Ip-osoite usealle laitteelle

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Olen tässä tuskaillut ihan liian kauan tämän ongelman kanssa, joten päätin kokeilla onneani, josko täällä joku viisas osaisi neuvoa?
Taloudestani on seitsemän laitetta (tietokone, padit, kännyt ja useita pelikonsoleissa, joilla kaikilla pitäisi päästä nettiin. Käytössä on vanha a-link rr24ap(+i). Suurin osa laitteista on langattomassa yhteydessä tuohon modeemiin. Ongelmani on seuraava: aika ajoin jokin näistä laitteista ei saa millään ip- osoitetta. Modeemin boottaus ei auta. Päivän päästä taas saattaa toimia. Modeemi on bridget tilassa. Tuleeko tässä jokin rajoite vastaan? Jos näin, onko tuohon ratkaisua?

2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Kyllä tulee rajoite vastaan, useammat operaattorit (kuten Sonerakin) jakavat enintään 4-5 osoitetta kuluttajalaajakaista liittymissä. Ja ihan ok idea, sillä IP-osoittet ovat lopuillaan... ja toivottavasti se IPv6 tulee pian käyttöön helpottamaan... Modeemin boottailu ei auta, sillä Soneralla on aika pitkä IP-osoitteiden luovutus mekansimi, eli säilyttää tietyllä laitteella pitkään IP-osoitteen, joka on kyllä hieno asia.

Paras korjausvaihtoehtona on laittaa reititin siltaavasta NAT-tilaan (reitittävä), jolloin laitteesi eivät saa enään julkisia IP-osoitteita. Jos tarvitset siihen ulkoverkosta suoran yhteyden, tee porttiohjaus. Kun on NAT-tilassa, niin sinulla on käytössä verkkomaskin mukaan oletuksena 254 osoitetta (ja pitäisi riittää kaikille). Modeemisi saa ainoastaan yhden julkisen IP-osoitteen.

Jos on oikeasta vanha laite, yli 3 vuotta, on suositeltavaa noin suurelle langattoman laitteiden käyttäjälle uusimista reitittin päästä. Vanha laite saattaa hidastaa aika paljon yhteyksiä reititävässä tilassa.
Hei Apoov

Asia on juurikin näin, tarkennuksena Soneralta tulee 5 julkista ip-osoitetta per liittymä ja ne ovat dynaamisia. Ip-osoitteen luovutusaika on aina kuusi tuntia. Joten jos laitteet eivät saa ip-osoitetta siltaavassa tilassa voit joutua odottamana tuon ajan että ip-osoitteita vapautuu liittymältä. Suosittelisin myös itse tässä tapauksessa uudemman laitteen hankkimista ja käyttöä reitittävänä jolloinka liittymältä käytetään vain yhtä julkista ip-osoitetta.

Vastaa