Kiinteän laajakaistan tulosignaali?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 32 katselukertaa

Hei!

Meillä on kiinteä laajakaista ja kaksi tietokonetta ja kaksi televisiota. Viimeinen televisio ei näy kunnolla; kuva pätkii ja ääni rätisee. Voi tulosignaali olla niin heikko ettei se riitä ja miten sitä vahvistettaisiin?

3 kommenttia

Hei Kuisma0407492917,

Oliko kyseessä omakotitalo, rivitalo tai kerrostalo?

Onko antennipistokkeet kytkettu sarjaan vai tuleeko jokaiselle pistokkeelle oma kaapeli jakotukilta? Tämä vaikuttaa suurilta osin siihen mikä ongelman voisi aiheuttaa.

Sarjakytkennässä jokainen liitos aiheuttaa signaaliin vaimennusta, jolloin huono kytkentä voi aiheuttaa ongelman. Myös viallinen kaapeli tai antennipistoke voi aiheuttaa ongelmaa.

Mikäli jokaiselle pistokkeelle tulee oma antennikaapeli jakotukilta, niin silloin ongelma voi olla kaapelissa, rasiassa tai jakotukin kytkennässä.

Jos kyseessä on taloyhtiö (kerrostalo tai rivitalo), niin tästä voisi olla esim. Isännöitsijään/huoltoyhtiöön yhteydessä.

Jos kyseessä on omakotitalo, niin melkeinpä silloin kannattaa ottaa sähköasentajaan yhteyttä.

Tulosignaalin ollessa liian matala tai liian korkea voi esiintyä myös ongelmaa, mutta tällöin ongelmia esiintyy yleensä kaikissa antennirasioissa.

Onko kaapelinetti toiminut kuitenkin normaalisti nyt vai onko siinäkin havaittu häiriöitä?
Ei se Marko ihan noin mene. Kyllä vika voi vallan hyvin olla myös Sonerassa.

Jos tulosignaali on todella matala aiheuttaa se ongelmia kaikissa rasioissa.

Jos tulosignaali on hyvää tasoa alempana mutta kuitenkin riittävä kuvan näyttämiseen voi oireilu olla kuten tässä jutussa kerrotaan. Ensimmäisellä/ ensimmäisillä rasioilla signaali on riittävä mutta viimeisellä/ viimeisillä aivan liian matala.

Se signaali mitä ensimmäiseen rasiaan pitäisi tulla jos kaikki on Soneran puolella kunnossa, pitää olla niin hyvä että antennirasioita voi ketjuttaa muutamankin peräkkäin. Antennirasian läpimenovaimennus ei ole suuren suuri jos rasia on kunnossa.

Kysyjän kannattaa pyytää TV- huolto mittaamaan. Ei se miljoonia maksa ja vika selviää helposti. Kotikonstein asiaa on vaikea selvitellä. Tosin kyllä nykyiset TV:t ja digiboksit kertoo aika hyvin signaalin voimakkuuden ja laadun mittareillaan. Mutta TV- huollolla on kunnon laitteet joilla asia selviää nopeasti.

Ja jos kyseessä on rivitalo tai kerrostalo tämä kuuluu talonyhtiön kunnossapidettäviin asioihin.
Hei Arski64,

Toki ongelma voi olla verkossakin, siinä olet ihan oikeassa. Sitä ei ollut tarkoitus siis tyrmätä. Kuvatussa tilanteessa ongelmaa on järkevämpi lähteä selvittämään sisäverkon puolelta, koska tiedon perusteella ongelma esiintyy vain yhdessä antennipistokkeessa.

Siinäkin olet oikeassa että tuota on itse vaikea todeta ja ammattilaisilla on sopivat laitteet, joilla mahdollinen ongelmakohta pystytään kyllä selvittämään.

Aina ei antennirasioita ole kytkettynä sarjaan ja tällöin signaalin taso ei ole todennäköisin aiheuttaja.

Kerrostaloissa esim. on hyvä huomioida että antennirasioihin ja niiden kytkentöihin ei itse kannata lähteä tekemään ominpäin muutoksia, sillä pahimmassa tapauksessa virheellinen kytkentä voi aiheuttaa ongelmaa myös muille asukkaille.

Vastaa