Huawei B593s ja ulos laitettava suunta-anteeni

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 2 katselukertaa

Minun pitäisi olla 4G kuuluvuskartan mukaan hyvällä alueella, mutta maastoerojen ja metsän vuoksi saan vain 1 palkin 4G:stä Huawei B593s reitittimen omilla anteeneilla. Kävin kyselemässä Sonera kaupasta neuvoa asiaan ja he sanoivat että ulos laitettava suunta-anteeni voisi auttaa asiaa.

Ostin siis verkkokaupasta Fujitechin anteenin, mutta nyt pitäisi vielä tietää että mihin suuntaan se kannattaisi suunnata.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/ ... apelilla-S

Eli missä on lähin 4G tukiasema, jota kohti anteeni kannattaisi suunnata. Asun Oulussa, Pikkaralassa lähellä Oulunjokea.

1 kommentti

Hei VeeRay!

Kiitos viestistäsi.

Oulun Pikkaralan alueella voit kokeilla suunnata antennin kaakon suuntaan eli noin klo 5:n suuntaan, jossa sijaitsee 4G-verkon tukiasema junaradan ja joen välissä. Matkaa tukiasemaan on lähes kymmenen kilometriä, mutta tukiasema toimii 800 MHz:n taajuudella, jolloin peittoalue on laajempi kuin taajuudella 1800 MHz.

Pikkaralan alueella Vasankankaantien varrella sijaitsevassa tukiasemassa otetaan käyttöön 4G-verkko alustavan suunnitelman mukaan loppukesän aikana. Kyseessä on alustava suunnitelma, joten aikatauluun voi tulla muutoksia. Tämä tukiasema on suunnassa klo 11 ja tulee toimimaan myöskin taajuudella 800 MHz.


Ystävällisin terveisin

Tapani V

Vastaa