Muistutuslaskussa laskutuslisä?

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 7 katselukertaa

Hei

huomasin vasta jälkeenpäin, että financen muistutuslaskussa on veloitettu paperilaskulisä 1.90e. Muistutuksesta saa ottaa enintään 5e kulun. Tuo paperilaskulisä on tarkoitettu ALKUPERÄISELLE laskulle. Ei siis muistutukselle eikä perintäkirjeille. Tuota lisää ei pitäisi veloittaa ollenkaan koska minulle on valittu laskutustavaksi sähköpostilaskutus.

Tuo 5e kulu tulee kattaa kaikki kulut jotka muistutuksen lähetyksestä teille tulee. Tämä on kyllä määritelty perintälaissa.

Vaadin kulun poistamista ja hyvitystä seuraavassa laskussa

2 kommenttia

Hei marjutp!

Mikäli Sonera Rahoituksen laskusta lähetetään maksumuistutus, lähetetään se aina paperilla ja silloin siitä veloitetaan myös paperilaskumaksu 1,90 eur. Eli aiheellisesta veloituksesta on siis tässä tapauksessa kyse. Vaikka asikas olisikin valinnut sähköisen laskutuksen, lähetetään kehotus kuitenkin aina paperilla.
Hei

mistä olette tälläisen ohjeituksen saaneet, että voidaan veloittaa? Laskutuslisä voidaan ottaa silloin jos tarjoilla on myös muita vaihtoehtoja laskun lähetykseen. Tässä muistutuksessa ei ole muita vaihtoehtoja joten silloin siitä ei voitaisi veloittaa. Laskutuslisä koskee nimen omaan alkuperäistä laskua ei muistutusta josta siis edelleen voidaan veloittaa vain 5e kulu.

Eli jos te ette tätä poista niin laitan asian kuluttajaviraston selvitettäväksi. Nyt olen ainakin tuonut teille kantani esille ja teillä on ollut mahdollisuus korjata virhe.

Vastaa