Hidas yhteys

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hankin Soneran kiinteän laajakaistan muuttaessamme uuteen taloon ja aluksi se toimi oikein hyvin. Sitten ukkonen hajotti modeemin ja jouduin tilaamaan uuden. Ensimmäinen oli zyxel p-660hn-t1a ja seuraava zyxel p-660hn-t1a v2. Mitä eroa näillä kahdella on? Jälkimmäinen nimittäin toimii kyllä, mutta nopeus on paljon hitaampi. Tein Soneran nopeustestin ja se antaa joka kerta tulokseksi noin 5 Mbit/s (ensimmäisen kanssa en testiä tehnyt kun ongelmia ei ollut). Luvattu nopeus on siis 8-20Mbit/s. Sonera viihdettä tänne ei syystä tai toisesta voinut saada (ihmettelivät liikkeessäkin), mutta Elisa viihde toimii kunhan netti pelittää vähintään 8 Mbit/s. Nyt näin ei kuitenkaan tapahdu vaan kaikki tallenteet pysähtelevät ja pätkivät. Pakko olla internetyhteydestä johtuvaa, koska ensimmäisen modeemin kanssa tallenteiden katselussa ei ollut mitään ongelmaa. Mikä neuvoksi?

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Ei kyllä ole pakko olla modeemista mutta hyvä on siitä ainakin lähteä liikkeelle? Modeemin resetointia aina ehdotetaan ja voi toki kokeilla. Riippuu aika paljon linjan kunnostakin jos huonossa kunnossa niin ei varmastikaan toimi hyvin.
Moro Maijasaha!

Modeemien erosta en osaa sanoa muutakuin että v2 on päivitetty versio edellisestä. Pitäisi kuiten toimia sillä ihan yhtälailla. Kokeileppa speedtest.net nopeustestiä että minkälaisia nopeuksia sillä saa. Resettiäkin voi toki kokeilla.

Lisäisitkö myös asiakasnumerosi tietoihisi niin voitaisiin vilkaista yhteyttä täältä. Lisääminen onnistuu valitsemalla Omat asetukset >> Profiili >> Asiakasnumero. Asiakasnumeron löydät viimeisimmästä laajakaista laskusta.

Vastaa