100/10 liittymän "hidas" upload

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 55 katselukertaa

Moi,

tässä nyt vasta saan aikaiseksi asiaan puuttua, mutta uudesta asti (eli ~4kk) liittymäni upload-nopeus on ollut suhteellisen alhainen. Vertaan nopeutta lähinnä suhteessa downloadiin, mikä toimii melkolailla 95% luvatusta (nopeudet pääasiassa erinäisillä testeillä luokkaa 92-95Mbps), mutta uploadia en ole saanut millään keinoin nousemaan kuin ~3-4Mbps nopeuteen eli se jää tuonne 30-40% tieneille luvatusta. Eikö sen pitäisi helposti kyetä toimimaan täysillä, kun kerran downloadikin huiteleen noin kovia nopeuksia?

Kone on suoraan modeemissa (sonera-kaupasta ostettu Zyxel P-870M-I v2) kiinni kaapelilla. Itsehän en pääse mitään käteltyjä linjanopeuksia tms. katselemaan, sillä tuossa zyxelissä ei ole minkäänlaista konfigurointisoftaa.

Yleisesti liittymän toimivuuteen ja tuohon downloadiin olen todella tyytyväinen, niistä molemmista kiitokset, mutta tuota upload-nopeutta jos mitenkään saisi edes hieman ylemmäs, olisin vielä enemmän tyytyväinen.

7 kommenttia

Tuntuu olevan ihan pa**apuhetta, että viesteihin vastataan aikajärjestyksessä.

Tuossa on nyt jo vaikka kuinka paljon viestejä, mitkä on tulleet useitakin päiviä oman viestini jälkeen ja niihin on jo vastattu, mitä tämä tämmöinen asiakaspalvelu nyt on? Ilmeisesti sieltä on tarkistettu liittymän tiedoista että "jaahas tuolla kaverilla on määräaikainen sopimus, ei sille tarvitse vielä kahteen vuoteen mitään vastata."

Anteeksi avautuminen, mutta kärsivällisyyttäni on koeteltu.
Viesteihin vastaataan yleensä aihealuettain (kiinteän laajakaistan tekniset kysymykset, mobiililiittymät, laskutusasiat jne.) aikajärjestyksessä, mutta emme lupaa että edes tietyn aihealueen sisällä vastaamme absoluuttisesti aikajärjetyksen mukaisesti. Joihinkin ketjuihin vastauksia kysytään muualta ja kestää jonkin aikaa että saamme vastauksen ensin itse. Tämä ketju ei tosin kuulu jälkimmäiseen kategoriaan.

Liittymäsi VDSL2-yhteyden puolesta lähtevän datan kaista on tällä hetkellä täydet 10 Mbit/s.
Selvä, kiitosta tiedosta. Pitääpä tässä sitten selvitellä että mikä toimii pullonkaulana vai huijaako numerot vaan. Pahoittelut vielä kerran tuosta edellisestä viestistä.
Huomenta,
Itselleni asennettiin juurikin VDSL2-liittymä Oulussa ja huomasin samanlaisen ongelman modeemilla P-870M-I V2. Uploadi ei millään nouse kymmeneen megaan ei käytännön kokeissa eikä speedtestillä. Sen sijaan toisella modeemilla P-870HN-51b, minkä olen asettanut siltaamaan ulkoisen ip:n vain toiselle routterille ja disabloinut muut pilppeet, homma toimii kuin junan vessa ja uplinkki toimii täydellä kympin kaistalla.
Outoa. Harmi kun tuon toisen modeemin konsolin kanssa ei jaksa alkaa sarjakaapelilla taistelemaan josko sitä vaikka saisi jotenkin conffittua. Vaan aika selkeältä näyttäisi, että noissa P-870M-I V2:ssa on jotain kismaa ainakin perusasetuksilla, mikäli niissä asetuksia yleensä on...
Pistin Zyxel P-870M-I v2 uppikaistaongelmista kyselyä eteenpäin, palaan asiaan kun saan vastausta.
Sain vastauksen, että mitään laajempaa ongelmaa kyseisen modeemimallin uppikaistan suhteen ei ole tullut esille. Hidastelusta voi toki tehdä vikailmoituksen, niin tapaukset saadaan tutkintaan ja mahdollisesti juurisyy hidasteluun selville. Vikailmoituksen voi jättää joko puhelimitse (020690101, mpm/pvm/) tai omien sivujen kautta palvelupyyntönä. Voisin kuvitella, että laitevaihto tulisi kyseeseen jos laitteet itsessään osoittautuvat viallisiksi.
Vastaillaanpa tähän, kun kerran jollain muullakin ollut tuota ongelmaa, että itselläni korjautui myös tuo uploadi modeemin vaihdolla. Nyt on tuo soneran toimittama palvelureititin (tg789vn) käytössä, niin uppi kipuaa jopa yli tuon luvatun 10 megan. Jotain outoa noissa zyxeleissä tuntuisi olevan. 🙂

Vastaa