Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65833
Kirjoituksia 178412

Useampi kiinteä yhteys ok-taloonUseampi kiinteä yhteys ok-taloon

Kommentaattori
Viestejä 32 kpl

Useampi kiinteä yhteys ok-taloon

1/17

Moro,

Onko ok-taloon mahdollista saada useampi, kuin yksi kiinteä laajakaista? Meillä on siis jo yksi kiinteä yhteys (VDSL2 50/10), jonka kaverina 4G-yhteys (joka on nyt valitettavasti ruvennut olemaan tukossa iltaisin max 10Mbit/s sisään).

Tuo VDSL2 50/10 ei tässä taloudessa vain riitä kaikkeen yhtäaikaiseen liikenteeseen, joten olis hienoa, jos saisi tuon 4G:n korvattua toisella VDSL2-yhteydellä (toinen yhteys dedikoitu viihteelle ja toinen työjutuille).

Tiedän, että meidän taloon tulevassa nousukaapelissa on ainakin 4-paria kuparia, sekä tällä kadulla on vain 2 taloa, joista toinentyhjänä, joten tuonne kadun varressa olevaan kaappiinkin varmasti tulee riittävästi kuparia dslamilta.

Tästä johtuen heräsikin mielenkiinto tuollaista "tuplattua" VDSL2-yhteyttä kohden.. Siis kaksi ihan omaa VDSL2-purkkia eri kuparipareja pitkin ja kuormanjaon hoitaisi Ciscon RV320.

Yhteys on toteutettu tällä hetkellä näin:
VDSL2-, sekä 4G-modeemi ovat vain siltana Ciscon RV320 dual-wan reitittimelle, joka sitten hoitaa kuormanjaon noiden yhteyksien osalta (pelit + työasiat VDSL2 pitkin, kaikki muu kuten netflix/hbo/internet-surffailu tabletilla/läppärillä, jne kulkevat 4G:tä pitkin primäärinä, sikäli yhteys on toiminnassa).

Pistäkäähän soittaen/sähköpostitse ratkaisuehdotuksia tulemaan.

Vastaa
0 tykkäystä
16 vastausta

Konkari
Viestejä 768 kpl

11/17

@ReVe83 kirjoitti:

(toinen yhteys dedikoitu viihteelle ja toinen työjutuille).


Eikö tuossa tilanteessa työnantaja voisi tilata sen toisen ADSL/VDSL-liittymän?

 

Entä asuuko naapurissasi joku, joka ei käytä kiinteää yhteyttä? Sovi naapurin kanssa, että toinen VDSL2-yhteytesi kytketään naapuriin ja jatka se naapurista sitten omilla tekniikoilla (WiFi, Ethernet, kuitu) omaan reitittimeesi.

 

Lisäksi oletko jo kokeillut eri operaattoreiden 4G-verkot läpi, jos joku toinen toimisi paremmin kuin nykyinen?

 


tilasto kirjoitti: 

Toiminimi pystyyn ilmoitus kaupparekisteriin, siinä on y tunnus ja liittymät sit sen nimiin..


Seis! Ennen kaupparekisteri-ilmoitusta tulee selvittää perusteellisesti työttömyysturva-asiat.

 

Sen jälkeen kun sinulla on Y-tunnus, olet viranomaisten mielestä yrittäjä ja voit sanoa hei-hei työttömyyskorvauksille. TE-keskus voi milloin tahansa kylmästi todeta, että saat hankittua toimeentulosi yrittämisellä, jonka jälkeen et saa lantin lanttiakaan työttömyyskorvausta.

 

Mikäli kuulut työntekijälle tarkoitettuun työttömyyskassaan, sekin on jatkossa väärä kassa ja työttömyystilanteessa ansiosidonnaisesikin evätään.

 

Vaikka lopettaisit toiminimesi, paluu yrittäjästä palkansaajaksi on hidas ja kivinen tie. Tukesi tulevat olemaan vielä sen jälkeenkin noin vuoden–kaksi harkinnanvaraisia.

Vastaa
0 tykkäystä

Kommentaattori
Viestejä 32 kpl

12/17

Juu en ole toiminimeä perustamassa pelkästään yhteyden takia.

Hyviä pointteja, nykyinen liittymäni on firman kautta kylläkin, mutta se näkyy tiedoissa siten, että minä olen sen haltija, firma maksaa laskut..

Naapureille ei saa VDSL2-yhteyksiä + matkaa on wifille liikaa + olisihan tuo nyt aikamoinen viritys.. 😄

Saunlalahti / Elisa 4G *******aa (=tukossa), DNA tukossa (masto, mis ois kapaa on mäen takana -> no go).. Telian 4G toimii kyl *******in hyvin, silloin kun ei ole ruuhkaa.. Mut esmes kun noita Jypin liigapelejä tulee -> on Teliankin 4G ihan soijassa.. 😕

Joten eipä tässä auta muu kuin mennä tuolla VDSL2 + Telian 4G yhteyscombolla.. Telialta ois kyl kiva saada kuidusta tarjous tänne.. Elisalta tosiaan tarjouksen sain (ehtona myös, et 24kk soppari, joka ei kyl olis ongelma tuos tapaukses et kuidun sais järkihintaan tänne)...

Vastaa
0 tykkäystä

Telialainen
Viestejä 531 kpl

13/17

@ReVe83, voisitko jättää meille palvelupyynnön, niin käydään asia vielä kerran tarkasti läpi. Jos huoneistoon tulee tosiaan kaksi erillistä nousuparia kuparia, niin teoriassa toisen liittymän toimittaminen voisi olla mahdollista. Tämä vaatii kuitenkin muutaman muunkin asian loksahtamista kohdalleen. Mutta pistä palvelupyyntöä tulemaan, selvitetään 🙂

Vastaa
0 tykkäystä

Konkari
Viestejä 527 kpl

14/17

@ReVe83 kirjoitti:


Joten eipä tässä auta muu kuin mennä tuolla VDSL2 + Telian 4G yhteyscombolla.. Telialta ois kyl kiva saada kuidusta tarjous tänne.. Elisalta tosiaan tarjouksen sain (ehtona myös, et 24kk soppari, joka ei kyl olis ongelma tuos tapaukses et kuidun sais järkihintaan tänne)..


Itselläni on vähän samanlainen ongelma ja olen sen ratkaissut kiinteän ja mobiilin yhdistelmällä. Ratkaisun avain on reititin , jossa on kuormanjako, modeemien perässä ja kotiverkko reitittimen takana. Siis reititin jakaa liikennettä dynaamisesti useammalle modeemille ja kokonaiskapasiteetti on kaikkien summa.

 

Itselläni on reitittimenä tällainen TeleWell ja se toimii ihan ok eikä ole edes hinnalla pilattu.

 

https://www.telewell.fi/fi/tuote/3g4glte-tuotteet/tw_lte_reititin_uusi/tw-reititin-5x1-gb-kytkin-pal...

 

PS. TeleWelliin saa konffattua kaksi ethernet WAN-liitäntää ja kolmannen WAN:in saa liittämällä tikun USB-porttiin

Vastaa

Kommentaattori
Viestejä 32 kpl

15/17

Mullahan on siis dual-WAN routteri, Ciscon RV320. Joka hoitaa kuormanjaon + jomman kumman linjan virheillessä pudottaa sen linjan pois käytöstä siksi aikaa, kunnes linja on taas vakaa (10x dns queryy googlen dns-palvelimelle 3sek viiveellä jokainen). Alla kuvajainen aiheesta:

Vastaa

Kommentaattori
Viestejä 32 kpl

16/17

@Pekka_Koo Palvelupyyntö laitettu + sinne tarinoitu kaikki oleellinen (toivottavasti). 😃

Vastaa
0 tykkäystä

Konkari
Viestejä 527 kpl

17/17

@ReVe83 kirjoitti:

Mullahan on siis dual-WAN routteri, Ciscon RV320. Joka hoitaa kuormanjaon + jomman kumman linjan virheillessä pudottaa sen linjan pois käytöstä siksi aikaa, kunnes linja on taas vakaa (10x dns queryy googlen dns-palvelimelle 3sek viiveellä jokainen).Ok.

 

Ymmärrän ettei siitä kuormanjaostakaan ole suurta hyötyä , jos ne WAN-linkit kyykkäävät. Ymmärsin , että olet kokeillut sen VDSL:n kaverina eri operaattoreiden LTE-liittymiä , mutta jos minkään operaattorin mobiili ei oikein toimi , niin sitten ollaan sen kiinteän varassa suurimman osan ajasta. Kaksi kiinteää olisi tosiaan sinulle ratkaisu tai sitten se em. kuitu.

 

Itselläni on ajoittain jopa kolme WAN:ia käytössä (kiinteä ja kaksi eri operaattorin mobiilia) ja yleensä kiinteän lisäksi ainakin toinen mobiili pelittää riittävästi.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.