Smart TV:n MAC blokattu

  • 12 April 2017
  • 3 kommenttia
  • 10 katselukertaa

Tänään huomasin, että smart tv ei enään saa IP-osoitetta julkisesta verkosta. Käytin telkun MAC:ia omalla koneella, joka tosiaan ei saanut IP:tä DHCP:ltä. Pyritäänkö MAC-bannauksilla taistelemaan DDOS-hyökkäyksiä vastaan?

Näistä purkkavirittelyistä olisi kiva saada infoa _etukäteen_.


3 kommenttia

Tuosta melkein kannattaa ilmoittaa häiriöilmoituksiin niin voivat katsoa mistä siinä on kyse. Voit laittaa vaikka telia.fi omien sivujen kautta viestiä.

Mahtaako Soneran liittymissä olla vastaava ominaisuus kuin muillakin operaattoreilla? Eli julkisia osoitteita annetaan per liittymä 5 kpl. Onko sinulla enemmän laitteita kiinni verkossasi? 

Tuon rajoituksen tarkistin aikoja sitten. Soneralla saa tuon samaisen 5-IP/liittymä. Meillä on maksimissaan neljä laitetta kiinni verkossa. Routteri välissä. Läppäri kyllä saa IP:n WLAN->Ulkoinen IP, samaten kiinteän piuhan päässä oleva tietokone, mutta esim. TV ei saa piuhan kautta - eikä nyt myöskään kännykkä WLAN:in kautta.

En tiedä (en ole tutkinut), pystytäänkö havaitsemaan em. laitteet Ethernet rajapinnalla tai MAC-osoiteavaruuden alkuliitteellä, mutta MAC:in muuttaminen näihin viihde-vehkeisiin se ei onnistu. Muuttamalla PC:n MACin vastaamaan näitä laitteita ei myöskään IP:tä heru.

Maksimissaan siis kaksi IP:tä lohkeaa näille tietokoneille, muut aparaatit eivät toimi.


Pitää vielä tänään tutkia ARP-tietueita ja tarkistaa, blokkaako yhdyskäytävä mac:it vai missä vika.

 

Ja edittiä perään : Telkku sai IP-osoitteen. Silti olisi kiva tietää missä vika. Kokeiltu pelkästään myös liittämällä pelkkä telkku pistokkeeseen eikä mitään eloa 1h odottelun jälkeenkään.

Vastaa