VARMUUSKOPION MÄÄRITYKSET


Aloitin juuri varmuuskopion automaattisella valinnalla, jolloin se näköjään itse tunnistaa musiikit, kuvat, videot, officet yms.

Tämä johtaa jo olemassa olevien "tuplien" varmistamiseen ja näyttää olevan tosi hidasta puuhaa ainakin eka kerralla.

Nyt 21.1. klo 17.25 olen max 1h tauolla tätä viestiä kirjoittamassa.

VOIKO version varmuuskopion luonnista PERUA ja aloittaa alusta siten, että manuaalisesti valitsee levyasemat ja hakemistot, joista varmuuskopiot tehtäisiin??

...annan koneen siis jyrrätä päiviä kunnes saan vastauksen??!!

Kiitokset etukäteen

M

12 kommenttia

Siitä "poista" napista ainakin tulee jotain valintoja millä voi ohittaa tai poistaa varmuuskopioinnista, mun ymmärtääkseni. Olen aloittanut kyllä itse sen käytön tänään ja tutkinut ahkerasti kaikkia valintoja... :)

Ehkä sitten voit poistaa niitä rasteja mitä kopioidaan ja jossain siellä oli myös asetuksia korvataanko tai vastaavaa.
Kiitos
tökkäsin ajan kuluksi aikaisemmin tuota poista nappulaa - siinä ei ollut valintoja, mutta ilmeisesti se poisti sillä kertaa imuroidun loppuryhmän varmuuskopioitavista - valintoja en ehtinyt tehdä??

annoin masiinan jatkaa seuraavia analysoitavia, enkä taida poista -nappulaan koskea

jos nyt antaa mennä kaikki loppuun, voi jopa varmuuskopion päivityskin olla hidasta, kun joukkio tiedostoja on sittenkin liian suuri tällä automaattisella valinnalla - mietinkin siis voiko tämän automaattivalintaisen toimeksiannon perua&poistaa kesken ja kokonaan sekä siirtyä tuohon Omat Tiedostot -valintaan

huh
Kokeilitko poistaa ne valinnat sieltä ensin, eli ottaa ne rastit pois sieltä mitä varmuuskopioidaan ja sitten keskeyttää sillä poista nappulalla.

Jos nyt edes samasta asiasta enää puhun/ymmärrän 🙂
luova idea!

lyhentää työtä "loppupäästä" koska osa jo tehty

tästä muodostuu kuitenkin se perusversio johon verrataan...

mietitääs
NYT kyllä ihmettelen,

lopetin runsas tunti sitten 1h tauko -painikkeella, eikä vielä ole tapahtunut mitään - pitäisikö jatkua automaattisesti??? palkista poistui oik alanurkasta varmuuskopion painike

ohjelmaluettelosta kun kokeillee - halkuaisi lisenssinumeroa ASENNUSTA varten???

tuotas luovaa ehdotusta en siis päässyt kokeilemaan

TAIDAN jäädä odottelemaan lisävastauksia
Jos haluat poistaa varmuuskopiointiin valittuja tiedostoja, mene ohjelman 'Varmuuskopio' -välilehdelle ja muuta tiedostojen kopiointiasetuksia siten, että käytössä on vain haluamasi tiedostot. Muutoksen jälkeen ohjelma ei enää analysoi tai varmenna niitä tiedostoja, jotka eivät ole valittuina.

'Varmuuskopio' -välilehdellä olevan 'Poista' -painikkeen kautta varmuuskopio -palvelimelta pääsee poistamaan sellaisia tiedostoja, jotka on jo tietokoneelta aiemmin poistettu, mutta jotka ovat vielä varmuuskopio -palvelimella tallessa.

'Tauko'-painikkeen avulla ohjelma keskeyttää varmuuskopioitavien tiedostojen varmentamisen tieyksi ajaksi. Kun ohjelma on tauolla, ohjelman saa takaisin toimintaan saman 'Tauko'-painikkeen avulla.

lauma: ilmestyykö Sonera Varmuuskopio -kuvake uudelleen näytön oikeaan alakulmaan, jos käynnistät tietokoneesi uudelleen?

Lisäohjeista Sonera Varmuuskopioon löydät tältä sivultamme.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu
Kiitos

tuo poista -komento hieman täsmentyi

tauko painike katkaisi kuitenkin koko yhteyden varmuuskopiointiin ja nyt se kyllä on näytön alakulmassa ja vaatii siis install ruudulla (ENG) koodia -ä ei siis käyttäjätunnusta ja salasanaa

voitko vahvistaa mitä kannattaa tehdä?

tänx
Oletko kokeillut syöttää lisenssinumeroa ohjelmaan kun se sitä kysyy? Jos et, kannattanee tätä kokeilla. Jos tämän jälkeen vielä törmäät ongelmiin, ei liene muuta vaihtoehtoa kuin poistaa ohjelma ja asentaa se uudelleen.

Mainitsit että lisenssinumeroa kysyvä ikkuna on englanniksi. Usein ohjelman kielen vaihtuminen johtuu jostain vanhasta F-Securen ohjelman asennuksesta. Onko koneella tällä hetkellä muita F-Securen ohjelmia asennettuna tai onko siinä ollut sellaisia?

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
MOi

koneessani on vain soneran turvapaketti - toki f-securelta

koetan siis tuota lisenssinro syöttöä uudelleen, vaikka se tuntuukin kummalliselta

sain viime viikosta viikkoraportin, joka mukaan 867 tiedostoa on varmuuskopioitu ja tällä viikolla 0klp - ilmeisesti juuroi keskeytyksen takia

luulen siis, että keskeytys oli jostain syystä "totaalinen", koska se rupesi kyselemään lissunroa

aion vaihtaa samalla versioon muut tiedostot ja määrittää vainb kuva, musiikki ja datahakemistot eri levyiltä - joita muuten kahdella kovolla yht kolmessa osassa

t.mauri
lauma: Ellei Varmuukopio enää toimi ja lisenssinumeron syöttämisestä ohjelmaan ei ole apua, jää käytännössä ainoaksi vaihtoehdoksi ohjelman poistaminen tietokoneelta ja asentaminen uudelleen.

Kun varmuuskopio asennetaan uudelleen käyttämällä ensiasennuksessa annettuja tietoja (lisenssinumero, sposti ja salasana), hakee ohjelma aiemmin tehdyn varmuuskopion tiedot ja ehdottaa näiden palautusta. Palautuksen hyväksyminen kopioi palvelimelle varmuuskopioidut tiedostot takaisin tietokoneelle.

Mikäli tietoja ei haluta palauttaa, mutta halutaan kuitenkin asentaa ohjelma, pitää asennuksessa mennä eteenpäin ja valita käsin palautettavista tiedostoista vain jokin yksittäinen tiedosto. Tällöin ohjelman asennus menee läpi, mutta tiedoista palautetaan ainoastaan yksittäinen valittu tiedosto [u:4186kjt0]ja muut tiedostot poistetaan varmuuskopiosta[/u:4186kjt0].

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Nå lissunumerolla homma käynnistyi?! ja vaihtui ENG versioksi, muttei haittaa koska itse operaatio toimi. Joudun siis käyttämään MUUT TIEDOSTOT -versiota ja valitsemaan vain datatiedostot; muutoin kopioi kaikenmoiset eri pelien taustapahvien välitilanteetkin määrityksellä kuvat ja office tiedostot

Pelkillä itse määritellyillä office tiedostoilla vie aikaa ensi kerralla noin 10 tuntia, mutta sen jälkeen toimintaa ei huomaa...

Seuraava muut tiedostot määrityksen täydennys lienee KUVAT -hakemisto. Se on valtava, mutta tällä hetkellä vie tilaa kahdella eri levyllä. EHKÄ kannattaa säästää...

Musiikkitiedostot vielä jättimäisempi edelleen kahdella kovolla...eka kerta vienee päiviä?!

M
Varmuuskopio -palvelun ensimmäisten varmennuksien siirtämisessä voi kulua aluksi aikaa, jos varmennettavia tiedostoja on suuri määrä. Myöhemmin ohjelmisto varmentaa varmennuspalvelimelle vain niitä varmennattavaksi valittuja tiedostoja joissa tapahtuu muutoksia, jolloin varmennukset tapahtuvat nopeammin.

Sonera Varmuuskopio -ohjelman 'Asetukset' -välilehdellä on 'Varmuuskopioinnin nopeus' -kohta, jossa varmuuskopionnin nopeutta voi muuttaa. Ensimmäisten varmuuskopioiden siirto voi nopeutua, jos valitset tässä kohdassa 'Käytä täyttä nopeutta' -vaihtoehdon. Tällöin ohjelma kuitenkin käyttää suurempaa osaa tietokoneen resursseista, joten tietokoneen ja yhteyden muu toiminta voi hidastua.

Myöhemmin, kun kaikki valitut tiedostot on varmennettu, nopeusasetukseksi voi muuttaa 'Käytä optimaalista nopeutta' -vaihtoehdon, jolloin ohjelma toimii tietokoneella kevyemmin.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa