Nettitikku hyppää 3G:stä paljon hitaampaan 2G:hen ja jää sii

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Minulle on tullut Soneran pakettitarjouksessa 3 v sitten modeemiyhteyden lisäksi nettitikku, jota en ole paljon käyttänyt. Nyt kuitenkin pöytäkoneeni rikkoutui ja joudun käyttämään läppäriä ja nettitikkua ilmeisesti ainakin viikon ajan. Nettitikku on Huawei, mutta en löydä mistään sen tarkempia tuotetietoja. Ehkä en osaa katsoa oikeasta paikasta.

Joka tapauksessa tikkuyhteys vaihtelee ilmeisesti 2G:n ja 3G:n välillä (käynnistyksen sininen valo vaihtuu vihreään ja sit pysyy siellä) ja on siten välillä ihan toivottoman hidas: mitään työasioita ei oikein voi hoitaa. Kun Soneran vikahuollon asentaja kävi täällä modeemiongelman vuoksi huhtikuussa, hän sanoi, että tikun voisi ehkä pakottaa käyttämään pelkästään 3G:tä. Miten se tehdään??

Toinen vaihtoehto olisi saada langaton yhteys modeemista toimimaan myös läppärissä. Toimiiko se, vaikka pöytäkone on huollossa? Siis pelkästään siten, että modeemi kytketään päälle? Langaton kotiverkko toimi niin kauan kunnes vaihdoin pöytäkoneeseen käyttiksen. Sen jälkeen en tulllut sitä asentaneeksi uudelleen ja nyt se ei toimi. Voiko langattoman kotiverkon asentaa läppäristä käsin, vaikka pöytäkone on huollossa?

Läppärissä on vielä XP-järjestelmä enkä aio sitä vaihtaakaan, läppäri on niin vanha ja hidas ja muisti pieni, ettei se vedä enää isompia ohjelmia, hyvä jos toimii näinkin. Ajurin hakeminen modeemille itselleen läppäriin tuntuu lähes toivottomalta tehtävältä näin hitaalla nettiyhteydellä. Läppärissä on aiemmin käytetty erimerkkistä modeemia eikä Zyxel ole siihen asennettu.

1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Modeemisi tarkka malli?

Onko läppärissäsi ETHERNET verkkokortti?


Ota yhteyttä sillä modeemiisi

Vastaa