24/1 ADSL hidastunut


Huomasin eilen että latausnopeus on kummallisesti pudonnut. Aikaisemmin normaali nopeus oli vähintään 20mb kun taas nykyään hyvä jos päästään 16mb:n. Tämä siis todettu lataamalla tiedostoja suomalaisilta palvelimilta kuten ftp://ftp.funet.fi/dev/. Katselin modeemin asetuksia niin siellä ilmoitetaan nopeudeksi:

Lähetysnopeus 1021 kbps
Latausnopeus 16400 kbps

Soneran oma nopeustesti taas ilmoittaa liittymän nopeudeksi:

Lähetysnopeus 0.69mb
Latausnopeus 13.99mb

Latailen sen verran isoja tiedostoja että olisi kiva saada kaikki megat käyttöön. Modeemina Telewellin TW-EA501 v3. Mitään muutoksia en ole itse tehnyt. Mikä on muuttunut? Mistä kiikastaa?

28 kommenttia

Kuka enää harrastaa piratismia kun on Spotify?
NiceMan1972 kirjoitti:
Yhdistetty true
Toimintatila G.Dmt.BisPlus
Annex versio ADSL2A
Lähetysnopeus 1021200
Vastaanottonopeus 11948300
CO Vendor BDCM¡
Elaspsed Time 0 day 21 hr 22 min 20 sec

Oma 24/1 liittymä muuttunut 12/1 liittymäksi eli nopeus on tippunut :-(


Tarkistin liittymän ja linja-arvot ovat ilmoittamasi mukaiset tälläkin hetkellä. Mikäli liittymä on aiemmin toiminut selkeästi tuota nopeammin, kannattaa aluksi tarkistaa omat laitteet / johdot (mahdollisuuksien mukaan testata toisilla laitteilla). Mikäli laitteet toimivat normaalisti, viasta voi jättää ilmoituksen vikapalveluun joko puhelimitse (0206 90101, mpm/pvm) tai palvelupyyntönä omien sivujen kautta (vaatii kirjautumisen).
Joo meikäläisellä on kesästä asti ollut 24/1 yhteyden sijasta noin 5-13/0.5...
Se mua ihmetyttää kun saan hirvittävän erilaisia Ping-lukemia.
Soneran nopeustesti antaa 225-250ms, CMD antaa ensin ~200ms ja sitten noin 10ms (peräkkäiset yritykset) ja soneran avustaja antaa pelkästään alle 11ms tuloksia.

Mutta tosiaan: Meillä on niin, että yhteys kytketty seinästä - ilman jatkojohtoja - Telewellin modeemiin, josta se lähtee normaalisti Buffalon Turbo G reitittimeen ja sieltä koneisiin. Otin reitittimen välistä pois, yhteys pomppasi 15/0.66 lukemiin, pingi pysyi samana (!!!).

Ja ei, en ala enää ostelemaan modeemeja/kaapeleita testatakseni yhteyttä. Pää niin täynnä tätä että ei jaksa tuhlata enää rahaa - on se harmi kun saa vain puolet yhteydestä käyttöön normitilanteessa kun maksaa jo niin hemmetisti... Ja buffalosta olen syytä yrittänyt etsiä mutten vain löydä sitä...

Muistan sellaista että yhteyttä vaihdettaessa Sonera kytki sen noin viikon myöhemmin kuin sopimuksessa luvattiin, mutta annettiin asian olla kun ei jaksettu taistella. Huoh...

Vastaa