Koti-Tv ongelmia


Terve.
Minulla on melkein joka ilta ongelmia koti-tv:n kanssa.
Otan edellisenä iltana aina jännitteet pois sekä adsl-modemista että digiboksista.
Kun sitten käynnistän seuraavan kerran niin välillä toimii heti välillä joutuu ajamaan tehdasasetukset.
Mistä johtuu?Sitten,ja se on pahempi,kun vaihtaa kanavia niin tulee ilmoitus,että olen
valinnut kanavaa jota ei löydy kanavalistassa,vaikka näkyy siellä.On niin paljon
näitä erilaisia ongelmia,että oikein harmittaa,Harmittaa,että tuli tilattu tämä koti-tv.
Sen lisäksi oli aiemmin syksyllä sellaisia ongelmia että kuva pysähtyi,ja silloin joitui käynnistämään sekä modemi että boksi.Se saatiin korjattu 1 kuukauden korjausajalla,muuta silloin pudotettiin
yhteysnopeutta,se on nyt vähän päälle 15 M.Onko oikein?

terv.kaj.holmberg@pp2.inet.fi

10 kommenttia

Näyttää siltä, että kaista on tosiaan rajattu 16M nopeuteen jotta liittymän pätkiminen saatiin korjattua. Onko itse laajakaistaliittymä toiminut korjauksen jälkeen ongelmitta? Mikäli ns. "ohjelmantoistovirhe" toistuu jatkuvasti, KotiTV:stä voi tehdä uuden vikailmoituksen. Mikäli digiboksiin pitää jatkuvasti ajaa tehdasasetuksia sisään, se voi olla merkki viallisesta digiboksista.
Kun kaistanopeus on rajoitettu,niin eikö silloin hintakin pitäisi tippua?Maksetun kaistan ja toimitetun kaistan väliin mahtuu yhden normaalin kaistayhteyden(nyt n.15,9 M ilman rajausta n.19,8M).Jos olen ymmärtänyt asian oikein,niin
kaistanrajaaminen ei vaikuttanut mitenkään siihen alkuperäiseen ongelmaan.
Kannattaa jättää vikailmoitus tutkintaan, joko puhelimitse (0206 90101, mpm/pvm) tai palvelupyyntönä omien sivujen kautta (vaatii kirjautumisen). Omien laitteiden testaus ennen vikailmoituksen tekoa on suositeltavaa (erityisesti jos edellisestä mahdollisesta vikailmoituksesta on kulunut jo jonkin aikaa).
Itselläni on ollut kotitv käytössä eilisestä alkaen.
Olen nyt ihmetellyt sitä että tv pätkii kuin olisi liian hidas yhteys. Puhelinjohto on se mikä Thomsonin mukana tuli, mutta ethernet- johto on melkein 5 metriä johtuen asunnon onnettomista puhelinpistokkeiden sijainneista.
Soneran sivujen nopeusmittarin mukaan nopeus on nyt n.9M, mutta silloin kun pätkii kunnolla, on nopeus juuri ja juuri 8M.
Samassa modeemissa on lisäksi kytkettynä 1 kiinteä yhteys tietokoneeseen sekä wlan- käyttö. Luin, että kotitv vie noin 8M toimiakseen kaistalta, joten onko nyt niin että tämä meidän liittymä käy vajailla tehoilla?
Kun kaistanrajaus on laitettu 16 M,niin eikö kuukausimaksu sitten pitäisi
muuttua halvemmaksi.Se varsinaisen ongelman korjaamiseen vaadittiin muita toimenpiteitä
kun kaistanrajaus.Kaistanrajauksella ei varsinainen kotitv-ongelma muuttunut miksikään.
Nythän maksiminopeus on n. 16M ja aiemmin se oli n. 19 M.Olisi mielestäni kohtuullista
tiputtaa kuukausimaksu.
Miikku: Olitkin tehnyt jo ongelmasta vikailmoituksen. Mitään lisätietoja ei ollut vielä tässä vaiheessa.

Kaj17Holm06: Nopeuden rajauksen poistoa voi pyytää vikapalvelusta, esim. palvelupyynnöllä. 16M nopeudella toimiva liittymä on vielä sopimuksen mukainen, joten valitettavasti hinnanalennukselle ei ole perusteita.
Nyt on aika selvästi niin,että kaistaan ei mahdu sekä TV että pc yhtä aikaa,koska sunnuntaina kun katselimme sekä tv:tä että yle-arenaa pc:n kautta samanaikaisesti niin molemmat sammuivat.Lähti toimimaan kun käynnistin sekä modemi että digiboksi uudelleen.Tästä eteenpäin on ilmeisesti niin että katsotaan joko tv:tä tai pc:tä.Pitäisi pikku hiljaa näkyä hinnoittelussakin,turhaa on 24 M liittymää kun ei kuitenkaaan toimii.
Tässä lienee sama käytäntö kuin nettinopeuden suhteen. Eli 1/3 jos toimii, nii hyvityksiin ei ole aihetta. Eli jos koti-tv toimii vähintään kolmena päivänä viikossa, olet uhri. Ei toimenpiteitä, avaat vain lompakkoa.
"Viihdepaketin yhteydessä saat luotettavan Sonera Laajakaistan. Laajakaista toimii aina suurimmalla mahdollisella nopeudella, jopa 100 Mbit/s"

http://www.sonera.fi/tv+ja+viihde/tv+pa ... luminulle/

KotiTV ja uusi nettiyhteys ensimmäistä päivää.

Soneran nopeustestin http://www.sonera.fi/nettiyhteydet/laaj ... peustesti/
mukaan Latausnopeus 15.69Mbit/s
Lähetysnopeus 9.98 Mbit/s
(langattoman verkon kautta, Thomson TG789)

Jos käytän nettiyhteyteen kaapelia, on testin mukaan
Latausnopeus 85.71Mbit/s
Lähetysnopeus 12.51 Mbit/s

Mistä tämä ero johtuu?
Marhe: Nopeusero voi johtua monestakin asiasta. Johdollinen yhteys on häiriösuojatumpi ja vakaampi kuin langaton yhteys, jota voi myös rajoittaa käytetty standardi. Esim. 802.11g -standardin teoreettinen maksiminopeus on 54Mbps (ja käytännön nopeudet jäävät yleensä reilusti alle tämän). Nopeutta voi lisäksi rajoittaa asuinrakennuksen rakenteet, mittaukseen käytetyn koneen etäisyys tukiasemasta jne.

Vastaa