Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65835
Kirjoituksia 178414

Telia kaapelitelevision erikoiset oireet!Telia kaapelitelevision erikoiset oireet!

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

Telia kaapelitelevision erikoiset oireet!

1/9

Alkanut taloyhtiön kaapelista tuleva signaali pätkiä, katsoin YLE kanavaa ja televisioon tuli yhtäkkiä kolme eri boksia, otsikkona oli Military GPS ja sit oli noissa bokseissa otsikkoina iOS, Android ja joku kolmas, mutten kerennyt näkemään mitä siinä luki. Signaali jumittelee joka päivä about klo. 19 lähtien ja katsominen on täysin mahdotonta. Nyt kysynkin, mistä tämmönen mahtaa johtua ja mikä ihme oli tuo kuva, joka tuli joka kanavalle? Ja kuka on vastuussa, että saadaan taas kanavat näkymään? Onko niin, että Telia on vastuussa taloyhtiömme jakohuoneeseen asti ja siitä eteenpäin taloyhtiön vastaa omista kaapeloinneistaan? Mitään muutoksia en itse ole tehnyt, eikä tietääkseni rappukäyvän huoneistoissa ole mitään remontteja menossa. Aiemmin kesän aikana kyllä yksi huoneisto remontoitiin. Voiko antennirasia "kyrvähtää" niin, että alkaa tulla signaaliin vajetta? Noi kolme boksia, missä oli jotain GPS arvoja oli kyllä jotain ihan tosi erikoista, mitä en ole ennen elämässäni nähnyt ja rappukäytävän toisella puolella olevan hallituksen puheenjohtajan asunnossa kyllä tv toimii normaalisti, ilmeisesti eri antennilinjassa tuo asunto. Vehkeet hajoo tohon pätkimiseen varmaan pian 
😞

Vastaa
0 tykkäystä
8 vastausta

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

2/9

Signaalivirhetaso näyttää 2000 ja punaista. Voiko antennin rasia hajota näin, en tiedä onko pääte vaiko ketjutettava, eikä mun varmaan edes tartte tietää, mutta kuuluuko korjaus Telialle vaiko taloyhtiölle?

Vastaa
0 tykkäystä

Telialainen
Viestejä 470 kpl

3/9

Hei @FinnTin, hyvä kun otit yhteyttä täällä yhteisössä!

 

Operaattori vastaa lähtökohtaisesti signaalin toimivuudesta taloyhtiön tekniseentilaan tulevalle vahvistimelle saakka. Kertomasi kuvauksen mukaan häiriö ilmeisesti nyt johtuu talon sisäverkosta. Tästä jättäisin ilmoituksen isännöitsijälle.

 

Toki häiriö voi johtua myös käytössä olevasta antennikaapelista tai vastaanottimesta. Mikäli sinulla on useampi tv asunnossa ja niissä on ongelmat samaan aikaan alkanut, niin häiriö ei tällöin laitteista tai antennikaapleista voi johtua.

 

Mitä tulee tuohon GPS ongelmaan niin en kyllä siihen äkkisltään osaa kantaa ottaa. Kuulostaa hyvin erikoiselta.

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

4/9

Juuri tällä hetkellä verkko toimiii moitteetta, ongelmat alkaa joka ilta noin klo 19 aikaan, kovin on mystistä. Jotenkin tulee mieleen, etä tuo näkemäni Military GPS juttu liittyy vahvasti tähän ongelmaan ja jollain on tässä antennilinjassa joku laite iltaisin päällä, joka blokkaa signaalin hyvin vahvasti. Olen nyt todella ulalla joka tapauksessa itse ja vaiva vetää sanattomaksi.

Vastaa
0 tykkäystä

Telialainen
Viestejä 470 kpl

5/9

Isännöitsijältä kannattaa tosiaan asentaja kutsua paikalle tutkimaan ongelmaa. Mainitse heillekkin että ongelmaa on klo 19 eteenpäin. Mikäli useammassa asunnossa alkaa olemaan samaa ongelmaa niin meiltä voidaan asentaja paikalle kutsua.

Vastaa
0 tykkäystä

Konkari
Viestejä 768 kpl

6/9

Häiriöt voivat aiheuttaa sen, että ohjelmapaikalla näkyy toisen kanavan ohjelma. Olisiko mahdollista, että häiriön sattuessa näit pätkän joltakin toiselta kanavalta tullutta ohjelmaa, esimerkiksi mainoskatkon?

 

Mikäli sinulla on niin kutsuttu älytelevisio, etkä käytä älyominaisuuksia, katkaise television yhteys internettiin.

 

Älytelevisioiden tietoturva on vielä aivan lastenkengissä. Jotkut mallit ovat on täysin auki maailmalle. Vitsikkäät ihmiset ovatkin pelotelleet tällaisten televisoiden katsojia lähettelemällä niihin viestejä maailmanloppu on tulossa tai muuta häiritsevää.

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

7/9

Kaksi eri telkkua samassa antenniverkossa ja molemmissa sama häiriöt, molemmat toimii seinään lätkäistävällä terrestriaalipuolen antennilla moitteetta. Voisin jatkaa jopa näin, mutta kun ne HD-kanavat ei ole näkyvissä. Epäilen vahvasti rasian rikkoutumista. Asentaja tilattu maanantaiksi, katsotaan mitä löytää. Netin katkaisua en ole kokelillut, pitää kokeilla, mutta kun toinen televisio on jo sen verran vanha, ettei siinä ole älyä ja sama onelma, signaalitasot heittelee ja bittivirhetaso on maksimi 2000 ja punaisella. Nyt tolla vahvistetulla t-antennilla bittivirhetaso 0 ja Signaalin laatu 100 ja taso 94. En hetkeäkään epäile laitevikaa, koska kahdessa eri laitteessa samat signaalihäiriöt.

Vastaa
0 tykkäystä

Velho
Velho
Viestejä 2 461 kpl

8/9

Voihan olla, että alueella on tullut uusia KTV-liittymiä, tms. ja on tehty säätöjä verkon tehoihin. Voi olla, että ennen on verkko toiminutkin, mutta säädöt ovat sitten aiheuttaneet kuvailemasi ongelmat.

Vastaa

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

9/9

Maanantaina tulossa korjaaja mittailemaan, tälläkään hetkellä ei toimi, mutta toisinaan toimii moitteetta. Erikoisen inhottava vika ja toivon, että selviää. 

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.