Katseluvinkit

Vuokraamon toukokuun TOP 10 leffat

  • 6 June 2024
  • 0 kommenttia
  • 167 katselukertaa
Vuokraamon toukokuun TOP 10 leffat

Toukokuun Vuokraamon TOP 10 leffat on nyt julkaistu! Oppenheimer jatkaa vahvana kuukaudesta toiseen, sekä viime kuun listaltakin nähdään muutamia tuttuja leffoja. Tällä kertaa ykköspaikalle on kivunnut The Equalizer 3, joka vie katsojat Etelä-Italiaan taistelemaan mafiapomoja vastaan. Vuokratuimmissa leffoissa nähdään niin toimintaa kuin animaatiotakin. Nappaa tästä suositukset omalle katselulistallesi! 

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia Play -palvelua, tilaa maksuttomat tunnukset ja täydennä tilauksesi haluamillasi kanavapaketeilla ja palveluilla. 

Uutena asiakkaana saat ensimmäisen leffavuokrauksen veloituksetta (koskee alle 8,80 € hintaisia vuokraelokuvia). 

 

Toukokuun TOP 10 leffat Telia Play Vuokraamossa:

 

  1. The Equalizer 3
  2. Huijarit
  3. The Zone of Interest
  4. Oppenheimer
  5. Cash Out
  6. Sound of Freedom
  7. Muuttomatka
  8. Kuolleet lehdet
  9. Dyyni: Osa kaksi
  10. Aquaman and the Lost Kingdom

Linkeistä pääset elokuviin, joista olemme jo kirjoittaneet esittelyn tänne Yhteisöön. Loput elokuvat esittelen tässä artikkelissa.

 

3. The Zone of Interest

 

IMDb: 7.4
Genre: Historia, Draama
Ikäraja: 12
Kesto: 1 t 45 min

 

“The Zone of Interest” on aivan keskitysleirin vieressä sijaitseva alue, jossa Auschwitzin komentaja Rudolf Höss (Christian Friedel) asuu yhdessä perheensä kanssa. Perhe elää unelmiensa elämää kauniissa talossaan: lapset käyvät kalassa lähilammella ja viiden lapsen äiti Hedwig (Sandra Müller) huolehtii kauniista puutarhasta. Pienenä sivuseikkana asuinalueessa on siellä kuuluvat laukaukset, huudot ja junan äänet. Vaikka perheen elämä on niin idyllistä kotona, Rudolfin työ on täysin päinvastaista – hän elää järkyttävää kaksoiselämää.

Jonathan Glazerin ohjaama ja käsikirjoittama The Zone of Interest voitti parhaan kansainvälisen elokuvan ja parhaan äänityksen Oscar-palkinnot vuonna 2024. Elokuvaa on kritisoitu sen vaikeasta aiheesta, mutta myös kerrottu sen olevan erittäin arvokas nyky-yhteiskunnalle. Elokuvan tunnelma on jopa vaivaannuttava, sekä sen pieniin yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota.

 

 

5. Cash Out

 

IMDb: 4.6
Genre: Toiminta, Trilleri
Ikäraja: 16
Kesto: 1 t 30 min

 

Rikollisnero Mason Goddardin (John Travolta) suunnittelemat ryöstöt eivät koskaan mene pieleen. Kun hänen veljensä Shawn (Lukas Haas) suunnittelee tallelokeron ryöstöä pankista, eikä kaikki menekään putkeen, Masonin täytyy tulla apuun. Tallelokero ei tietenkään ole mikä tahansa tallelokero, sillä yhtäkkiä eri maat kilpailevat sen sisällöstä. Tilannetta ei helpota Masonin ex-rakastaja Amelia Decker (Kristin Davis), joka toimii FBI:n pääneuvottelijana ja on kiinnostunut myös laatikon sisällöstä. Aika käy vähiin, mutta kuka saa käsiinsä tallelokeron ensiksi, ja mitä sen sisällä todella on?

 

 

6. Sound of Freedom

 

IMDb: 7.6
Genre: Rikos, Draama, Trilleri
Ikäraja: 16
Kesto: 2 t 11 min

 

Sound of Freedom perustuu järkyttäviin tositapahtumiin, kun Yhdysvaltain hallituksen agentti Tim Ballard (Jim Caviezel) lähtee pelastamaan ihmiskaupan lapsiuhreja. Uhreja paljastuu olevan satoja tuhansia ympäri maailmaa ja suuret järjestöt ovat tämän kaiken takana. Tim uhraa turvallisuutensa, työnsä ja koko elämänsä vapauttaakseen mahdollisimman monta lasta takaisin perheensä luokse.

Elokuva on noussut yhdeksi suosituimmaksi indie-elokuvaksi. Alejandro Morteveren ohjaama Sound of Freedom käsittelee haastavia lapsiin kohdistuvia aiheita, joten elokuva ei sovi tällaisista aiheista ahdistuvalle. Se on kuitenkin saanut kehuja tärkeästä kannanotosta. Elokuvassa on otettu vaikutteita Tim Ballardin urasta, mutta siinä on kuitenkin liioiteltu ja mukautettu useita tapahtumia.

 

 

7. Muuttomatka

 

IMDb: 6.7
Genre: Animaatio, Seikkailu, Lapset, Komedia
Ikäraja: 7
Kesto: 1 t 23 min

 

Muuttomatka on koko perheen animaatioelokuva sinisorsaperheestä, jotka lähtevät kohti tuntematonta. Sorsaperheen isä Mack tahtoisi uiskennella kotilammessaan, kun taas äiti Pam haluaisi vaihtaa maisemaa koko perheen voimin. Pam saa houkuteltua Mackin reissuun, ja pian koko sorsaperhe suuntaa kohti New Yorkia ja trooppista Jamaikaa. Kaikki ei kuitenkaan suju halutulla tavalla, mutta tämä kokemus inspiroi uusiin ystävyyssuhteisiin ja lähentymään perheenä.

Animaatioistaan tunnettu tuotantoyhtiö Illumination (Itse ilkimys, Lorax) herättää tämänkin elokuvan eloon aidolla kuvakerronnalla ja kauniilla äänimaailmallaan. Suomenkielisessä versiossa sorsaperheen ääninäyttelijöinä kuullaan Antti L.J. Pääkkönen, Pihla Pohjolainen, Pauli Halonen ja Elna Sallinen.

 

 

Oletko nähnyt jonkin näistä TOP 10 elokuvista? Kerro mielipiteesi ja mahdolliset suositukset 😎

 

--

Lue myös:

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa