Milloin iPhone 4S lukitus poistuu?

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 1 katselukerta

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
  • Meilaaja
  • 366 kommenttia
Hei.

Ostin nettipalstalta Soneran verkkoon lukitun puhelimen. Käytän sitä Soneran liittymällä mutta olisi mielenkiintoista tietää mihin saakka se on verkkolukittu.
IMEI on 01 320800 043518 4

Kiitos jo etukäteen.

6 kommenttia

Hei VMJ !

Onko varmasti kyseessä Soneran kytkylaite? Tuolla IMEI-koodilla en onnistunut löytämään laitetietoja.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Ei tietoa varmasti, tai hetkinen, myynti-ilmoituksen teksti:
"Myynnissä uusi juuri takuuvaihdettu iPhone 4s 16GB, väriltä valkoinen. Luuri on vielä suojamuoveissa, eikä ole vielä edes aktivoitu. Luuri on alunperin Soneralle lukittu, en tiedä onko vieläkin lukittu Soneralle vai purettu koska en ole vielä aktivoinut sitä. Pelataan varmanpäälle, eli myydään TF/Soneralle lukittuna."

Kokeilin itse ensin Saunalahden kortilla jolla luuri kehotti asettamaan tuetun operaattorin kortin ja sekä TeleFinlandin että Soneran korteilla luuri toimii.

Tilanne ei nyt ole ongelma mutta jos Soneran systeemi ei luuria tunne niin tapahtuuko silloin automaattinen lukituksen purku alkuperäisen sopimusajan tullessa täyteen?

Pitääpä laittaa kysely myös TF:n palstalle jos siellä tunnistaisivat imein.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Löytyi kuitti, huhtikuussa 2012 Soneran liittymälle ostettu, joten IMEI-koodin pitäisi olla tunnettu. Saattaa olla 2 vuoden sopimus kun vielä ei ole avautunut (tai sitten 1 vuosi mutta Sonera on hukannut laitteen tiedot). Vai sotkeeko se, että tämä on alkuperäiselle sopimukselle jo toinen vaihtolaite?
Kunniamerkki +14
Ongelmaa voi aiheuttaa tuo takuuvaihdettu, eli laitteen imei on muuttunut.
Eikös huollon kuuluisi ilmoittaa tuo uusi imei operaattorille...?
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
kjns kirjoitti:
Ongelmaa voi aiheuttaa tuo takuuvaihdettu, eli laitteen imei on muuttunut.
Eikös huollon kuuluisi ilmoittaa tuo uusi imei operaattorille...?


Vaihdot asian sotkevat. Vaan kuka lukitsee takuuvaihtolaiteen Soneran verkkoon, Apple, huoltoliike vai Sonera? Nyt luuri on lukittu. Tämän ostamani luurin matkassa tuli kyllä alkuperäisen kuitin kopio ja kaksi huoltoliikkeen työselostetta. Pitänee taas etsiä paperit esille ja laittaa Soneralle koko IMEI-ketju tiedoksi. Vielä kun olisi Soneralla sähköposti niin asia sujuisi helposti.:-(
Hei kjns ja VMJ,

Huollon pitäisi meille tosiaan ilmoittaa aina takuuvaihtojen yhteydessä uusi IMEI. Laitan sinulle VMJ liittymänumerosi perusteella löytyvään sähköpostiin viestiä, niin saadaan selviteltyä asiaa.

Vastaa