Laajakaista 8M/1M hidastelee

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei,

Käytössäni oleva 8 megan yhteys on muuttoni jälkeen toiselle paikkakunnalle toiminut vain 3-4 megan nopeudella. Kokeilin kaikkia mahdollisia ohjeita yhteyden parantamiseksi mutta ei auttanut, kokeilin myös toista modeemia eikä sekään auttanut (minulla on käytössä ZyXEL P-660HN-T1A). Saan 3-4 megan nopeuden sekä wlanilla että piuhalla.

Missä siis mättää? Yhteys toimi lähes maksiminopeudella vanhalla paikkakunnalla, käytössä on samat laitteet jne.. Ihmettelen myös sitä, etten pysty muuttamaan (nostamaan) internet-yhteyteni nopeutta. Ilmeisesti 8/1 yhteys on ainoa, minkä alueelleni saa, mutta jos se ei ala toimimaan nopeammin joudun valitettavasti vaihtamaan palveluntarjoajaa.

Onko ongelmaani mahdollista saada ratkaisu?

2 kommenttia

Hei Jusaf

Yhteys näyttää tosiaan hidastelevan hieman. Tein pienen muutokseen liittymääsi ja nopeus nousi hieman. Silti nopeus jää kohtuullisen matalaksi. Hyvä että olet testannut yhteyttä toisella modeemilla. Eihän sinulla ole käytössä pitkää puhelinjohtoa? Pitkä puhelinjohto hidastaa usein yhteyttä.

Löytyykö sinulta toista puhelinpistoketta huoneistosta? Puhelinpistoketta kannattaa vaihtaa, jos sellainen löytyy.

Mikäli näistä testeistä ei ole apua, ota yhteyttä Vikapalveluumme ja tee asiasta vikailmoitus. Voi olla että joudumme käyttämään asentajaa tutkimassa linjaa.

Linjamitta on tosiaan niin pitkä, että 8M on maksiminopeus.
Hei Arttu,

Kiitos vastauksestasi. Kokeilin taloni kaikkia puhelinpistokkeja ja sain nopeustestissä aina saman tuloksen, joten se ei auttanut. Puhelinjohtoni pituus on n. 1,5 metriä eli sekään tuskin on ongelmana.

Kiitokset kuitenkin vinkeistä. Näyttää siltä että vikapalvelu kutsuu.

Vastaa