Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65064
Kirjoituksia 176807

Kodin Netti Teho 50-100Mbit/s lähetysnopeus laski alle puoleen!!!Kodin Netti Teho 50-100Mbit/s lähetysnopeus laski alle puoleen!!!

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

Kodin Netti Teho 50-100Mbit/s lähetysnopeus laski alle puoleen!!!

1/6

Minulla on Soneralta ollut jonkin aikaa hankittuna Kodin Netti Teho 50-100Mbit/s nimellä kulkeva liittymä, joka on toiminut alusta asti moitteetta 90-100mb latausnopeudella ja vakiona 10mb lähetysnopeudella, jopa hiukan ylikin.

Tein jokin aika sitten nopeustestin kun huomasin striimatessani että lähetys pätkii ja hämmästyksekseni huomasin että latausnopeus oli 80mb hujakoilla (mikä on ok), mutta lähetysnopeuteni ei yllä edes 5mb enään...

 

Mikä voi olla syynä että latausnopeudesta katoaa yli puolet yhtäkkiä kun mikään muu ei ole muuttunut paitsi windows 10 asennus, ja ilmeisesti winukan syytä asia ei ole tai en ainakaan ole löytänyt aiheeseen ratkaisua netistä ja pienetkin neuvot siihen liittyen on koitettu.

 

Käytössäni oleva modeemi on alusta asti ollut Zykel VMG3326-D20A joka on saunalahden perukoita.

 

Teiltä kuulemma saa lainaan pariksi päiväksi jonkinsortin testimodeemin jos olen oikein ymmärtänyt. Olisiko tuota nyt sitten kokeiltava vai onko asiaan jotain muuta järkevää syytä?

Vastaa
0 tykkäystä
5 vastausta

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 503 kpl

2/6

Mitä sen modeemi sanoo "Attainable Rate" arvoksi eli siis nopeudeksi joka on linjan puolesta mahdollinen ja millä nopeudella se ottaa sen yhteyden?.Tostahan näkee että onko vika soneralla vai modeemissa.

 

Kato myös tuolta että onko sun lähistöllä tehty tai tehdään jotain huoltotöitä tai onko siellä jotain vikaa yhteyksissä.

https://www.sonera.fi/asiakastuki/vika-ja-hairiotiedotteet

 

Omien sivujen vikatiedoteasennuksista voi laittaa että saat tiedotteen häiriöistä tekstarina tai emailina. 

 

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

3/6

En löydä nyt kirveelläkään tuota "attainable rate" kohtaa tuolta zyxelin sisältä mistään, mutta system info -> interface status löytyy VDSL WAN rate joka on 94172/4684 kbps, ei mielestäni muutu nuo numerot mihinkään ja luvuiltaan osuu tämän hetkiseen lataus/lähetys nopeuteen.

 

Jos modeemi on yhtäkkiä päättänyt rajoittaa lähetysnopeutta niin millä järjellä? Onko modeemi menossa rikki vai mikä sen voi tehdä, ja mitä asialle voi tehdä muuta kuin hakea uusi modeemi?

Vastaa
0 tykkäystä

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 503 kpl

4/6

Mene omille sivuille ja kerro sinne chattiin että sun upload on tipahtanut alle 5M jostain syystä.Toihan on 100/10 yhteys?.Tuolta sivulta voi myös tehdä vikailmoituksen.Kato kuitenkin ensiksi ettei ole mitään huoltotöitä/vikaa alueella.Sivulta voi myös tilata 1€/kk modeemin(14pv palautusaikaa) jolla voi testata ettei se modeemi ole rikki(itselleni ei tosin tullut rj-11 piuhaa ja adapteria mukana).

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

5/6
Kyllä yhteys on 100/10. Kyllä mulle vikailmoituksen kautta soitettiinkin mutta ei siitäkään järki parantunut. No, uusi yritys jos alkais aukeamaan. Kiitos tuhannesti vastauksista!
Vastaa
0 tykkäystä

Kunniajäsen
Viestejä 4 418 kpl

6/6

Laitoitkin kättelynopeuden joten nopeuteen on tullut sinun modeemisi ja DSLAMin välillä. Kannattaa katsoa että kaapeliin ei ole kohdistunut iskua varsinkaan tai muuten vaurioitunut. Myös modeemille resetti vaan. 

 

Ei vikapalvelu mahda VDSL:n kättelynopeudelle mitään ainakaan heti. Se on paikallinen ongelma ja voi johtua linjasta sekä laitteista. 

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.