Hitaahko ADSL, mitään tehtävissä?

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 2 katselukertaa

Asun kerrostalossa Vaasan keskustassa. Minulla on ADSL 24/1 -yhteys, jonka nopeus on aina jättänyt toivomisen varaa. En ole aiemmin ollut yhteydessä Soneraan, koska yhteys on kuitenkin toiminut luotettavasti, mutta ajattelin vaihteeksi katsoa olisiko asialla jotain tehtävissä.

Modeemeina olen kokeillut ZyXEL P-660HW-D1 ja TeleWell TW-EA510v3(c), kummassakin uusimmat firmwaret. Huoneistossa on nähdäkseni vain yksi puhelinpistorasia ja modeemit ovat olleet kytkettynä siihen niiden mukana tulleella lyhyellä johdolla (kokeiltu kahta johtoa ja pistoketta). Ei ole kytkettynä muita puhelinlaitteita.

Kumpikin modeemi näyttää suunnilleen samanlaiset statistiikat:

Toiminnallinen tila ADSL2+
Lähetysnopeus 1023 kbps
Vastaanottonopeus 9573 kbps
SNR (Lähetysnopeus) 10.0 db
SNR (Vastaanottonopeus) 11.4 db
Vaimennus (Lähetysnopeus) 14.6 db
Vaimennus (Vastaanottonopeus) 32.0 db

Soneran nopeustesti antaa kummallakin noin 8 Mbit/s. Kysymykseni onkin, että kannattaako tätä ryhtyä selvittämään pidemmälle? Mikä on seuraava vaihe?

1 kommentti

Liittymäsi nopeusluokka on verkossa 24/1 Mbit/s, mutta yhteyden todellinen kaistanleveys jää 10/1 Mbit/s pintaan. ADSL-yhteyden vaimennus on melko suuri, erityisesti kun otetaan huomioon että johdonpituus on ADSL-liittymäksi suorastaan lyhyt.

Mielestäni liittymäsi kohdalla on aihetta vikailmoitukselle, sillä todellisen kaistanleveyden pitäisi olla parempi. En voi luvata että yhteys tulee paranemaan, mutta kannattaa sitä ainakin tutkia. Ehdotan että teet vikailmoituksen kirjallisesti Laajakaistan vikailmoituslomakkeella ja kerrot lomakkeen viimeisen sivut Lisätiedot-kenttään samat asiat kuin mitä tänne kirjoitit. Olet testannut yhteyden jo perusteellisesti, joten sen suhteen ei pitäisi olla mitään epäselvää.

Vastaa