HBO:n Beforeigners jatkuu toisella kaudellaan - pääosassa Krista Kosonen

  • 18 December 2021
  • 0 kommenttia
  • 59 katselukertaa

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16


 


Norjalaisen Beforeigners-scifi-sarjan odotettu toinen kausi on startannut HBO Nordicilla. Sarja herättää kiinnostuksen erityisesti sillä, että toisessa pääosassa nähdään Krista KosonenHän solahtaa menneisyydestä ilmestyneen muinaisnorjaa puhuvan hahmonsa rooliin varsin luontevasti ja uskottavasti. Komediennen ja aistikkaan tunteiden tulkitsijan taidokkuudesta on kyseisessä roolissa hyötyä!


 


Ensimmäinen kausi osoitti mustan huumorin olevan sarjan erityismauste, ja sitä on uskollisesti ja sopivassa suhteessa käytetty myös uusissa jaksoissa. Beforeignersille tunnusomaista on muutoinkin eri tyylilajien sekoittelu saaden aikaan muista rikossarjoista täysin poikkeavanlaisen kokonaisuuden draamaa, dekkaria ja komediaa. Erikoinen tarina menneisyydestä nykyisyyteen muuttaneista siirtolaisista lienee ennennäkemättömän kekseliästä ainakin omassa dekkarigenressään.


 


Beforeignersin ensimmäisellä kaudella siis nähtiin, että ajassa voi liikkua. Nyky-Osloon alkoi ilmestyä merestä ihmisiä aina viikinkiajoilta asti, kuka enemmän ja kuka vähemmän sopeutuen nykymaailman menoon. Yksi tulijoista - beforeignerseistä - on Kososen esittämä Alfhildr Enginnsdóttir, joka päätyy nykyisyydessä poliisin virkaan. Usein roisein ja koomisin elkein käyttäytyvä Alfie aiheuttaa hilpeyttä ja jopa sopivanlaatuista kutkuttelevaa myötähäpeää saaden kotikatsomossa lopulta aikaan kunnon naurunremakan. Katsoja ei aina tiedä mitä odottaa, ja saakin usein yllättyä!


 


Sarjan toisella kaudella Oslossa tapahtuu raaka murha, jota tutkiessa löydetään yhteyksiä jopa 1800-luvun Englantiin. Voisiko itse Viiltäjä-Jack olla aikamatkannut nykypäivään ja Osloon? Alfhildr ja ensimmäiseltäkin kaudelta tuttu työparinsa Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) saavat pian huomata voivansa luottaa vain toisiinsa, jos aikovat voida napata tappajan. Larsin asema työyhteisössä on kärsinyt lääkeriippuvuudesta aiheutuneiden oireiden vuoksi, ja hänen henkilökohtaisessa elämässäkin tapahtuu jälleen paljon. Hän joutuu setvimään perhesotkujaan tyttärensä deittaillessa aikamatkaavaa säätiedottajaa. Alfhildr puolestaan kohtaa salaperäisen muinaisnorjalaisen meedion, jolla on tärkeää tietoa hänen menneisyydestään. Norjan tuhannen vuoden takaisella kuninkaitten kuninkaalla Pyhällä Olavilla - Olav Haraldssonilla (Tobias Santelmann) on haasteita sopeutua nykypäivän elämänmenoon ja erityisesti henkilöllisyytensä todistelun tarpeeseen.   


 


Vaikka sarja on Anne Bjørnstadin ja Eilif Skodvinin kirjoittamaa sekä Jens Lienin ohjaamaa täyttä mielikuvituksen tuotetta, se peilaa osuvasti ja ajatuksia herättävästi nykyajan siirtolaisuuden ja pakolaisuuden tuomiin yhteiskunnallisiin haasteisiin.


 


Jos pidät dekkareista sekä nauruhermoja kutkuttavasta viihteestä, ja olet ehkä kiinnostunut historiasta, on tässä sarja juuri sinulle! HBO:n ohjelmakirjaston tarjontaa voit katsoa Telia TV:n kautta. Saat kirjaston nyt tutustumistarjouksena kahdeksi viikoksi maksutta. Jos sinulla ei ole vielä Telia TV -sovelluksen maksuttomia tunnuksia, voit tilata ne sivuiltamme. Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen ilmaiseksi. 


  


Lue myös: 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa