@450 loppuu

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Digita luopuu @450-palvelusta, joka on langaton laajakaistaverkko. ... Jos jatkajaa ei löydy, toiminta loppuu.


Kysymys kuuluu: Miten Sonera hyvittää asiakkailleen kalliit modeemi- ja antennihankinnat, jos laitteilla ei kohta tee mitään?

Isompi ongelma tietysti on se, mistä tämän jälkeen saa edes 1 Mbps yhteydet harvaan asutuilla alueilla. 3G leviää kovin hitaasti eikä esim. omassa @450-kohteessani ole olemassa edes edge-verkkoa.

5 kommenttia

Tilanne @450-verkon jatkon suhteen on vielä täysin avoin. Toistaiseksi sen toiminta jatkuu ennallaan.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Sama tilanne täällä. Sujuvasti Sonera @450 liittymän möi vielä 27.5.2010 ("tämä on juuri oikea ratkaisu mökkikäyttöön 3G-alueen ulkopuolella"). Ja sitten 1.6.2010 olikin jo Digitan ilmoitus verkon lopetuksesta.

Eli: Voinko olettaa @450 verkon toimivan siihen asti, kunnes tämä valtiovallan edellyttämä min 1Mbps palvelu kaikkialle maahan on muulla tekniikalla (3G?) toteutettu?

Liikenne- ja viestintäministeriön sivulla lukee:

---------------------------
Viestintävirasto on nimennyt 26 teleyritystä, jotka ovat velvollisia tarjoamaan kuluttaja- ja yritysasiakkaille internetyhteyspalveluja yleispalveluna. Lisäksi Digita Oy on nimetty yleispalvelun toteuttamiseksi tarvittavan verkkopalvelun tarjoajaksi. Velvoitteet tulevat voimaan 1.7.2010.
---------------------------
@450-verkon liittymät toimivat normaalisti, viat korjataan normaalisti ja verkkoa ylläpidetään normaalisti, vaikka Digita ilmoittikin 1.6. vetäytyvänsä verkon operoinnista. Kuten Tapio jo totesi, tällä hetkellä tilanne jatkosta on täysin auki, mutta varmastikaan liittymiä ei tulla purkamaan ennen kuin niille löydetään korvaava tuote. Tilanne kuitenkin tarkentuu vasta Digitan toimenpiteiden ja aikataulun selvittyä.

T. Panu
Sonera Asiakaspalvelu
Vieläkö Sonera myy @450-liittymiä? Ja mikäli myy, mutta @450-verkon toiminta/ylläpito sattuisikin tosiaan loppumaan lähitulevaisuudessa, niin korvaako Sonera käyttäjälle tämän hankkimat laitteet (modeemi+antenni)?
Sonera Laajakaista Langaton -liittymätyyppiä on yhä mahdollista ostaa kauttamme. Tilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia eli toistaiseksi liittymien toiminta, viankorjaus ja ylläpito jatkuu normaaliin tapaan. Tilanne tulee todennäköisesti tarkentumaan kun Digitan toimenpiteet ja aikataulu selviää.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa