peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58786 Jäsentä
163249 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Asuksen DSL-N14u modeemi ei löydä ADSL-yhteyttäUusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎17-08-2016
Kirjoituksia: 1
1/2

Asuksen DSL-N14u modeemi ei löydä ADSL-yhteyttä

Terve, tosiaan tilattu tuo Soneran Laajakaista L palvelu, ja nyt sitä asetellessa ongelmaksi on muodostunu se ettei modeemiini tule ADSL yhteyttä. Modeemina tosiaan Asuksen DSL-N14U. Valot kaikki toimii ja pääsin ihan normaalisti modeemin sisälle selaimen kautta, mutta mitkään restarttaamiset ei auta ADSL yhteyteen. Valo ei siis pala, ehkä pari kertaa vilkauttanu maksimissaan, mutta minkäännäköistä tasaista yhteyttä en ole saanut luotua.

0 tykkäystä
1 vastaus
Highlighted
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎09-01-2016
Kirjoituksia: 39
2/2

Vs: Asuksen DSL-N14u modeemi ei löydä ADSL-yhteyttä

Siis olet vasta lähiaikoina tilannut liittymän?

 

Jos sitä ei ole vielä kytketty, niin tosiaan modeemi ei voi nousta linjalle kun edes fyysistä yhteyttä puhelinpistokkeelta DSLAMille ei ole välttämättä olemassa.

 

DSL -yhteyksillä on aina toimitusaikaa enemmän kuin esimerkiksi kaapelimodeemilla, kun asentajan täytyy "selvittää" linja keskukselta asuntoosi ja tehdä tarvittavat kytkennät jakamoissa. Esimerkiksi kaapelissa fyysiset kytkennät ovat jo valmiiksi olemassa, modeemi vain valtuutetaan verkkoon.

 

En osaa sanoa, mutta uskoisin että liittymä irtisanottaessa / asukkaan muuttaessa kytkentöjä ei kuitenkaan irroiteta joten mahdollisesti mikäli uusi asukas tilaa samalta operaattorilta lyhyen ajan sisällä DSL -liittymän niin se saataisiin toimimaan nopeastikin, mikäli tieto jo valmiiksi kytketystä linjasta on olemassa ja sitä osataan hyödyntää.

 

Jos liittymä on jo kytketty mutta ei koskaan toiminut ja asut omakotitalossa niin kannattaa tarkistaa sisäverkko, operaattori ei vastaa yhteydestä kuin talokaapelin päähän asti. Tässä tapauksessa yhteyttä voi myös kokeilla suoraan talokaapelin päästä.

 

Jos siitäkään ei saa yhteyttä tai asut taloyhtiössä ja modeemi on varmasti kunnossa, niin pitäisi tehdä vikailmoitus jotta asia hoituu.