Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62899
Kirjoituksia 171902

ADSL EI TOIMIHighlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎22-06-2017
Kirjoituksia: 6
1/6

ADSL EI TOIMI

ADSL lakkasi toimimasta ja ei päästä internettiin.

 

Piuhat on käytetty irti ja modeemi resetoitu, mutta ei mitään vaikutusta. Vianmääritys ilmoitti että ei löydä ip osoitetta eikä dns serveriä löydy.

 

 

Testattu toisellakin koneella, mutta siinäkin sama ongelma, internettiin ei pääse, ?Mistä voisi johtua

0 tykkäystä
5 vastausta
Highlighted
Telialainen
Rekisteröitynyt: ‎13-10-2017
Kirjoituksia: 328
2/6

Vs: ADSL EI TOIMI

Löytyykö sinulla toista modeemia jolla voisit testata yhteyttä? Samalla kannattaa kokeilla myös toinen puhelinjohto ja liitin. Jos asunnosta löytyy muita puhelinpistorasioita niin kannattaa kokeilla myös niistä. Usein eteisessä oleva pistorasia on ns. pääpistorasia.

0 tykkäystä
Highlighted
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎19-05-2015
Kirjoituksia: 105
3/6

Vs: ADSL EI TOIMI

Mullakin oli muutama vuosi sitten ADSL-modeemi, jonka yhteydet katkesivat. Soitin asiakaspalveluun ja ne yhdisti huolto hemmolle, joka sanoi yrittäneensä päivittää sitä modeemin ohjelmaa, modeemi tilttasi lopullisesti. Lähettivät uuden VDSL- modeemin, jolla sai toimimaan yhteydet. 

Vaikka vika oli päivityksessä niin lähettivät 150 euron laskun, vaikka vika oli Telian. Sain kumminkin laskun pois soittamalla.

 

0 tykkäystä
Highlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎22-06-2017
Kirjoituksia: 6
4/6

Vs: ADSL EI TOIMI

Kokeilin modeemia vanhaan windows 7 koneeseen jossa aiemmin ollutkin ja nyt eilen modeemi alkoi toimiin, oli ottanut käyttöön vanhan ajurin, modeemi ja myös vanha kone ollut käytössä 10 vuotta. 

 

Kone, jossa modeemi oli, heitti pelittämästä ja on aivan uusi, voisko olla että vanha modeemi ja uusi kone eivät ymmärrä toisiaan. Net FRame...KB..päivitys yritti lataustua mutta update ei hyväksynyt asennusta . Oikohan tuo Net Frame muuttanut joitain asetuksia? Jotain ennen päivityksen keskeytymistä-

 

 

Kysyisin vielä että onko ADSL liittymä huoneisto kohtainen, eli toimiiko se vaan siinä asunnossa mikä on kytketty adsl liittymään, siis voiko huoltoliikkeessä testata adsl modeemin toimivuutta, minusta tuntuu että ei voi .

 

Mietin että jos laittaisi uuteen koneeseen modeemin hyväksymän vanhan ohjaimen vuodelta 2009, tai sitten etsisi windows 10 uusimmat ajurit , modeemiin tuskin kannattaa etsiä päivitystä.

 

 

 

 

0 tykkäystä
Highlighted
Konkari
Rekisteröitynyt: ‎14-12-2015
Kirjoituksia: 657
5/6

Vs: ADSL EI TOIMI

Onko sinulla vielä käytössä 20 vuotta vanha USB-ADSL modeemi? Noihin tarvitsee todellakin ajurit. Jos et ajatellut käyttää Windows 98 tai XP:tä, USB-modeemi olisi ehkä jo syytä vaihtaa sellaiseen, jossa on Ethernet-liittimet.

 

Ethernet-liitäntäisiin modeemeihin mitään ajureita ei tarvita. Piuha vain kiinni ja menoksi. Toki, tietokoneen verkkokorttin ajureiden tulee olla kunnossa, mutta nehän on helppo tarkastaa katsomalla, pääsetkö modeemin hallitasivulle.

 

ADSL-liittymät ovat todellakin huoneistokohtaisia, mutta jos huollolla itselläänkin on ADSL-liittymä, tai heillä on ADSL-testeri, kokeilu onnistuu. Mutta jos modeemi on 20 vuotta vanha, sitä ei kyllä kukaan enää suostu huoltamaan.

0 tykkäystä
Highlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎22-06-2017
Kirjoituksia: 6
6/6

Vs: ADSL EI TOIMI

Modeemi on 10 vuotta vanha,  ei sentään 20 vuotta. On Ethernet ja wlan

 

Tuskin vuonna 2000 tehty modeemi edes toimisi yhtään uudessa win10 koneessa, verkkkopiuhan pää on paksumpi, ei toimisi uudessa koneessa . Modeemi toimi aluksi hyvin,

siihen asti kun net frame päivitys keskeytyi

0 tykkäystä