Netti pätkii ja hidastelee.

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Hei!

Minulla on kahden vuoden määräaikaissopimus Huawei E5776 nettitikulle ja Aito 4G Max netille.
Ongelmana on:
- Pilvisellä säällä netin katkeileminen ja merkittävä hidastuminen,puhumattakaan tuhansien korkuisista pingeistä pelikäytössä. Joskus harvoin kyllä toimii huonollakin kelillä, outoa etten sanoisi.
- Myös hyvällä säällä viive heijaa käytännössä aina 25-100 MS edestakaisin joka haittaa nettipelaamista merkittävästi, myös pahemmat piikit ovat lähes jatkuvia.
- Sää kuin sää, jos yksikään muu henkilö käyttää nettiä WiFin kautta tietokoneella tai puhelimella, on netin käyttäminen tuskaa jokaisella osapuolella.

Netti pyörii käytännössä aina 3G:llä, sillä sijaitsemme soneran 3G:n kattavalla alueella, muttemme 4G.
Usein tuosta laitteesta katsoessa signaali voi olla kolme tai neljäkin pykälää, tai täydet jos siinä nyt oli viideskin, mutta ping senkun heittelee tai muutenvain hidastelee. Toisinaan taas huonolla säällä ei saa kuin sen yhden pykälän, sille nyt ei ehkä mitään voi.

Kysymykseni kuuluukin: Voiko millekkään näistä ongelmista tehdä mitään? Esimerkiksi asetuksien kautta, tai sieltä päästä (virheenkorjaus pois tms?).
Näistä asioista en hirveästi tiedä, kaverit aina silloin tällöin heitelleet että kokeileppas sitä ja tätä. Ammattilaista kaipaisin nyt apuun!

5 kommenttia

Moi Make95,

ainakin se, että voisit pakottaa laitteesi käyttämään 3G-verkkoa. Haluaisin tarkistaa tilannetta, missä näin on. Eli voisitko lisätä profiiliisi asiakasnumerosi, tämä asiakasnumero ei näy muillle käyttäjille.

Ainakin kokeile siis tätä ohjetta:

http://www5.sonera.fi/ohjeet/Huawei_E5776_-asetukset?someid=2112

Huomioi tässä se, että katkaiset yhteyden ennen kuin pääset muuttamaan asetuksia.

Haluaisin tarkistella alueesi tukiasemien tilanteen ja tulevaisuuden, olisiko sinne parannusta tulossa. Tämän alueen ja osoitteesi näen asiakasnumerosi perusteella
Hei Pia_!

Laitteeni on pakotettu käyttämään aina 3G:tä, en vain muistanut sitä tuossa aijemmin mainita.
Asiakasnumeroni on 100xxx.
Hei Make95!

Asiakasnumerosi perusteella tarkistettuna liittymäsi käyttöosoitteesta noin 10 kilometrin etäisyydellä lännen suuntaan olevassa tukiasemassa on otettu 4G-verkko käyttöön kolmisen viikkoa sitten.

Toki etäisyys tukiasemaan on melko pitkä, mutta toisaalta tukiasema toimii 4G-verkon taajuudella 800 MHz, jolloin peittoalue on suurempi kuin korkeammilla taajuuksilla.

Suosittelen testaamaan 4G-verkon kuuluvuutta lukitsemalla Huawei E5776 -laitteesi käyttämään ainoastaan 4G-verkkoa eli verkon suositustilaksi muutetaan "vain 4G". Jos 4G-verkon kuuluvuutta ei ole, ei Huawein laite yhdisty nettiin ollenkaan lukituksen takia. Tässä tapauksessa kannattaa verkon suositustilaksi muuttaa takaisin "vain 3G".

Oletko aikoinaan saanut Huawein laitteen mukana pientä 3G-lisäantennia, joka kytketään Huawein antenniliittimeen? Antennilla signaalin voimakkuus olisi ainakin jonkin verran parempi.
Moikka taas!
4G yhteys löytyi kuin ihmeen kaupalla, ompas hyvä kun en tiennytkään että tänne oli tullut sellainen. Tällä hetkellä olen testaillut ja välillä toimii välillä ei. Johtunee siitä, että signaalin vahvuus on yhdessä pykälässä. Silloin kun toimii, toimii paremmin kuin aijemmin.
Parantuisikohan tuolla antennilla, maksaavatko paljon kun ei tullut mukana?
Ja minkähänlainen sen pitäisi olla nyt jos tuota 4G:tä koittaisi käyttää?
Hei Make95,

sinulla kun on tämä Huawei e5776 -mokkula käytössäsi, niin antenneista parhaiten tietää:

http://www.3g-antennit.fi/?someid=2112

Suosittelen heihin ottamaan yhteyttä.

Vastaa