukemattomia viestejä.
Kaikki uusimmat aikajärjestyksessä - Telia Yhteisö


Tuo kyseinen feedi toimii juuri noin, se vain listaa kaikki uusimmat. Se ei indikoi minkä tai mitkä olet jo lukenut. Esimerkkinä Khoroksen oma yhteisö tai vaikka Spotify. Sen takia etusivun Tervetuloa-boxissa on Lukemattomat keskustelut -feedi. 
@KristofferAlen@  kirjoitti:
Aavistuksen häiritsee vielä nuo lilaksi muuttuneet otsikot, mutta katsotaan tottuuko silmä. Muuten ulkoasu on miellyttävästi nykyaikaisempi. 


Toivottavasti tottuu, meidän brändin mukaisesti nuo kun on tehty. Kiitos kehusta 🙂>

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +11

+

Keskusteluissa automaattisen lainauksen poisto on hyvä - nasevoittaa ketjuja.. ..ite voi kopy-pastata olennaiselta osalta, jos lainauksia haluaa...

 

-

TeliaTV.mäinen valikko sisältäen loorassa sekä keskustelun otsikon + sisältöä on huononnus.  Tiivis aihelista pelkillä otsikoilla on paljon parempi!

 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@TeroRe@  kirjoitti:


Käyttöönoton aikana ilmeni kolme bugia jotka meillä pitää ratkaista: 

 1. Etusivun yläreunassa näkyy jäsen- ja viestimäärät ja siellä pitäisi näkyä myös kirjautuneiden määrä. Se näytti nyt nollaa joten otimme sen luvun pois. Tuomme lukeman näkyviin kunnes bugi on korjattu


 2. Uutisvirta-komponentissa on Lataa lisää -nappi. Se ei toimi Android-laitteilla. Korjattu


 3. Joidenkin keskusteluiden ja artikkelien yhteydessä näkyvät katselukertojen määrät ovat todellista suurempia. Lukemat piilotettu kunnes bugi on saatu korjattua, tuomme lukemat sen jälkeen taas näkyviinAloituspostauksessa nyt tuore status, näkyy tuossa yllä. Ilmeisesti aika onnistunut päivitys, pieniä korjauksia kun tehdään vielä sinne tänne niin entistä parempi? 🙂>

Vastaa