Kytkin välissä Extrassa ei toimi

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Ongelma Extra-kohteessa Espoossa, jossa Ethernet-pohjainen huoneistoliittymä. Jostain syystä langattoman WLANin ja neljän portin kytkimen sisältävä purkkini ei suostu toimimaan Soneran Extrassa. Aiemmin samassa asunnossa oli Elisan vastaava yhteys, ja homma toimi. Samoin kaverin luona sama purkki toimii heittämällä Welhon kaapelimodeemin perässä.

Yhteys toimii (melko hyvin), jos tietokone kytketään suoraan, mutta ei purkin kanssa. Tällöinkin yhteys kyllä pätkii välillä, eli kone ilmoittaa että yhteys verkkoon on kadonnut. Yhteys palaa itsekseen yleensä joidenkin sekuntien päästä. Tätäkään ei esiintynyt Elisan kanssa. Eikä kaverin luona Welhon verkossa.

Olisiko jotain konffausohjeita, jos Soneran asetukset jotenkin pitää erota Elisan vastaavista? Nykyisin kytkin käsittääkseni NATtaa, eli ottaa yhden osoitteen verkosta ja jakaa sisäverkolle sisäisiä osoitteita.

T: Juha

1 kommentti

Mitään yksityiskohtaisia laiteohjeita ei ole, perusasetuksena reitittimissä kannattaa kaikki asetukset IP-osoitteen haun suhteen olla automaattisina. Mikäli yhteys suoraan koneeseen kytkettynä pätkii parilla ethernet-johdolla testattuna, ongelmasta kannattaa jättää vikailmoitus tutkittavaksi. Vikailmoituksen voi jättää joko puhelimitse (0206 90101, mpm/pvm) tai palvelupyyntönä omien sivujen kautta (vaatii kirjautumisen).

Vastaa