Modeemit löytävät IP:n vain väärillä VPI/VCI arvoilla

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 30 katselukertaa

Hei. Tämmöistä tänään.

Liittymäni asennettiin uudestaan muuton vuoksi, ja sain asennusilmoituksen 26.6.2012. Ilmoituksen jälkeen modeemini oli tilassa, jossa ADSL valo palaa vihreänä, mutta Internet valo punaisena, eikä internet-yhteys toimi. Modeemini on Zyxel P660HW-D1.

Punaisena palava internet valo modeemissani tarkoittaa, ettei modeemi saa IP-osoitetta. Kävin testauttamassa modeemini Soneran liikkeessä, ja se toimi siellä moitteetta, samalla puhelinjohdolla. Resetoin modeemini tehdasasetuksille, ja sen jälkeen tarkistin ja korjasin kaikki WAN asetukset Soneran sivuilla annettujen arvojen mukaisiksi. Erityisesti olen mm. tarkistanut että VPI/VCI arvot ovat oikein, ja viellä kentissä oikein päin. Bridget/Routing tilojen vaihtaminen ei myöskään auta, sama ongelma jatkuu kummassakin. Päivitin myös modeemini firmwaren uusimmaksi.

Keskustelupalstanne viesteissä viewtopic.php?f=53&t=5669&p=23423&hilit=punainen+internet#p23423 ja viewtopic.php?f=53&t=5669&p=23423&hilit=punainen+internet#p23423 todetaan, että ip-osoitteen puuttuessa kyseessä ovat joko väärät VPI/VCI arvot, tai verkon vika.

Kokeilin kuitenkin liittymääni ystäväni Telewell E510 modeemilla, joka toimikin heti moitteetta. Yllätyksekseni modeemin asetukset vastasivat muuten omiani, mutta VPI/VCI arvot olivat 0/100. Tästä hämmentyneenä resetoin kokeeksi laitteen tehdasasetuksille, jonka jälkeen sekään ei enää löytänyt adsl yhteyttä automaattisesti. En saanut Telewell E510:ä enää löytämään IP:tä vaihtamalla asetuksia takaisin vanhoiksi.

Vaidoin Zyxeliini arvot 0/100, ja sekin sai välittömästi IP-osoitteen haettua. DSL tilana säilyi kuitenkin error, eikä laitteella päässyt internettiin, vaikka internetvalo paloikin vihreänä. Sama ongelma säilyi Zyxelin resetoinnin ja arvojen uudelleensyötön jälkeen.

Kummankin modeemin ohjekirjoissa luvataan niiden pystyvän löytämään kaikkien suurien Suomessa liittymäpalveluita tarjoavien yhtiöiden liittymät automaattisesti.

Kolmanneksi kokeilin sitten Telewell E501 modeemia, joka myös löysi välittömästi yhteyden. Ohessa linkki kuvaan laitteen asetuksista. ( https://docs.google.com/open?id=0Bz5fYc ... 0R5S0Zfa3M ) Tuosta en uskalla enää asetuksia sorkkia, sillä muuten jään taas netittä.

VPI/VCI arvot ovat 0/100.

Kovin hämmästyttää kummastuttaa.

1 kommentti

Jaa. No, kaiken tämän turhautumisen jälkeen täytyykin kiittää nopeasta asiakaspalvelusta. Tekninen tuki soitti 5min sen jälkeen kun postasin saman viestin virheilmoituksena.

Elikkä asennuksessa ilmeisesti käynyt virhe, en käytä tätä kirjoittaessani Soneran nettiä vaan vanhan vuokralaisen liittymää, tällä selittyy väärät VCI/VPI arvot ja kaikki muu hässäkkä.

Noh, ehkä jos jollain on samaa ongelmaa niin ei tarvitse käydä läpi koko tuota säätövyyhdettä jos saattuu ketjun löytämään.

Vastaa