thomson tg789vn hajosi,miten toimin ?

  • 20 February 2016
  • 4 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Jep,jep Perjantaina sonera viihde ja netti jumiutui pari kertaa lähti kuitenkin kohta päälle uudestaan. n. 2 yhteys loppui kokonaan...no soitto soneran vikapalveluun,resetoinnit ja soneran päästä yhteyskokokeilu tms. ei toimi.. rekisteröivät vian korjaajalle.. tänään netittömyys alkoi ahdistaa todenteolla ja kaivoin telewellin vanhan adsl modeemin kaapista kokeilu ja kas kummaa netti toimii  mutta tv tosin ei noin vanhalla jaksa toimia. 

Vikapalvelu sanoi puhelimessa perjantaina että jos vika asiakkaan laitteissa asentajan käynnistä tulee lasku, no peruin tietenkin kiireesti vikailmoituksen. Miten on onko tuo Thomson nyt sitten minun vai soneran ? eli ostelenko uuden thompsonin tai jonkun vastaavan itse jostain vai tuleeko sonera jotenkin vastaan ?


4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Kun sinulla on Viihde, niin digiboksi ja palvelureititin ovat Soneran. Nyt kun tiedät, että vika on Soneran modeemissa, niin ei muuta kuin uusi yhteys Soneran vikapalveluun. Saat uuden modeemin ja ohjeistuksen, mitä vanhalle pitää tehdä.

 

Netti-tv:n toimimattomuus ei johdu Telewellisi iästä, vaan siitä että Soneran iptv-sovitin vaatii modeemilta aivan ikiomat erityiset palvelunsa. Muun kuin Soneran modeemin virittely Viihteeseen on melkoista salatiedettä etenkin ADSL-liittymissä. Edes se, että saisit modeemin asetukset kuntoon, ei vielä takaa Soneran iptv-sovittimen toimintaa. Homma voi kilahtaa myös puuttuvaan DHCP-lisäoptioon.

 

Mikäli haluat virittää epäonnistumisen uhallakin, tarkista voiko Telewelliisi määritellä useita yhteyksiä ADSL:lle ja nämä yhteydet erikseen eri Ethernet-porteille. Jos voi, luo uusi sillattu yhteys arvoilla VPI 0 ja VCI 35 ja määrittele iptv-sovittimen käyttämä portti tälle yhteydelle. Toivo parasta ja käynnistä iptv-purkki uudelleen.

Ilmoitat vain soneralle että se ei enää toimi ja pyydät niitä lähettämään uuden?.Ei tossa mitään korjaajaa pitäisi tarvita jos netti kerta toimii normaalisti mutta se viihteen vdsl2 boxi ei.Itsehän pistin samantien takaisin ton purkin kun yrittivät sitä mulle "smart" modeemina tarjota.100Mbit portit/2.4Ghz wlan ja hiton hidas ja huono webgui sekä soneraa tuuppaa siihen heti oman firmiksensä kun pistät sen kiinni yms.se inteno dg301 taitaa olla parempi vaikka eipä siinäkään kai pysty paljoa itse säätämään.

 

Tuolla on TW-EAV510:lle ohjeet kuinka viihteen pitäisi saada toimimaan 4 portista ja käsittääkseni Soneralle pitää ilmoittaa vähintään sen modeemin mac.

https://telewell.fi/files/tw-eav510_sonera_viihde_vdsl.pdf

 

Se on siis sonerasta kiinni että antaako ne sun käyttää eri purkkia viihtessä eikä siitä etteikö joku purkki iptv:seen pystyisi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@arapahoe kirjoitti:

Tuolla on TW-EAV510:lle ohjeet kuinka viihteen pitäisi saada toimimaan 4 portista ja käsittääkseni Soneralle pitää ilmoittaa vähintään sen modeemin mac.

https://telewell.fi/files/tw-eav510_sonera_viihde_vdsl.pdf


Yllämainitut ohjeet ovat VDSL-liittymään.

 

Kysyjä kertoi käytössään olevan ADSL, joka vaatii aivan erilaiset asetukset modeemiin. Jos virittämistä todella haluaa yrittää, kannattaa lukea vanha 14-sivuinen viiden tähden viestiketju Koti-TV:n käyttö muulla reitittimellä kuin Thomson TG784 läpi. Asiasta on uudempikin ketju, mutta siellä ei taida olla vielä ADSL-asiaa, Sonera Viihde muulla kuin Soneran palvelureitittimellä.

Yes Arttu soneralta ottikin jo yhteyttä, ja ilmoitti että ei kun kone vaihtoon he kuulemma vaihtaavat laitteen veloituksetta uuteen. Hieno juttu että takuu pelaa näillä.

Vastaa