4G-yhteys lakkasi toimimasta

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Minulla on nyt ollut jonkin aikaa käytössä Soneran 4G-yhteys ja ihan hienostihan tuo muutamia pikkukatkoksia lukuunottamatta on pelannut. Normaalisti modeemi (Huawei B593) on ilmaissut signaalin voimakkuuden 3-4 tolpalla.

Eilen yhteys katkeili jatkuvasti: tolpat nolliin, 3 tolppaa, tolpat nolliin, 3 tolppaa. Lopulta yhteyttä ei enää muodostunut ollenkaan. Olin aiemmin pitänyt 4G-only -tilassa tuota modeemia mutta kun kerran yhteyttä ei saanut muodostettua niin ajattelin testata AUTO-tilassa. Nyt modeemi saa (jos saa) yhden tolpan verran 3G-signaalia. Laitetta on sammuteltu, ja kokeiltu eri huoneissa mutta eipä tunnu vaikuttavan suuntaan taikka toiseen.

Onkohan tällä seudulla (joka selvinnee asiakasnumeron perusteella) jotakin ongelmia verkon kanssa kun hyvin toiminut yhteys vain yksinkertaisesti lakkasi toimimasta?

4 kommenttia

Täällä sama meininki. 4g alkoi pätkiä eilen kunnes lopetti toimintansa. 3g yhteys toimii jotenkuten.
eli siis eilisestä asti on menty pelkän 3g yhteyden varassa. tähän asti 4g:ssä on ollut lähes täydet kentät ja nyt kuuluvuus on pyöreä nolla.
Eipä ollut nyt lauantaina alkaneet ongelmat tähän aamuunkaan parantuneet. Otin tuon vekottimen kuitenkin kainaloon töihin lähtiessäni ja laitoin ~9km päässä kotoa toimistolla tuon purkin käyntiin. Yhden tolpan verran suostuu tässä nyt 4Gtä kättelemään, kun aiemmin testissä ollut Soneran vastaava purkki antoi täydet 5 tolppaa samassa paikassa.
Tänään yhteys on taas normaalin 3/6 tolpan verran käytettävissä muutaman minuutin verran, ja tällöin yhteys tuntuu toimivankin normaalisti - latenssit ja siirtonopeudet ovat normaalilla tasolla. Mutta yhteys pysyy päällä tosiaan vain muutamia minuutteja ja tolpat katoavat taas kohta ja bitit eivät liiku suuntaan eikä toiseen.
Eilen illasta teknikko soittelikin maston luota ja ilmoitteli, että mastovika olisi korjattu. Modeemi kyllä nousi tämän jälkeen komeasti taas linjalle ja on pysytellytkin nyt taas yhteydessä. Sääli vain, ettei reititys tunnu toimivan modeemilta eteenpäin vaikka laite ip-osoitteet sun muut saakin ja yhteys tolppien mukaan olisi päällä. Ja eikun uutta vikatikettiä vetämään 🙂

Vastaa