Inteno DG301AL ja Sonyn TV ei yhdisty

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 1 katselukerta

Moi.

En saa Sonyn telkkaria liitettyä tuon Intenon kanssa yhteen. WPS on otettu käyttöön ja sillä ei tunnu yhteyttä löytyvän. Samoin käy jos yritän syöttää tuon default WLAN SSID:n ja WPA-PSK salasanan.

Jossakin sanottiin että Power reduction pitää olla pois päältä, no se on pois päältä ja kanava kiinteä ja sekin näyttää olevan kanavalla 6.

T:Arsi

5 kommenttia

Hei arsisa

Pääseekö muut langattomat laitteet kiinni Intenon WLAN-verkkoon?
Moi.

Kyllä joo. Läppärit, Ipad ja puhelimet yhdistyy tuohon ihan hienosti.

T:Arsi
Hei arsisa

Voisit kokeilla tiputtaa salaustasoa pienemmäksi esim. WPA+PSK ---> pelkkä WPA- tai WEP-salaus. Voisit myös lyhentää verkon nimeä (SSID) lyhyempään muotoon. Joissakin laitteissa on ongelmia ymmärtää pitkää SSID-nimeä (yli 16 merkkiä) ja tässä intenossa se on vakiona aika pitkä.

Ohjeet modeemihallinnan käyttöön ja kirjautumiseen löytyy täältä
Antti- kirjoitti:
Voisit kokeilla tiputtaa salaustasoa pienemmäksi esim. WPA+PSK ---> pelkkä WPA- tai WEP-salaus.

On aika vastuutonta tällainen ohjeistus. Varsinkin WEP-salauksen osalta! Se ei nimittäin suojaa enää yhtään mitään!

Kiitos kommentistasi asian suhteen! WEP-salaus ei tietysti ole se vahvin suojaus mutta monesti hyvin riittävä suojaus. Peruskäyttäjä ei varmasti osaa tuota salausta omin konstein purkaa ja monesti langattoman signaalin kantama on hyvin lyhyt (tai käyttöpaikan vieressä ei edes asu muita ihmisiä) joka rajaa jo väärinkäytöksen mahdollisuutta hyvin paljon.

Jos kuitenkin sellainen tilanne sattuu, että joku käyttäjä haluaa varta vasten tiettyyn wlan-verkkoon päästä sisälle, ei tuo suojausavaimen selvittäminen suojaustasosta riippumatta ole hänelle varmasti este. Näissä tapauksissa puhutaankin sitten jo hyvin ammattimaisesta hakkeroinnista jota tapahtuu kuluttajan liittymiin todella harvoin.

Tottakai jokainen käyttäjä määrittelee oman suojaustason oman tarpeen ja tunteen mukaan. Itse olen joutunut juurikin WLAN-nopeuden takia karsimaan tuplasalauksen kokonaan pois ja tyytynyt pelkkään WPA-suojaukseen.

Vastaa