Netti toimii vain osassa laitteista

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Hieman menee nyt oman hilseen yli tämä ongelma!

Setuppina on Sonera viihde, qnapin NAS ja minix neo g5 langan päässä, netti toimii hienosti aina. Wlanilla on kiinni pöytäkone ja tabletti. Tabletilla netti toimii aina, pöytäkoneella vain silloin tällöin. Pöytäkoneessa wlan löytyy belkin 750 adapterilla, yhdistää hienosti ja palkkeja löytyy riittävä määrä. Selaimella ei vaan saa yhteyttä! Pingillä saa kuitenkin ihan normaaleja vastauksia...

Kokeilin myöskin työläppärillä -> sama juttu, nettisivut eivät vastaa. Ei siis pitäisi omasta raudasta olla kiinni, uusia ajureitakin kokeilin Belkiniin. Olisi helppo sanoa, että wlanissa jotain häikkää mutta miksi tabletilla netti toimii hienosti koko ajan? Osaisikos joku fiksumpi neuvoa? Windows 7 käyttiksenä.

8 kommenttia

Modeemi on varmaan Thomson TG789vn?
Onko IP-osoitteen nouto automaattinen vai käsin asetettu? Tarkasta, mitä sanoo ipconfig (käynnistä->cmd ja komentokehotteeseen ipconfig), onko gateway/yhdyskäytävä 192.168.1.1 vai 192.168.1.254 . Sen pitäisi olla ensinmainittu, jostain syystä reititin varaa molemmat IP-osoitteet.
Pääsetkö myöskään NASsiin käsiksi?
Modeemina tosiaan TG789. Default gateway on 192.168.1.1. NASsiin paasee kasiksi. Mista paasen nakemaan tuon ip-osoitteen noudon asetukset?
Ohjauspaneeli->Verkko- ja jakamiskeskus->Muuta sovittimen asetuksia->[langaton verkkoadapteri]-> ominaisuudet->Internet protocol version 4->ominaisuudet. IP-osoitteen hakemisen automaattisesti tulisi olla päällä.
Tuli myös mieleen, jos on toimintaongelmia, tarkasta Thomsonin Home Network-kohdasta onko pöytäkone tompan mielestä aktiivinen vai ei.

Vaikka signaali on hyvä, voi ilmassa olla sen verran interferenssiä että viesti ei kulje pöytäkoneelta Thomsonille. Voit asentaa InSSIDer-nimisen WLAN-avustajan joka näyttää graafisesti, kuinka "tukossa" taajuudet ovat. Voit sitten kokeilla, toimisiko yhteys paremmin toisella WLAN-kanavalla (kaikki thomsonit tuppaavat olemaan 6-kanavalla, 1 ja 13:a kannattaa kokeilla)!
Ensimmäisen kerran kun kävin tuolla adapterin asetuksissa, ip-osoitteen automaattinen haku oli päällä (tämä silloin kun netti ei toiminut). Laitoin manuaalisesti ip:t siihen ja pari jotain Soneran dns-palvelinta mitkä google kertoi -> tsädääm netti toimii. Tätä ei kuitenkaan kestänyt loputtomiin vaan lakkasi taas toimimasta.

Vaihdoin ip-haun automaattiseksi ja taas alkoi pelaamaan. Tänään töistä palatessa eipä netti enää toiminutkaan. Laitoin ip:n manuaalisti ja nyt kirjoittelen niillä asetuksilla. Onko hajua mistä johtuu? :D

Thomsonin asetuksissa on kaikille laitteille ip osoite määritelty pysyväksi. Koitin tuotakin muuttaa automaattiseksi, mutta eipä pysy asetus päällä. Laitteet ovat aina katsoessani olleet aktiivisia (toimi netti tai ei). Inssiderin asensin, mutta en ole tulkintaan perehtynyt juuri lainkaan. Viivat olivat ainakin eri kohdissa o.o

En aio tulkita ongelmaa vielä ratkaistuksi, mutta kiitos avustasi tähän mennessä. Jos vielä tulee jotain mieleen niin ilmoittele ihmeessä.
Jotain mystistä tuolle TG789vn on tapahtunut viimesen parin viikon aikana. Et nimittäin ole ainut jolla purkki routii osissa yhteyksissä. Aikasemmin tätä oli lanin puolella, mutta nyt näyttäis siirtyneen wlanin puoleen. Eli osa wlan-laitteista kyllä pelaa ihan normaalista, mutta osaa ei tahdo saada kirveelläkään purkista läpi.

Lähiverkko kyllä toimii kuten ennen, jotenkin kyllä hiipii semmonen tunne ettei tuo purkki ainakaan ole täysissä sielun voimissaan. Itsellä tuon purkin oman palomuurin sammuttaminen ehken muutti tilannetta parempaan suuntaan, mutta pitää vielä seurailla. Tietenkin olishan se ihan kiva pitää tuota muuria päällä, mutta minkäpä teet kun sen asetuksiakaan ei ilmeisesti pysty itse muuttelemaan.

Kyllä näihin Thompsoneihin meni jo usko vuosituhannen vaihteen kaapeliyhteyksissä, eikä tämä sen parempi tekele ole nytkään.
MERiMiEs kirjoitti:
Jotain mystistä tuolle TG789vn on tapahtunut viimesen parin viikon aikana. Et nimittäin ole ainut jolla purkki routii osissa yhteyksissä. Aikasemmin tätä oli lanin puolella, mutta nyt näyttäis siirtyneen wlanin puoleen. Eli osa wlan-laitteista kyllä pelaa ihan normaalista, mutta osaa ei tahdo saada kirveelläkään purkista läpi.

Samaa ongelmaa täällä.. Läppäri toimii suht ok wlanin kautta, ja pöytäkonekin, kunnes yritän vaikka pelata Black Ops 2:sta.. Yhtäkkiä yhteys alkaa pomppia ja lopulta menetän yhteyden servuun. Samalla mut sovellukset alkavat menettää yhteyksiä.
Nyt aamusta kun käynnistelin laitteet ja pidin boksiakin hetken irti piuhoista, sain jopa 9min varsinaista peli-aikaa, sitten tuli ensimmäiset lagit ja seuraavat 5min olikin pelkkää pingin pomppimista ja lopulta taas peli heitti ulos.

Ja kun yhteydet alkavat hidastua, hidastuu myös tajuttomasti pääsy boksin sisälle selaimen kautta, latausajat sielläkin sivua vaihtaessa voivat olla parikin minuuttia...

Olen kokeillut parilla eri wlan-kortilla ja molemmilla tapahtuu samaa. Signaalin vahvuus pysyy rajoissa koko ajan ja esim kotiTV-lähetykset eivät pätki eli ongelma on todellakin jossain TG:n sielunelämässä. Pari kk sitten tälläistä ei tapahtunut ollenkaan.

Eikä tuolta TG:n asetuksistakaan mitään fiksun oloista oikein löydä, epätoivoisena nyt kuitenkin esim laitoin Steam-pelit sinne Games & Application Sharing -listalle, mutta turhaahan sekin oli.

Speedtestien tuloksetkin ovat viimeaikoina selkeästi laskeneet, atm tuntuu maksimi latausnopeus olevan 7.5Mbps. Upload kyllä normaalit ~0.86Mbps ja ping vajaa 30 yleensä. (Yhteytenä siis 24/1)

Alkaa pikkuhiljaa olla aika ärsyttävä ongelma... Vinkkejä/ratkaisuja?
Soneran TV boxi alkoi toimimaan hieman huonosti (tallenteet eivät enää näkyneet eikä ohjelmaopas näkynyt), napista boottaaminen ei auttanut joten irroitin virtajohdon. Boxin takaisin laitettuani eipä saakkaan yhteyttä palvelimiin, jää junnaamaan 59 %:iin. Tietokoneellani netti toimii normaalisti tälllä hetkellä.

Epäilisin, että nyt tuo boxi teki saman kuin tietokone tekee joka kerta: netti ei toimi kun käynnistät laitteen uudelleen. Onko tässä nyt jonkinlainen ongelma uuden ip-osoitteen antamisessa tai jossain? Entisissä viesteissäni kertomani metodi (ip-osoitteen haku automaatille jonka jälkeen manuaalille) toimii edelleen. Mutta mitenkäs teet tämän tv boxille?

Saisiko pikkuhiljaa jo apuja Soneraltakin? Jos soitan sinne teidän "asiakaspalveluunne", robotti sanoo internetin toimivan niin kuin sen kuuluukin. No niinhän se toimiikin, mutta Soneran laitteet eivät toimi. Osaatte varmaankin fiksata omat vehkeenne?
Hei Tsilu

Kieltämättä kuulostaa hieman merkilliseltä ongelmalta. Jotenkin en usko itsekkään usko, että vika jäisi verkon puolelle. Todennäköisesti ongelma on joko Thomsonissa tai koneessasi. Toisaalta en usko, että vika jää koneeseesi, koska digiboksin kanssa on myös saman tyyppisiä ongelmia. Valitettavasti en pysty näin palstan kautta tutkimaan asiaa kovin tarkkaan. Tarkemman selvityksen voimme tehdä vikailmoituksen kautta. Tarkistin Thomsosin ohjelmiston ja se oli päivitetty uusimpaan. Yksi vaihtoehto voisi olla modeemin takuuvaihto. Vikapalvelumme voi tutkia asiaa tarkemmin.

Voit jättää vikailmoituksen myös täältä: http://www.sonera.fi/asiakastuki#itsepalvelu
Laita lisätietoihin tarkempaa kuvausta ongelmastasi.

Vastaa