24Mbit/s liittymällä latausnopeus 0,5 - 1 Mbit/s

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Hei, seuraavanlainen ongelma:

Kiinteä laajakaistayhteyteni kannettavassani toimii, mutta nettisivujen selailu ja youtube ym. on tuskallisen hidasta. Liittymän nopeus on 24Mbit/s (taloyhtiön verkko), mutta Soneran nopeustestissä saan latausnopeudeksi 0,5 - 1Mbit/s.

Kummalliseksi asian tekee se, että kun kytken verkkopiuhan toiseen kannettavaani, latausnopeus on noin 7Mbit/s ja internetin selailu sujuvaa. Molempien läppäreiden lähetysnopeus ja vasteaika ovat nopeustestissä suurinpiirtein samaa luokkaa, mutta latausnopeudessa siis on suuri ero. Kummassakin läppärissä on sama käyttöjärjestelmä Windows 7 ja virustorjunta(Avast). Virustorjunnan poiskytkeminen ei poista ongelmaa.

Sonera Internet Avustajan mukaan yhteys toimii normaalisti. Lisäksi olen käynnistänyt modeemin ja tietokoneeni uudestaan eikä minulla ole lankapuhelinta/faksia/yms. Soitin vikarajauspalveluun ja tarkistuksessa ilmeni että yhteydessä on häiriö, mutta kaipaisin jonkun ihmisen selvittämään onko häiriö yhteydessä vai laitteessa. En haluaisi maksaa 90+ euroa turhasta asentajakäynnistä.

2 kommenttia

Tein vikailmoituksen eilen, mutta mitään ei ole kuulunut liittymän tilasta...
Vianselvitys on nyt työn työn alla, kuten varmaan jo tiedätkin. Vian suhteen on vaikea sanoa mistä on kyse, mutta se selvinnee pian.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa