Huawei B593 4G -mobiililaajakaistareititin ja Elgaton eyetv

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 3 katselukertaa

Moi!

Mulla on aikaisemmin ollut käytössä ADSL-yhteys Mac:ssä ja Eyetv palvelu on toiminut hyvin Mini Macin ja Iphonen välillä. Nyt ADSL-yhteydessä alkoi ilmenemään runsaasti ongelmia ja vaihdoin liittymän 4G mobiililaajakaistaan. Liittymä toimii ihan hyvin, mutta jokin yhteysongelma on muodostunut Mini macin ja Iphonen välille. Virheilmoituksessa lukee: "My Eyetv isn´t working properly because you may have more than one device on your network providing Network Address Translation (NAT). Try disabling NAT on one of the devices. Mulla ei ole muita routereita välissä, eli B593s on kiinni ethernetillä Maciin. Olisiko jollain ideiota miten saisin yhteyden jälleen toimimaan näiden laitteiden välillä?

1 kommentti

Hei Rammgenstein!

Kiitos viestistäsi.

Huawei B593 Routerissa APN on oletuksena internet. Tässä voisi kokeilla vaihtaa APN:ksi prointernet, joka on maksuton yhteysosoite. Ohjeita ja vinkkejä kyseisestä reitittimestä löytyy osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... aku/Huawei B593 -asetukset

Reitittimen asetuksissa vaihdetaan Data-APN:ksi prointernet ohjeiden mukaisesti.

Mikäli APN:n muuttaminen prointernetiksi ei auta, on yksi mahdollisuus tilata maksullinen Sonera Open Gate -yhteysosoite, josta löytyy lisätietoa osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... /open+gate

Googlettamalla löytyi englanninkielinen blogisivu, jossa henkilöt ovat testanneet Huawein laitteen DMZ-asetuksia ja ainakin joissakin tapauksissa kyseisistä asetuksista on ollut apua. Tässä linkki sivulle:

http://blog.hqcodeshop.fi/archives/105- ... -B593.html

Erilaisissa laitteissa ja ohjelmissa saat apua myös Helpson tukipalvelun asiantuntijoilta numerossa 0600 10100 (1,99 euroa/min + pvm/mpm), joka palvelee arkisin klo 8-21 ja lauantaisin 9-17. Helpsonin löydät myös osoitteessa www.helpson.fi .


Ystävällisin terveisin

Tapani V

Vastaa