5 gigan rajasta

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Tarkoittaako tämä 5 gigaa vastaanotetut+lähetetyt? Vai onko kyseessä 5 gigan raja vastaanotetussa datamäärässä?

Lapsellisen pieni tuo raja. Henk.koht. päivän surffailut, ladatut+vastaanotetut, ilman mitää isompia latailuja 450 megaa, kaks viikkoa tätä tahtia niin limiitti on varmasti täynnä. Eihän tätä verkkoa voi suositella kuin äärimmäisen vähään käyttöön poikkeusolosuhteissa. Kalliskin on.

8 kommenttia

Siirtoraja koskee saapuvaa ja lähtevää liikennettä yhteensä.

T. Lauri
Sonera Asiakaspalvelu
raven79 kirjoitti:
Lapsellisen pieni tuo raja. Henk.koht. päivän surffailut, ladatut+vastaanotetut, ilman mitää isompia latailuja 450 megaa, kaks viikkoa tätä tahtia niin limiitti on varmasti täynnä. Eihän tätä verkkoa voi suositella kuin äärimmäisen vähään käyttöön poikkeusolosuhteissa. Kalliskin on.


Älä sure, kohta koko verkko ajetaan alas.
lannaton: Vielä on ennenaikaista sanoa tuleeko @450 -verkon toiminta jollain aika välillä loppumaan, koska tilanne on vielä täysin avoin. Toistaiseksi @450 -verkon toiminta jatkuu ennallaan.

T. Sami
Sonera Asiakaspalvelu
Minulla on sähköpostissa viestintäviraston lakimiehen lähettämä sähköposti koskien 5g siirtorajaan liittyvää nopeuden alentumista, kun raja ylitetään. Lyhyesti ja ytimekkäästi lakimies toteaa, että nykyisen lain mukaan se on laiton. Nopeuden pitää olla vähintään se tietty mikä tässä laissa/asetuksessa on määritelty. JOTEN, jos ylitätte 5g rajan ja nopeus hidastuu, yhteys viestintävirastoon ja teette valituksen asiasta. Soneran asiakaspalvelusta tähän kysymykseen vastattiin suurin piirtein niin, että eivät aio tälle rajalle mitään tehdä, että asiaa käsitellään mikäli tulee asiakaspalautteita ja -valituksia tai viestintävirasto ohjeistaa Soneraa asian tiimoilta. Joten olkaapa aktiivisia mikäli rajat paukkuu.
Tuota rajaa ihmettelen kovin, sillä asun alueella, mihin ei kiinteää laajakaistaa saa enää eikä mokkula toimi ollenkaan. Joten käytännössä tämä on ainoa toimiva yhteys. Ja ainakin minulla varmasti tuo 5 gigaa ylittyy ja oletettavasti siksi on ollut sivujen aukeneminen tänäänkin erittäin takkuista. Alkaa v*tuttaa jo pikkuhiljaa.

Ja noin periaatteessa ärsyttää kaiken maailman koti-tv palveluiden mainostaminen, kun tänne ei saa edes sitä 1 megaa toimimaan kunnolla... Onko ainoa vaihtoehto siis ryhtyä tutkimaan kilpailevien operaattoreiden mokkulatarjontaa?
retku kirjoitti:
Onko ainoa vaihtoehto siis ryhtyä tutkimaan kilpailevien operaattoreiden mokkulatarjontaa?


No ilman muuta kannattaa näin tehdä. Minäkin tein.
Meillä toimii Saunalahden mokkula. Nopeus vaihtelee kahdesta kahdeksaan megaan. Hinta 13.90/kk. Ei siirtorajoituksia.

Eihän nyt millään enää viitsi maksaa neljääkymppiä kuussa nettiyhteydestä, joka on niin hidas, että yhden sivun latauksen aikana ehtii kahvit keittää. Eli suosittelen sinuakin jättämään hyvästit soneralle.
Todellakin ihmetyttää tuo siirtoraja juttu kun sille ei oo vielä ainakaan mitään perusteltuja syitä olemassa vaikka kaikki yhteydethän on niitä määräaikaisia kaiketi...Eli käytännössähän nopeutta ei saisi tiputtaa..ja näitä sopimuksiahan ei niin kauheana ole etteikö palvelu toimi ilman rajoitustakin..Taitaa enemmänkin ruveta vähentymään tällä hetkellä 😃
Siirtoraja on asetettu sen vuoksi, että verkon kapasiteettia pystytään jakamaan tasapuolisesti mahdollisimman monelle.

Prioriteettia alennetaan jokaisella laskentakaudella ylitetyn siirtorajakerrannaisen (5 Gt) jälkeen 10%. Laskentajakso on 1 kk liittymän aktivointipäivämäärästä lukien eli esim. jos liittymä on aktivoitu 5.6, laskentajakso päättyy aina seuraavan kuukauden 5. päivä ja jos siirretty data ennen 5. päivää on yli 5 Gt, on prioritteetti 90% maksimista. Jos siirretty data on yli 10 Gt, on prioriteetti 80% jne ja 5.7. se palautuu takaisin 100%:iin.

Liittymän prioriteetin laskusta seuraa, että muilla tukiaseman alueella olevilla liittymillä, joiden prioriteettia ei ole vastaavalla tavalla laskettu, on etuoikeus tukiaseman kapasiteettiin.

Vastaa