Inteno DG301 ja sisäverkko

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 1 katselukerta

Zyxelin palvelureititin vaihtui Inteno DG301:ksi ja kotikoneiden paikallisverkko lakkasi toimimasta.

Minulla on Intenoon kytketty langalla PC, Mac ja pelikonsoli sekä (pienellä kytkimellä) televisio ja Soneran IPTV-digiboksi. Langattomalla yhteydellä on kiinni vielä pari mobiililaitetta. Kaikki laitteet pääsevät Intenon kautta Internettiin kuten pitääkin.

Laitteet näkevät toisensa paikallisverkossa. Intenoon muodostuu langalla 1 Gb/s yhteys, kun Zyxelissä onnistui vain 100 Mbit/s.

Zyxelin kanssa isojen tiedostojen kopioiminen PC:ltä Macille tilttasi kesken, jos operaatiota yritti Windowsista käsin. Jos kopioinnin käynnisti Macilta - tai jos Macilta kopioi tiedoston PC:lle - kaikki meni hyvin.

Intenon kanssa mikään tiedosto ei kopioidu enää paikallisverkossa mihinkään. Kopiointia yritettäessä PC jopa menettää yhteytensä Internetiin, mihin auttaa vain jokin yhdistelmä PC:n ja reitittimen uudelleenkäynnistystä, johtojen uudelleen kytkentää tai verkkokortin resetointia Windowsista.

Mikä neuvoksi? Onko Intenossa jokin palomuuri- tms. asetus, joka pitää muuttaa? Ja onko todella niin, että tällaiset muutokset katoavat reitittimen ohjelmistopäivityksissä?

2 kommenttia

Tein kaksi asiaa:

1) Otin PC:n verkkokortista (Intelin piiri) pois asetuksen "Energy Efficient Internet"

2) Aukaisin Intenon "Game & Application Sharing" -toiminnoilla Mac-koneeseen päin Wikipedian SMB-protokollaa kuvaavassa artikelissa luetellut UDP- ja TCP-portit

Tämän jälkeen kopioin onnistuneesti Macilla PC:ltä 16 Gt kokoisen tiedoston.

Ongelma näyttäisi siis toistaiseksi ratkenneen. Tosin en pysty varmuudella sanomaan, kumpi kikka, jos kumpikaan, sen ratkaisi. Haluan lisäksi edelleen tietää, unohtaako Inteno tekemäni muutokset seuraavan ohjelmistopäivityksen yhteydessä.
Hei Zelroy,

Epäilisin että yhteyden korjaus on onnistunut kohdalla numero 2. Voit tietenkin testata tätä vaihtamalla kohdassa nro 1 kertomasi asetuksen takaisin päälle!

Tuon Intenon ohjelmistopäivityksen suhteen laitteen asetukset säilyy, vaikka softaa päivitetään. Ainoastaan modeemin resetointi palauttaa tehdas-asetukset ja käyttäjän itse tekemät muutokset häviää.

Vastaa