Asennus ongelma / VDSL2

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 11 katselukertaa

Heips vaan!

Elikkäs eilen sain vihdoin ja viimmein viestiä että liittymäni on avattu ja onnellisena tuuppasin ZyXEL P-870HN-51b boxini kiinni seinään. Ongelma on niinkin simppeli että DSL valo ei vaan suostu palamaan. Tutkailin läpi seuraavat asiat: resetoin boxin ja venasin hetken, kokeilin paria (boxissa mukana tulleen johdon lisäksi) eri puhelinpiuhaa. Kokeilin kumpaakin asunnosta löytyvää puhelinpistoketta. Käsittääkseni dsl valon pitäisi palaa siitä riippumatta onko ethernet kaapeli kiinni koneessa. Varmaankin paree katsoa sieltä että näkyykö mitään ongelmia.

Hassunhauskana lisänä (ei niinkään että tästä nyt olisi mitään hyötyä) verkkoasetuksissa ethernet yhteys hinaa edestakaisin väliä (ei yhdistetty, tunnistetaan, ja ok) kun kaikki osaset ovat kytkettyinä. Ei silti suostu lataamaan mitään. (ei toimi).

Noh, kokeilin viel varmuudenvuoksi 2 eri konetta, ja ethernet piuhaa (pakkohan sitä nyt oli kokeilla) ilman elonmerkkejä.

(meni vielä melkeen oikeelle foorumille)

Kokeilin eri modeemia (hyllyt täynnä niitäkin, liikaa aikaa).

1 kommentti

Hei Kalzu87,

Olitkin jo testaillut kaiken mitä voi ja ollut vikapalveluummekin yhteydessä. Liittymällesi olikin tehty toimituksentarkastus, eli asentaja tulee talojakamosta kytkennät tarkistelemaan ja varmistamaan että saadaan yhteys toimintaan. Todennäköisesti joku kytkentä talojakamossa on mennyt pieleen.

Vastaa