Kuvan nykimistä HD-kanavilla

  • 11 December 2014
  • 9 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Joudunkohan yksin tuskailemaan vai löytyykö mistään päin kohtalotovereita?

Nimittäin HD-kanavapaketiin kulluvilla Discovery, AnimalPlanet, NatGeo ja NatGeoWild kanavilla (ainakin) esiintyy toisissa ohjelmissa selvästi havaittavaa nykimistä, joka on nyt alkanut niin sanotusti nyppimään. Osa ja varmaan jopa suurin osa näiden kanavien ohjelmista näkyy aivan mainiosti eikä tuosta vaivasta ole tietoakaan. Kiusa tuntuu lisäksi vaivaavan säännöllisesti vaikkapa saman sarjan eri jaksoja (esim Expedition wild NG Wild:lla). En kuitenkaan usko että ohjelmien tuottajat olisivat onnistuneet sotkemaan oman sisältönsä jo ennen jakelua.

Olen kokeillut myös toisella TV:llä, ja sama ilmiö oli siinäkin havaittavissa, tosin 32"-kuvassa vaiva ei juurikaan pistä silmään samoin kuin isommalla ruudulla.
TV:n säätöjäkin veksalattu myös joka suuntaan ilman apuja ja töllö mokomakin on vain muutaman kuukauden ikäinen, uusimmilla softilla ja ihan Soneran mieliksi tehdasasetukiakin palauteltu olan takaa.

PS. Tein tästä kyllä vikailmoituksen, mutta enpä jaksa uskoa muuhun kuin tekstariin, jonka mukaan homma hoidettu - ilman vaikutusta.

9 kommenttia

Hei jiiwee!

Hienoa juttu, että olet tehnyt vikailmoituksen. Olet kuitenkin testannut omat laitteesi ja palauttanut tehdasasetukset, joten vikailmoitus on todennäköisesti ainoa tie saada vika korjattua. Toivottavasti ongelma saadaan pian pois päiväjärjestyksestä ja pääset nauttimaan tasokkaasta ohjelmatarjonnastamme.
Huoltomies kävi säätelemässä signaaleja (jälleen kerran) ja pahimmat häiriöt tuntui hävinneen. Ei tämä kuitenkaan vielä tyydyttävällä tasolla ole. Onkohan niin, että osaa ohjelmista pakataan huomattavasti enemmän kuin toisia ja kuka tuosta vastaa, operaattori vai ohjelmayhtiö?
Hei Jiiwee

Mikäli ongelmat jatkuvat niin kannattaa asiasta jättää uusi vikailmoitus.

Voit jättää vikailmoituksen palvelupyyntölomakkeella tai soittamalla vikapalveluun 0206 90101, ma-pe 8-20, la 9-16.30.
Voisikohan edes tuohon pakkauskysymyksen saada mitään valaistusta?

Vikailmoituksista: yhdenkään kautta ei ole valitettavasti koskaan tullut mitään valmista, vaikka "Vika korjattu" tekstarit itsepintaisesti muuta väittävätkin. Tämä osoittanee selkeästi Soneran syvällistä halua paneutua asiakkaan ongelmiin. No joo, sarkasmi sikseen - ehkäpä tekniikka vielä joku päivä kehittyy, mutta sitä odotellessa sanottu kuitenkin hyvästit HD-paketille.
Hei Jiiwee

Kanavia ei operaattorin päässä enää pakata uudelleen vaan ne lähetetään sellaisenaan eteenpäin KaapeliTV verkkoon. Lähetys vain muutetaan KaapeliTV verkkoon sopivaksi. Kuvan tarkkuuksiin yms. ei tässä vaiheessa siis puututa.
Jatketaan kuitenkin vielä hieman: Tälläkin palstalla on muistaakseni todettu, että esim. Welhon kaapelissa kuvan laatu pesisi Soneran selvästi. Liekö urbaania legendaa vai löytyyköhän jostain perusteitakin? Jos nimittäin operaattori välittää ohjelmasignaalin sellaisenaan ja nykymaailmassa vielä digitaalisena, niin mihin ne bitit sitten voisi matkalla kapsahtaa? Bittivirran taso vai jotain ihan muuta... Äh, en mä näistä tiedä, mutta ehkä joku voisi valistaa.
Samaa nykimistä myös täällä. Lisäksi Soneran HD kanavavalikoima on heikko verrattuna Welhon tarjontaan. Jouduin siirtymään Snera Kaapeli-TV:n käyttäjäksi kun taloyhtiö siirtyi pois Welhon kaapelista. Paljon muitakin ongelmia verrattuna Welhon kaapeli-televisioon verrattuna. Mm. ohjelmatietojen puuttuminen, maksu-kanavat painottuvat urheiluun, BBC:n kanavatarjonta puuttuu lähes kokonaan, maksu-TV tietoja ei näe Omien Sivujen kautta, laskutus erillään laajakaista ja puhelinlaskutuksesta jne. Paljon on vielä kehitettävää. Jos asiaan voi vaikuttaa niin haluaisin ole mukana antamassa palautetta laajemminkin
rantati7: Vallan tervetullutta, jos tänne aletaan saada vähän enemmän käyttäjäkokemuksia muidenkin operaattoreiden toiminnasta ja laadusta. 8 vuotta Soneran kaapelissa roikkuneena ei enää tiedä onko se ruoho sittenkin vihreämpää aidan toisella puolella...
Olen nyt parin vuoden ajan satunnaisesti tilaillut HD kanavapakettia ja en ole nykimistä havainnut. Tällä hetkellä Canal Total paketti, sieltä näkyy pari HD kanavaa ja ei niillä ole ainakaan nykimistä näkynyt. MM 24/7:lla satunnaisesti muutama musta ruutu ollut. Pitää katsella tarkemmin seuraavan HD paketin tilauksen yhteydessä.

TV ja netti tulevat valokuitua pitkin.

Vastaa