Iphone 4 lukituksen poisto

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei,
Minulla on iphone4 määräaikainen sopimus soneran kanssa joka päättyy 10/2012. Sitä tässä nyt kysyn että saako puhelimesta mitenkään simlukitusta pois vaikka sopimusta on vielä jäljellä? jostain netistä luin että soneralta on mahdollista ostaa purkukoodi vaikka sopimusta olisi vielä jäljellä, pitääkö tuo asia paikkaansa ja jos pitää nin mitä sellainen koodi maksaisi? Kiitoksia.

3 kommenttia

iPhoneApple: Määräaikainen kytkysopimus on mahdollista irtisanoa kesken sopimuskauden maksamalla käyttämättä jäävään sopimusaikaan kohdistuvat laitteen maksut sekä hinnaston mukaisen irtisanomismaksun 100 € (kertamaksu). Mikäli siis haluat purkaa sopimuksen sinulta laskutetaan laitteen ostohetken mukainen suositushinta - kytkynä hankitun laitteen hinnan välinen erotus.

Esimerkki:
iPhone 4 16 GB. 24kk. sopimuksella.
Laitteen suositushinta 799€.
Laitteen kuukausimaksu 22€/kk.
Laitteesta maksettu 8kk. 8x22€ = 176€
799€ - maksetut kuukausierät 176€ = 623€ + 100€ irtisanomismasku. 723€.

Laitteen lukitus voidaan purkaa myös siinä tapuksessa jos haluat päivittää liittymällesi uuden puhelimen. Tällöin maksat vain pelkät jäljellä olevat laitteen kuukausierät. Lukitus vapautetaan kun laitteeseen kohdistuvat maksut on suoritettu. Lisätietoja löytdät täältä.

Ps. Olethan sinäkin jo tutustunut Facebook-sivuihimme ja liittynyt tykkääjiin? http://www.facebook.com/sonera
Tuosta Nicon vastauksesta päätellen lukitus puretaan heti kun maksut on maksettu eikä vasta sitten kun määräaikainen sopimus päättyy. Eli kävin tuossa joskus kesäkuussa Vantaan Jumbon Sonera-liikkeessä kertomassa että puhelin pitäisi saada auki. Myyjä vastasi että onnistuu kun maksan lopun sopimuksesta pois.

No 1.8. tuli sitten lasku jossa oli laitteen loppulasku mukana. Maksoin laskun ja soitin sitten aspaan että lukitus pois kiitos. Kertoivat sitten sieltä että ei onnistu heti, vaan täytyy odottaa sopimuskauden loppuun vaikka maksoinkin itseni kytkylaitteesta irti. Ihmettelin tosin vähän kun tuossa laskussa ei ollut tuota 100e rangaistusmaksua mukana.

Eli mikä tässä nyt on oikea tieto, aspan ja tämän forumin tiedot eivät mielestäni ole aivan synkassa keskenään?

Tiivistettynä;

- Saako lukituksen oikeasti auki heti kun on maksanut laitteen loppuhinnan?
- Jos edelliseen kohtaan vastaus on ei, niin onko ainoa vaihtoehto lukituksen purkamiseksi tuo Nicon mainitsema uuden puhelimen hankinta kyseiseen liittymään?
Hei squeeze: Määräaikaisen sopimuskauden päätyttyä iPhone4 kytkyjen lukitus puretaan automaattisesti, mutta käytännössä lukitus poistuu, kun laite kytketään eri operaattorin SIM-kortin kanssa iTunes-ohjelmaan. Tarkistin asiakasnumerosi perusteella, että olet tehnyt 24kk:n sopimuksen ja se päättyy 21.12.2012 ja tuon päivän jälkeen laite on siis purettu automaattisesti. Vaikka olet maksanut laitteen, niin määräaikainen sopimus on voimassa alkuperäisen sopimuksen mukaisesti (24kk), mutta sinulla on 2 eri tapaa saada laite purettua ennen tuota mainitsemaani aikaa.

1. Koska kun teet 24kk kytky sopimuksen, saat tällöin laitteen halvemmalla kuin suositushinnalla. Laitteen iPhone4 32GB oikea suositushinta on 899eur. Sinä sait sen hintaan 696eur, koska teit 24kk sopimuksen ja jos nyt haluat päättää määräaikaisuuden, niin tulee sinun maksaa tuo erotus 899-696e = 203eur sekä lakisääteisen sopimuksen purkumaksun 100eur, ja yhteensä siis 303eur.

2. Voit tehdä uuden määräaikaisen kytkysopimuksen samalle numerolle, jolloin vanha laite puretaan ja uusi astuu voimaan. Tällä mallilla ei tule muita kuluja, kuin vanhan laitteen pois maksaminen mutta senhän olitkin jo tehnyt. Tämän kytky "päivityksen" voi tehdä kun vanhan laitteen hankintapäivästä on kulunut 6kk (karenssi aika).

Sinun tapauksessasi iPhone4 laitteesi ainoastaan eräännytettiin, eli maksoit kaikki sopimuksen kuukausimaksut pois mutta määräaikaisuus on edelleen voimassa sopimukseksi mukaisesti.

Vastaa