hybridilaajakaista ja puhelinpistokkeet

  • 27 January 2020
  • 2 kommenttia
  • 4 katselukertaa

En tiedä onko tätä jo kysytty jossain keskustelussa kun on termit hiukan hukassa ja täällä tuntuu olevan perehtyneitä ihmisiä jotka puhuvat alan kieltä, joten anteeksi jos vastaus jo jossakin täällä piilee.

kysymys on seuraava minulla on hybridilaajakaista ja kahdessa eri rakennuksessa sama vanha lankapuhelin verkko, miten saan verkon pelaamaan tässä toisessa rakennuksessa?
tarvinko jonkin sortin (ja minkälaisen) reitittimen tuohon toiseen rakennukseen mihin laitan sen puhelin pistokkeeseen. Vai onnistuuko näin?

 

toinen vaihtoehto voisi langattoman verkon vahvistin. Tämmöinen löytyy tallista eikä toimi kyllä kovin hyvin..ja miten onnistuu vahvistaa vahvistettua verkkoa? lienee toivotonta

kiitoksia vastauksista


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Kyse on siis saman kiinteistön eri rakennuksista?

 

Miten puhelinjohdot on kytketty? Tuleeko kadulta ensin puhelinnousu ensimmäiseen rakennukseen ja sieltä jatkuu toinen puhelinjohto seuraavaan rakennukseen?

 

Jos on, puhelinjohdot voi kytkeä uudelleen siten, että siinä rakennuksessa, jossa on nousu, sinulle tulee kaksi erillistä puhelinpistorasiaa, joista toinen menee Telialle ja toinen jatkaa siihen toiseen rakennukseen. Tämä voi vaatia hieman lisää johdotusta ja lisäpistorasian asennuksen.

 

Sen jälkeen voit hankkia keskuspään laitteena toimivan vdsl2-modeemin, esimerkiksi Telewell TW-EV902 ja toisen tavallisen vdsl2-modeemin ja rakentaa näillä ikioman vdsl2-yhteytesi rakennusten välille. Hybridimodeemi kytketään tietysti siihen pistorasiaan, joka menee Telialle.

 

Sen sijaan jos molemmista rakennuksista puhelinjohdot menevät suoraan kadulle, tilanne on hankalampi. Tällöin kyse on puhelinyhtiön kaapeleista, joista tulisi vuokrata pari. Lisäksi operaattori ei välttämättä halua tilaajapuolelle kytkettävän keskuspään laitteita, jotta ne eivät häiritse muita vdsl2-yhteyksiä.

 

Jälkimmäisessä tapauksessa kannattaa hankkia molempiin rakennuksiin ulkoantenneilla varustetut langattoman lähiverkon sillat sekä toiseen rakennukseen sisätukiasema.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Irritus kävikin hyvin tuota tilannetta läpi. Hieman kirjoittajan viestistä voisi tulkita tilanteen olevan 1. kaltainen. Ehkä langaton silta on vaivaton, mutta hyviksi todetut (Ubiquiti Nanostation) vaativat hieman konffausosaamista 

Vastaa