Yhteisön palsta valittaa html-virheistä melkein joka postauksessa


Kunniamerkki +12

Nyt tuntuu tulevan melkein joka postauksessa herjaa html-virheistä. Pyytää korjaamaan jotain, mitä ei voi korjata? Joskus menee läpi kun postaa vaan uudelleen, mutta sitten taas toisinaan alkaa valittaa siitäkin. Aika turhauttavaa kun tätä on nyt jatkunut jo hyvän aikaa, voisi sanoa että joka ikisessä postauksessa. Joitakin postauksia olen jo jättänyt sikseen kun ei ole jaksanut leikkiä.


39 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Kyllä. Kaiken huippu on, että jopa muokkaimen omilla napeilla tehdyt toiminnot ovat virhe.

 

Esimerkiksi taulukoissa tekstin tasaaminen oikealle ei onnistu. Jos yritän tehdä tämän muokkaimen tasaa oikealle-napilla, lopputulos on kirjoitustasi on muokattu, se sisälsi virheellistä HTML-koodia joka on nyt poistettu ja tasaus todellakin häviää. Sama juttu myös polkua taulukkosolusolun ominaisuudet →  H tasaus : oikea kautta. Kuten myös kirjoittamalla html- tai css-koodia.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

@irritus  kirjoitti:


Kyllä. Kaiken huippu on, että jopa muokkaimen omilla napeilla tehdyt toiminnot ovat virhe.



 



Esimerkiksi taulukoissa tekstin tasaaminen oikealle ei onnistu. Jos yritän tehdä tämän muokkaimen tasaa oikealle-napilla, lopputulos on kirjoitustasi on muokattu, se sisälsi virheellistä HTML-koodia joka on nyt poistettu ja tasaus todellakin häviää. Sama juttu myös polkua taulukkosolusolun ominaisuudet →  H tasaus : oikea kautta. Kuten myös kirjoittamalla html- tai css-koodia.






Huomenta! Tuleeko herjaa ihan "normaalipostauksessa" vai ainoastaan HTML / CSS-koodin kanssa? Ja onko samanlaista häikkää selaimesta riippumatta?

Kunniamerkki +12

@HeikkiSul  kirjoitti:

@irritus  kirjoitti:

Kyllä. Kaiken huippu on, että jopa muokkaimen omilla napeilla tehdyt toiminnot ovat virhe.

 

Esimerkiksi taulukoissa tekstin tasaaminen oikealle ei onnistu. Jos yritän tehdä tämän muokkaimen tasaa oikealle-napilla, lopputulos on kirjoitustasi on muokattu, se sisälsi virheellistä HTML-koodia joka on nyt poistettu ja tasaus todellakin häviää. Sama juttu myös polkua taulukkosolusolun ominaisuudet →  H tasaus : oikea kautta. Kuten myös kirjoittamalla html- tai css-koodia.


Huomenta! Tuleeko herjaa ihan "normaalipostauksessa" vai ainoastaan HTML / CSS-koodin kanssa? Ja onko samanlaista häikkää selaimesta riippumatta?


Herkimmin ainakin jos tekee lainauksia.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7






Herkimmin ainakin jos tekee lainauksia.






Okei! Toistuuko ongelma ihan selaimesta riippumatta? Laitan tuosta joka tapauksessa viestiä eteenpäin, että pääsemme tutkimaan asiaa.

Kunniamerkki +12

@HeikkiSul  kirjoitti:


Herkimmin ainakin jos tekee lainauksia.


Okei! Toistuuko ongelma ihan selaimesta riippumatta? Laitan tuosta joka tapauksessa viestiä eteenpäin, että pääsemme tutkimaan asiaa.


En tiedä, käytän ainoastaan firefoxia. Mielestäni ongelman saa herkimmin aikaan, jos yrittää muotoilla lainauksesta järkevän eli ettei siinä ole kaikkea tekstiä mukana, eli siis editoi esim. tekstiä pois jne. Mutta mielestäni virhe taisi tulla niinkin että sitä ei editoinut, en ole nyt ihan varma.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7






En tiedä, käytän ainoastaan firefoxia. Mielestäni ongelman saa herkimmin aikaan, jos yrittää muotoilla lainauksesta järkevän eli ettei siinä ole kaikkea tekstiä mukana, eli siis editoi esim. tekstiä pois jne. Mutta mielestäni virhe taisi tulla niinkin että sitä ei editoinut, en ole nyt ihan varma.






Kiitos lisätiedoista! Vielä muutama kysymys:

Kirjoitatko tekstin suoraan editoriin vai pasteatko tekstin jostain toisaalta? Lisäätkö mahdollisesti kuvia tai teetkö muita muotoiluja? Tuleeko tuo vain jos käyttää lainausta vai vain silloin jos lyhentää eli muokkaa lainausta? 

Kunniamerkki +12

@HeikkiSul  kirjoitti:


Kirjoitatko tekstin suoraan editoriin vai pasteatko tekstin jostain toisaalta? Lisäätkö mahdollisesti kuvia tai teetkö muita muotoiluja? Tuleeko tuo vain jos käyttää lainausta vai vain silloin jos lyhentää eli muokkaa lainausta? 


Kommentoin lisää kun tapahtuu taas niin sitten osaan kertoa mitä tarkalleen tein. Toki muutkin voisivat kommentoida. Kokeillaas miten käy kun editoin tästä nyt tuon lainauksen järkevämmäksi. EDIT: näköjän nyt meni läpi, voikohan tässä olla jokin palstakohtainen juttu?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

@SINAD  kirjoitti:






Kommentoin lisää kun tapahtuu taas niin sitten osaan kertoa mitä tarkalleen tein. Toki muutkin voisivat kommentoida. Kokeillaas miten käy kun editoin tästä nyt tuon lainauksen järkevämmäksi. EDIT: näköjän nyt meni läpi, voikohan tässä olla jokin palstakohtainen juttu?






Laitoin tästä jo viestiä eteenpäin, mutta kertokaa ihmeessä jos näitä tulee lisää, että saadaan ongelman juuresta kiinni.

Kunniamerkki +12

No nyt sain taas html-virheen. Muokkasin omaa kirjoitustani jonka olin jo onnistuneesti postannut ja siellä oli mukana hymiö. Muokkaustilassa tuo hymiö oli kasvanut sellaiseksi jumalattoman kokoiseksi "tarraksi" (FB termi), kun se oli alun perin oli tekstin kokoinen normaali smiley. Kun poistin sen megahymiön siitä niin sitten sain postattua muokkaukseni.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

@SINAD  kirjoitti:


No nyt sain taas html-virheen. Muokkasin omaa kirjoitustani jonka olin jo onnistuneesti postannut ja siellä oli mukana hymiö. Muokkaustilassa tuo hymiö oli kasvanut sellaiseksi jumalattoman kokoiseksi "tarraksi" (FB termi), kun se oli alun perin oli tekstin kokoinen normaali smiley. Kun poistin sen megahymiön siitä niin sitten sain postattua muokkaukseni.






Jees, kiitos näistä! Laitoin tämänkin eteenpäin selvitettäväksi. Palataan tämän tiimoilta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@HeikkiSul  kirjoitti:

@SINAD  kirjoitti:

No nyt sain taas html-virheen. Muokkasin omaa kirjoitustani jonka olin jo onnistuneesti postannut ja siellä oli mukana hymiö. Muokkaustilassa tuo hymiö oli kasvanut sellaiseksi jumalattoman kokoiseksi "tarraksi" (FB termi), kun se oli alun perin oli tekstin kokoinen normaali smiley. Kun poistin sen megahymiön siitä niin sitten sain postattua muokkaukseni.


Jees, kiitos näistä! Laitoin tämänkin eteenpäin selvitettäväksi. Palataan tämän tiimoilta.


Poistin yhdestä kommentista Yhteisön editorin hymiön niin sain julkaistua tänään.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Huutelen täältä taustalta, mutta itse en saa toistettua ongelmaa. Tämän tyyppistä ongelmaa oli taannoin mutta Khoros sai sen korjattua, kommenttienne perusteella ongelma on tullut takaisin. Pahoittelut tästä, ei hyvä.



 



Khoros tarvitsee lisätietoja joten sopiiko pyytää, että kun ongelma ilmenee seuraavan kerran niin postatkaa ketjuun tiedoksi seuraavat:



 



1. Mitä tapahtui (esim. kirjoitit editorilla tekstiä, eli et copy/pastennut sitä muualta), oliko siinä lainauksia, hymiöitä, muotoiluja tjps.



2. Kellonaika kun ongelma ilmeni



3. Käykää tällä sivulla ja ottakaa tiedoista kuvankaappaus --> https://yhteiso.telia.fi/t5/status/browserinfo



 



Toimitan tiedot Khorokselle jatkotutkimuksia varten.



 



Kiitos jo etukäteen avustanne ja pahoittelut ongelmista vielä kerran.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Palasin tänään lomalta ja palaan nyt asiaan.



 



Selvittelin tätä lomani aikana, Khoroksella on ollut tällaista ongelmaa yleisestikin, myös muilla heidän plattaansa käyttävillä asiakkailla on ollut vastaavaa ongelmaa. Ainakin Windowsin kanssa, itse käytän Macbookia niin tästä syystä en saanut tilannetta toistettua. Khoros teki lomani aikana päivityksen, jonka piti korjata ainakin osa ongelmista mutta mikä tilanne teillä on nyt tänään, toimiiko kaikki ok?

Kunniamerkki +12

@TeroRe  kirjoitti:

Khoros teki lomani aikana päivityksen, jonka piti korjata ainakin osa ongelmista mutta mikä tilanne teillä on nyt tänään, toimiiko kaikki ok?


Vahva ehkä, yhden kerran sain tuon kun copypastesin tekstiä toisesta selainikkunasta (se meni sellaiseen suunnikkaaseen automaattisesti. Mutta sitten kun copypastesin ekana notepadiin ja siitä sitten foorumille niin onnistui.

 

Pahinta on tosin se, että moisen sattuessa ei anna postata korjausta vaan valittaa että liian monta viestiä lyhyessä ajassa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@SINAD kirjoitti:

Vahva ehkä, yhden kerran sain tuon kun copypastesin tekstiä toisesta selainikkunasta (se meni sellaiseen suunnikkaaseen automaattisesti. Mutta sitten kun copypastesin ekana notepadiin ja siitä sitten foorumille niin onnistui.






Silloin taannoin, kun vastaava vika oli olemassa niin tekstin pasteaminen toisaalta aiheutti useimmiten tuon herjan. Näin sen ei pitäisi olla, copy/paste on ihan normaalia käyttöä. On se sitten Yhteisön joku toinen keskustelu tai artikkeli, tai kokonaan toinen saitti, niin copy/paste pitäisi toimia ilman mitään herjoja. Tai korkeintaan niin, että se ilmoittaa virheellisestä koodista mutta myös päästää etenemään.



 



Jos mahdollista niin pyydän, että otat(te) tästä sivusta screenshotin https://yhteiso.telia.fi/t5/status/browserinfo ja kertokaa aikaleima, kun tilanne toistui ja lisätkää mukaan vielä lyhyt kuvaus siitä mitä teitte ennen kuin herja tuli niin saan lisätietoa Khorosta varten.



 




@SINAD kirjoitti:

Pahinta on tosin se, että moisen sattuessa ei anna postata korjausta vaan valittaa että liian monta viestiä lyhyessä ajassa.






Tuo on todella ärsyttävää. Pahoittelut vielä kerran. Jatkan tämän selvittämistä edelleen.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

No tehdäänpä yksinkertainen koe. Luodaan 2×2 taulukko muokkausruudun taulukkotyökalulla. Syötetään sinne jotakin. Maalataan paljon ja klikataan oikea tasaus. Toistetaan sama jättimäisesti. Paljon ja jättimäisesti on muokkaimessa nyt tasattu oikealle.

 

Klikataan Esikatselu. Yhteisö rykäisee ”ℹ️ Korjaa korostetut virheet ja yritä uudelleen. Kirjoitustasi on muokattu, se sisälsi virheellistä HTML-koodia joka on nyt poistettu. Tarkista viestisi vielä ennen sen lähettämistä.” Paljon ja jättimäisesti eivät enää ole tasattu oikealle.

 

jotakinpaljon
muutajättimäisesti

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@irritus  kirjoitti:

 

jotakinpaljon
muutajättimäisesti

 


Ja ihan sama herja ”ℹ Korjaa korostetut virheet ja yritä uudelleen. Kirjoitustasi on muokattu, se sisälsi virheellistä HTML-koodia joka on nyt poistettu. Tarkista viestisi vielä ennen sen lähettämistä.” myös Vivaldilla 3.8.2021 klo 15.02.33.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kiitos paljon @irritus ja pahoittelut ongelmista. Toimitan eteenpäin.



 



Muokkaus: Nyt siis kuitenkin pääset etenemään, platta ei "bannaa" hetkeksi vaan muokkauksen jälkeen päästää julkaisemaan kommentin. Jostain syystä ei hyväksy noita muotoiluja.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Sen jälkeen kun esikatselu on poistanut tasauksen, viestin voi lähettää.

 

Kokeillaanpa vielä, mitä tapahtuu, jos en lainkaan esikatsele viestiä, vaan yritän lähettää sen suoraan klikkaamalla soikeaa vastaa-nappulaa klo 15.16.17.

 

jotakinpaljon
muutajättimäisesti

 

Arvatenkin viestin lähettäminen ei onnistunut. Tasaus poistui, mutta yrittäessäni uudelleen, sain ”ℹ Olet kirjoittanut liian monta viestiä lyhyessä ajassa (1 viestiä 10 sekunnissa). Et voi juuri nyt julkaista uutta viestiä, odota hetki ja kokeile myöhemmin uudelleen.

 

Kello 15.22.40 edelleen ”virheellistä HTML-koodia”.
Kello 15.23.40 viestin lähettäminen onnistui.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Testaanpa myös minäkin tuota taulukkoa ja tasaan Sana 2 & 4 oikealle:



 

























Sana 1 Sana 2
Sana 3 Sana 4


 



Muokkaus: Toimii ihan ok, macOS Catalina 10.15.7 & Chrome 92.0.4515.107

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Tehdään vielä pikakoe. Esikatselu ja sen perään heti soikea vastaa-nappi. 3.8.2021 klo 15.28.25

 

jotakinpaljon
muutajättimäisesti

 

Jos luet tämän, viestin lähetys onnistui.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@irritus  kirjoitti:


Tehdään vielä pikakoe. Esikatselu ja sen perään heti soikea vastaa-nappi. 3.8.2021 klo 15.28.25



 

























jotakin paljon
muuta jättimäisesti


 



Jos luet tämän, viestin lähetys onnistui.






Tässä testissä et käyttänyt / kokeillut muotoiluja, eikös?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@TeroRe  kirjoitti:

 

Sana 1Sana 2
Sana 3Sana 4

 


Nyt on jännä nähdä, mitä tapahtuu, kun yritän lainata Yhteisön jo kerran hyväksymää koodia.

 

En pysty lainaamaan Teron taulukkoa sellaisena kuin se on, kirjoitustasi on muokattu, se sisälsi virheellistä HTML-koodia joka on nyt poistettu. Tarkista viestisi vielä ennen sen lähettämistä.

 

Katsoin html-koodiin ja sekä minulla että Terolla muokkain toteuttaa tasauksen luokalla lia-align-right. Onkohan nyt kyse siitä, että ainoastaan Yhteisön ylläpitäjillä on oikeus käyttää luokkaa lia-align-right?

 

Linux Mint 20.1 Ulyssa 64-bit, Vivaldi 4.1.2369.11 (Stable channel) stable (64-bit)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@TeroRe  kirjoitti:

@irritus  kirjoitti:

Tehdään vielä pikakoe. Esikatselu ja sen perään heti soikea vastaa-nappi. 3.8.2021 klo 15.28.25


Tässä testissä et käyttänyt / kokeillut muotoiluja, eikös?


Käytin, mutta esikatselun klikkaaminen poistaa tasaukset, jonka jälkeen viestin lähetys menee läpi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@irritus  kirjoitti:

Onkohan nyt kyse siitä, että ainoastaan Yhteisön ylläpitäjillä on oikeus käyttää luokkaa lia-align-right?





En tunnista tällaista asetusta, siis sellaista minkä pääsisin ylläpitäjänä muuttamaan. Kerroin myös tästä havainnosta Khorokselle. Itse luulen, että tämä liittyy nyt ennemmin Linuxiin kuin käyttäjien asetuksiin / oikeuksiin.



 



Kiitos testailuista.

Vastaa