Yhteyspiste-palvelu kiinteässä 5G-verkossa

  • 8 May 2024
  • 4 kommenttia
  • 102 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Tuli yllätyksenä, että palvelu ei toimi 5g-verkossa. Reitittimen pystyy kuitenkin hienosti konffaamaan, että se pystyy päivittämään dns-palveluntarjojien sivuja.

Vähän harmittaa, kun vuosi sitten tein aika paljon töitä, että sain ulkoyksikön asennettua ja nyt käytin rahaa sellaiseen toimintaan, jossa palvelua olisi tarvittu. 

Onko tietoa, milloin palvelu saadaan  ostettavaksi?

 

 

 


4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Minä luulen, että oletuksena niissä on jokin toinen APN käytössä. Yleensä kiinteissä muilla operaattoreilla on apn: fwa   kokeile myös prointernet apn:naa.

Kunniamerkki +1

 

Löysin Telian omilta sivuila maininnan, että Yhteyspiste-palvelua ei voi ostaa kiinteään 5G-yhteyteen.

Eikä se sieltä onnistu.

 

Toisaalta  palvelukuvauksessa sanotaan kuitenkin seuraavasti:

 

Lisäksi kiinteä 5G -tekniikassa: Palvelussa käytetään oletusarvoisesti osoitteen muunnosta (NAT). Tällöin palvelu ei saa julkista, yksilöllistä IP-osoitetta ja nettiyhteyden avaaminen internetistä liittymään ei ole mahdollista. Asiakkaalla on kuitenkin lisämaksusta mahdollisuus aktivoida tai ottaa omaan käyttöönsä julkinen IP-osoite, jolloin nettiyhteyden avaaminen internetistä liittymään on mahdollista. Liittymä tukee IPv4-protokollaa, mutta ei IPv6-protokollaa. Asiakas voi halutessaan muuttaa asetuksia päätelaitteesta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kannattaa kokeilla noita minun mainitsemia. Tuskin niitä on estetty mitenkään.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +4

Kiinteässä 5G:ssä on käytössä dynamiset julkiset ipv4 osoitteet. Palvelukuvauksen päivitys on näköjään jäänyt tekemättä. Laitan korjauspyyntöä eteenpäin.

Vastaa