Kiinteistöliittymä

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 8 katselukertaa

Ollaan harkitsemassa kiinteistöliittymän hankkimista taloyhtiöön. Käytössä on Soneran muutama vuosi sitten asentama valokuitu. Oletetaan, että valitsemme Soneran. Kaksi kysymystä.

1. Menevätkö mahdollisesti käytössä olevat DNA:n liittymät pimeäksi? Tuossa tapauksessahan määräaikaisen liittymän voi kuluttajaviraston lakimiehen mukaan irtisanoa kesken sopimuskauden, koska kuluttajalle ei pystytä tarjoamaan sitä palvelua, josta hänen pitäisi maksaa.

2. Jos käytössä on Soneran määräaikainen liittymä, kuten minulla, Sonera ei ymmärtääkseni salli sen ennenaikaista irtisanomista, mutta eikös jonkinlainen hyvitys kumminkin ole tarjolla, jos tulkitsin oikein Kuluttaja-lehden numerossa 3/2012 ollutta juttua?

3 kommenttia

Hei HOT!

1. Tämä riippuu sopimuksesta, joka tehdään. Joissain taloyhtiöissä on käytössä vain taloyhtiölaajakaista, toisissa voi pitää halutessaan myös muun operaattorin laajakaistaa. Riippuen jääkö tähän tekninen mahdollisuus.
Jos jatkossa ei ole muita, kuin taloyhtiölaajakaista tarjolla, voi ainakin meillä irtisanoa liittymän (jos siis taloyhtiöön tulee kilpailijan kaista ja meidän yhteydet puretaan).
2. Jos on Soneran määräaikainen liittymä ja taloyhtiöön tulee Soneran taloyhtiösopimus, siirretään myös "vanhat" liittymät taloyhtiölaajakaistoiksi.
Verkkosivuiltamme löytyy lisätietoa Laajakaista taloyhtiöille.
Jos on Soneran määräaikainen liittymä ja taloyhtiöön tulee Soneran taloyhtiösopimus, siirretään myös "vanhat" liittymät taloyhtiölaajakaistoiksi


Mitähän tuo mahtaa euroissa vaikuttaa? Nyt minulla on sopimus, joka sisältää 100-megaisen liittymän ja Viihteen, kustannus 40,23/kk. Jos yhtiöön otetaan samanlainen Soneran kiinteistöliittymä kuin erääseen toiseen yhtiöön eli nopeus 2 megaa ja kuukausimaksu 9 euroa, maksanko tuon 9 euroa vielä muun päälle vai minkä verran minulta halútaan rahaa, jos haluan pitää voimassa entisen kaltaisen palvelun?
HOT: Tähän ei oikeastaan voi vielä vastata juuta eikä jaata. Eli kaikki riippuu, millaisen sopimuksen taloyhtiö meidän kanssa tekee.
Yleisesti ottaen taloyhtiösopimukseen kuuluu maksuton nopeus, esim. 2M tai 10M. Sen lisäksi muut nopeudet ovat edullisempia, esim. yleisesti Viihdepaketti (maksiminopeudella) tarjouksella 19,90e/kk.
Mutta. Kuten sanottu, kaikki riippuu sopimuksesta, joka tehdään.

Vastaa