Miten paljon nettikäyttöä on 100Mt?

  • 20 May 2016
  • 9 kommenttia
  • 376 katselukertaa

 


 


Soneran Sopiva liittymillä saat tutkitusti edullisimman ja nopeimman verkon surffaillessasi Euroopassa. Sopiva L ja XL puhelinliittymiin sekä Liikkuva Netti L, XL ja Etu Plus nettipaketteihin sisältyy kuukaudessa 300 Mt reissudataa Euroopassa ilman lisäkuluja. Mikäli datapaketti pääse täyttymään, jatkuu surffailu edullisella 2,99 €/päivä hinnoittelulla ja tämä paketti sisältää 100 Mt dataa.


Muilla kuin edellä mainituilla Soneran liittymillä, eli Sopiva S ja M, Liikkuva Netti S ja M tai Simppeli -liittymillä surffailet Euroopassa edulliseen päivähintaan 2,99€ /päivä/sis. 100 Mt. Mikäli hyvät aallot osuu kohdalle ja surffailu vie mennessään, niin voit tilata tekstiviestillä uuden datapaketin 2,99 €/100Mt. Saat tekstiviestillä ilmoituksen Soneralta, kun rajat alkavat paukkumaan. Päätät sitten itse tarvitsetko lisää dataa vai riittäkö surffailu sille päivälle. Voit siis nykyisin käyttää nettiä varsin huolettomasti myös ulkomailla.


Kuinka isoihin aaltoihin näillä roaming-hinnoilla sitten uskaltaa lähteä? Mitä sillä 100 Mt:llä eli megatavulla sitten saa?


 




  • 2 tuntia surffailua netissä etsien oikeaa reittiä paikalliseen ravintolaan, jonka bongasit netistä ennen reissua.

  • 20 fiilistelykuvaa Instagamiin tai päivitystä Facebookiin kuin IHQ lomalla täällä ollaan.

  • 100 sähköpostia, joilla voi pitää pomon siinä luulossa, että töitäkin on tehty.

  • 500 WhatsApp viestillä pidät yhteyttä niin koti Suomeen kuin reissukavereihin kohteessa.

  • 40 Tinder tykkäystä saattaa olla alku pienelle lomaromanssille.


 


Videosovellukset ovat varsinaisia datasyöppöjä ja tässä on muutama esimerkki. Lukemat ovat suuntaa antavia ja vaihtelua tapahtuu laitteista ja sisällöistä riippuen.


 



  • Spotify kuuntelua 30 minuuttia / 30 Mt

  • Netflix katselua 30 minuuttia / 350 Mt

  • Snapchat videoitten katselua 2 minuuttia / 50 Mt

  • Google Maps selailua 10 minuuttia / 6 Mt


 


Näin ollen suosittelemme ulkomaanreissuilla unohtamaan hetkeksi Spotifyn ja nauttimaan paikallisesta musiikkitarjonnasta ja Netflixin sijasta tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin. Toki Wifi yhteydellä voit näistäkin nauttia normaaliin tapaan. Tervemenoa maailmalle!


9 kommenttia

Onneksi matkustan korkeintaan Pohjoismaissa sekä balttiassa niin ei tarvitse näistä murehtia. 🙂 Siitä suuri plussa Soneralle! 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

NooraKivilahti kirjoitti: 

 


Näin ollen suosittelemme ulkomaanreissuilla unohtamaan hetkeksi Spotifyn ja nauttimaan paikallisesta musiikkitarjonnasta ja Netflixin sijasta tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin. Toki Wifi yhteydellä voit näistäkin nauttia normaaliin tapaan. Tervemenoa maailmalle!




 


Harmittavaa, että monissa nykypuhelimissa ei enää ole FM-radiota, jotta voisi nauttia sitä paikallista musiikkia. :(

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

 tuo on ihan totta. Vaikea sanoa, että miksi se radio on jätetty pois nykyajan puhelimista. Pidetäänkö sitä jotenkin vanhana tekniikkana?

Kunniamerkki +14

Varmaankin, nykyään monet palvelut toteutetaan internetin välityksellä telkkarista alkaen. Omasta luurista vielä löytyy FM-radio, vaikkakin Microsoft suuressa viisaudessaan poistaa sen softan, että täytyy etsiä joku kolmannenosapuolen softa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Niin tai sitten voi kuunnella ihan live musiikkia omilla korvilla esim. katusoittajia jne ;)


Tai puhelimen omalla musiikkisovelluksella itseladattua musiikkia, minulla on ainakin youtube lataa kappaleita aika paljon ja omia tehtyjä soittolistoja :)


Entäs tuon Spotifyn kuunteleminen offline-tilassa, silloin ei käytetä internetyhteyttä =D

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

Spotifyn Offline toiminto olisi tosiaan ratkaisu. Siellähän on tosiaan mahdollista ladata soittolistoja offline tilaan, jolloin se tallentaa musiikit omaan kännykkään kuunneltavaksi. Tuo olisi fiksuin ratkaisu jos lähtee reissuun :)

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

OT: Vielä tuosta FM-radiosta. Eräs entinen kotimainen matkaviestinyritys ampuu mallistossaan edelleen itseään jalkaan. Olisin hankkinut Lumia 950 -kapulan ellei siitä olisi ilmeisesti Redmondin tuotedifferoinnin vuoksi haluttu rampauttaa tuota FM-radiota täällä Euroopassa. Ehkä typerintä tapauksessa on se, että itse laitteen piirisarja (sama kuin LG G4:ssä) tukee suoraan FM-radiota, joka toimii muuten samaisen tuotteen Yhdysvaltalaisessa variantissa. Hyvähän se on menettää loputkin kuluttaja-asiakkaat Euroopassa. No, tuskin tuo radio on ainoa syy. Itse pidän taas FM-radion sisältävää Lumia 950XL:ää edelleen liian suurena tarpeisiini, ja toisesta liki samaan aikaan myyntiin tulleesta Lumia 550:sta taas puuttuu NFC, jota käytän BT-kaiuttimen aktivointiin ja sammuttamiseen. On totta, että iPony ja moni myy tuotemerkki on menestynyt markkinoilla ilman FM-radiota. Tuskin tässä Lumia 950:n kohdalla oli kysymys edes hinnasta. Tiedustellessani todellista syytä FM-radion puuttumiseen- Mäsä vaikenee kuin muuri ja tekninen aspa täällä vetoaa päätöksen teon siirtymiseen Atlantin toiselle puolen. Niinpä niin.. Onneksi maailma on täynnä erilaisia tekniikoita ja laitteita. Aina voi ottaa vanhan luurinsa tai iPodin mukaan reissuun.

Estäkää päivitykset ulkomailla,  sillä nekin kuluttaa paljon nettiä. 

Kunniamerkki +5

Listaan voisi lisätä vielä että jo 30 kertaa iltapäivälehtien sivulatausta voi saavuttaa tuon 100 megatavun rajan. Kiitos siitä mainoksille, viedoille ja suurille kuville. Onneksi selaimen välimuisti vähentää liikennettä.

 

Esimerksiksi nyt Ilta-Sanomien etusivu painaa 2,8 megatavua (35 kertaa) ja Iltalehden etusivu 3,2 megatavua (31 kertaa). Mikäli vakio-osia sivusta on selamien muistissa, niin lataus vie vähemmän ja vastaavasti latauskertoja tulee useampia.

 

Maikkarin etusivu vie kerralla 6,7 megatavua ja uutissivut noin puolet. Etusivun osalta tämä tarkittaa sitä että jo 15 katselukerran jälkeen paketti on käytetty.

 

Ylen uutislla tarve on 1,3 megataua eli noin 76 uutista voisi katsella tekstiuutisia kuvien kanssa. Luvussa ei ole mukana uutisvideoita.

Vastaa