Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66747
Kirjoituksia 180156

Hybridin ominaisuus?Hybridin ominaisuus?

Wiikari
Kommentaattori
Viestejä 60 kpl

Hybridin ominaisuus?

1/19

Kirjoitetaanpa viesti uudestaan. Edellisen onnistuin itse merkkaamaan roskapostiksi puhelimella säheltäessä. Ennenkuin ehdin korjaamaan oli viesti poistettu. Kunpa muutkin asiat toimisivat näin nopeasti. 

 

Eli liittymä on 20-100Mbs Hybridi liittymä. Kiinteä linja 18Mbs ja loput 4G. Jo alussa muuttaessani kerrostaloon oli tuon kiinteän linjan kanssa Telialla vaikeuksia. Mutta lopulta sekin saatiin kuntoon. Seurasi noin 2 viikon ruljanssa Käynnistä/resetoi/sammuta modeemi (Telia Zone Hybrid -reititin Router Fast 5370 Air)

kunnes vihdoin sain 4G mukaan peliin. Tällöin nopeus hyvänä päivänä on 30-45Mbs. Kuitenkin on ongelma siinä että välilä tuo nopeus laskee 12-15Mbs nopeureen. Sammuta/käynnistä/sammuta/käynnistä, Ja nopeus nousee taas välillä 30-45Mbs. Mikä sinänsä on kohtuuhyvä ottaen huomioon että ilmeisesti kuparikaapeleiden päässä olevat vain haaveilevat pääsyä vaihteluvälin yläpäähän.

Onko tämä normaalia. Pitääkö tuo Telia palvelureititin sammuttaa välillä??

Meinaan päivällä koneet käytössä ja öisin päivitykset ohjelmiin ja peleihin. On nimittäin turha kuvitella että koneella voisi työskennellä kun päivityksiä tulee, tai ne pitää rajoittaa koko yön kestäviksi.

 

Ja kaapelit on kunnolla kiinni, Oikean pituiset, kokeiltu 3 läppärillä. Langattomasti ja kaapelin kanssa. Tietokoneet päivitetty ja viimeisimmät ohjelmat ( näitähän kysytään ensin) Käyttäjä keski-ikäinen mutta sitä ei voi päivittää tuoreempaan...

 

Software Version SG4T1R000080C

Vastaa
18 vastausta

KaPetri
Telialainen
Viestejä 496 kpl

2/19

Hei @Wiikari, liittymälle ei ole tyypillistä nopeuden noin suuri heittely. Kuvauksesi perusteella häiriö voisi johtua dsl yhteydestä tai 4G-verkon osuudesta. Oletko kerennyt vielä pakottaa reititintä tietylle taajuudelle 4G-verkkoon? Se voisi auttaa mikäli häiriö johtuu mobiiliverkon osuudesta.

 

Jos tuosta ei ole apua niin ongelma voisi jäädä kiinteän verkon osuuteen. Siitä tulisi tehdä meille häiriöilmoitus. Kannattaa tarkistaa kiinteän laajakaistan toiminta toisesta puhelinpistokkeesta jos suinkin mahdollista.

Vastaa
0 tykkäystä

Wiikari
Kommentaattori
Viestejä 60 kpl

3/19

Tarkoitat verkolukitusta? Eli pitää koitella summanmutikassa mitä taajuutta käytän. 

Vastaa

Wiikari
Kommentaattori
Viestejä 60 kpl

4/19

Tulipa kokeiltua:

Auto

3G only

4G only

4G 800MHz

4G 1800MHz

4G 2600MHz

4G 700MHz

4G 2100MHz

 

Auto tuo nopeudeksi lähes 20Mbs Muut selvästi alle.

Sen sanon että kyllä myyjät osaa puhua kauniisti kun saivat tämän liittymän myytyä, 20-100Mbs.... Samalla nopeudellahan tuo 20-50Mbs pitää toimia, vaihteluvälin sisällä... Ja myyjä vielä kehui että tästä liittymästä ei potku lopu.. Vaan se on loppunut jo aikaa sitten.

 

Nytkin kiinteän kaista on rajattu max 19Mbs, ettei vaan kiipeä liian korkeaksi. Sitten selitykseksi tarjotaan "ruuhkaa" vaikka pitäisi pyytää anteeksi kun Telian kapasiteetti ei pysy myyntimiesten/naisten mukana...

 

Ei oikein tiedä itkisikö vai nauraisi. Sentän ollut asiakas jo posti- ja lennätinlaitoksen ajoista, vaikkakin omistajat ja nimi matkan varrella vaihtuneet.

Vastaa

PiaJo
Telialainen
Viestejä 806 kpl

5/19

Palaako Hybridi-modeemissa power-valona vihreä vai punainen? Yleisesti punaisen valon palaessa power-valon kohdalla, niin tarkoittaa häiriötilaa. Taajuuslukituksesta esim. taajamassa 4G-verkon nopemmat ja käytettävät taajuudeet ovat 1800Mhz tai 2600Mhz riippuen saatavuudesta alueella. @KaPetri laittelikin tuossa vinkkiä, että laittaisit meille Häiriöilmoituksen niin päästäisiin katsomaan linjan tilanne paremmin. 

Vastaa
0 tykkäystä

Wiikari
Kommentaattori
Viestejä 60 kpl

6/19

Kyllä reitittimessä palaa oikeat valot oikeissa paikoissa, Tosin sinisiä 4G palkkeja vois olla kolme kahden sijaan.

Nopeus nyt aamupäivällä,

Download 18,23Mbps

Upload      18,66Mbps

 

Kokeilin tuota taajuuslukitusta 4G. Ei havaittavaa parannusta millään taajuudella. Tässä lähellä muutama torni mutta peilit on väärään suuntaan sijaintiini nähden. Torni joiden peilit kattaa tämän alueen ovatkin jo sitten huomattavasti pidemmällä ja kattavat 4 kertaa suuremman alueen kuin nuo lähimmät. Tosin en ole varma mihin torniin tuo 4G tunniste on.

 

Kait se on jonkinlainen vikailmoitus tehtävä. Tosin en aina jaksa ymmärtää miksi tuota kiinteää puolta vedetään niin alas kuin mahdollista. Ja sitten toivotaa että 4G puolelta löytyy sitä nopeutta lisää. Ja kuitenkin tiedetään että 4G on pahasti alimitoitettu kapasiteetti. Ja selitys on aina että on ruuhkaa. Nyt on ollut ruuhkaa viimeiset 3kk mitä olen tässä uudessa osoitteessa asunut. Päivin ja öin 24/7.

 

Vastaa
0 tykkäystä

Wiikari
Kommentaattori
Viestejä 60 kpl

7/19

Vikailmoitus tehty 14.10.. asiantuntija yritti tavoittaa 15.10 puhelimitse. En kuitenkaan pystynyt vastaamaan kun oli asiakastapaaminen. Sen jälkeen onkin ollut hiljaisempaa. Edelleen sama ongelma. Välillä aamuisin nopeus selvästi alle vaihteluvälin. Muutaman  käynnistyksen jälkeen taas suht normaalisti. Tosin aina tippuu sinne vaihteluvälin alarajalle. Tuon alarajan saavuttaisi tosin halvemmallakin liittymällä (20-50 Mbps)..

Odotellaan mitä tapahtuu....

Vastaa
0 tykkäystä

HenriLie
Telialainen
Viestejä 569 kpl

8/19

Oletko saanut uutta yhteydenottoa tai viestiä häiriöilmoituksen selvityksestä? Täällä yhteisön puolella en näe asiakastietojasi, joten en näe, mikä tilanne on. Meidän chatissa voit myös kirjautuneena kysyä, mikä on tilanne.

Vastaa
0 tykkäystä

Wiikari
Kommentaattori
Viestejä 60 kpl

9/19

Yhteys on saatu asiantuntijaan. Nyt yhteys toimii siedettävästi. Eilen aamulla tosin taas nopeus tippui 13Mbps saakka mutta käynnistämällä reitittimen nousi taas normaaliin. Jos tätä taas tapahtuu usein, sain käskyn hakea Telia kaupasta lainakoneen tilalle. Jos vaikka reitittimessä olisi vikaa..

Vastaa

Wiikari
Kommentaattori
Viestejä 60 kpl

10/19

No niin, laina reitittimellä kokeiltu eikä yhtään parempi. Mitähän vielä minun täytyy tehdä ennenkuin Telia tekee jotain. Uusi vikailmoitus tehty. Joskohan nyt joku asentaja tulisi taloyhtiön jakohuoneeseen vaihtamaan hapettuneet liittimet tai jotain vastaavaa.... On jotain sanoinkuvaamattoman ihmeellistä jos 20-100Mbps hybrid liittymän kiinteä linja on alle vaihteluvälin. Telia tietää kyllä että sen 4G yhteydet ovat aivan liian alimitoitettuja (huom, ei ruuhkaa vaan kapasiteetin puute)

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.