Nokia Lumia 800 -arvosteluni sekä muiden kokemuksia luurista


Moikka! Sain juuri tällä viikolla Soneralta postia, jonka postimies toi kotiovelle. Nokia Lumia 800 -älypuhelin. Voitin tämän kapulan Soneralta, koska olin aktiivisin keskustelija vuonna 2011 Soneran seinällä Facebookissa. Nyt testattuani puhelinta tarpeeksi aion avata sanaisen arkkuni. Sinä voit kysyä tai kommentoida. Vastaan mielelläni kysymyksiin ja saat toki itsekin kirjoittaa tänne hauskoja kokemuksia!

Mitä paketissa on

- Nokia Lumia 800
- USB-kaapeli
- USB-laturi, joka työnnetään pistorasiaan
- Pikaoppaita erikielisinä versioina
- Todella käytännöllinen silikoninen suoja puhelimelle
- Kuulokkeet

Mitä siellä saisi vielä olla

- Ei oikeastaan mitään. Kaikki oli paikallaan ja enempää en olisi tarvinnutkaan. ;D

Käyttöönotto

Se on todella helppoa ja hauskaa. Puhelin on esiladattu tehtaalla, joten puhelinta pääsee käyttämään heti. Laturi vain seinään ja lataamaan samalla. Puhelin toimii Windowsin käyttöjärjestelmällä. Moni on sanonut, että siihen on olemassa viruksia. Nörttinä pakko oikaista: Windows Phonen rakenne on sellainen, ettei siihen ole mitään viruksia, koska ne ei pääsisi siellä "aktivoitumaan".

Näin ollen puhelin on todella turvallinen käyttää. Tarvitset Windows Live -tilin. Ilman sitä et pääse esimerkiksi Marketplaceen. Microsoft tarjoaa myös ilmaista verkkosäilytystilaa. Se on iso tila, jonne voit ladata vaikka kuvia sekä videoita perheen, kavereiden tai vaikkapa koko maailman kanssa. Kamerasta puheen ollen, Lumiassa on se on älyttömän laadukas!

Aluksi puhelin kuitenkin haluaa Zunen asennuksen. Zune on ohjelma, jolla voit esimerkiksi synkronoida tai varmuuskopioida. Jos poistat biisin tai kuvan tietokoneelta, poistuu se myös puhelimesta synkronoinnin aikana. Todella kätevää varsinkin musiikin ystäville, jotka haluavat vaihdella musiikkia puhelimessa useammin. Tämäkään ei tosin ole tarpeen, sillä laitteeseen voi valita satunnaisesti musiikkia ja vaihdella niitä vaikkapa viikon välein niin että puhelimessa on aina kuusi tuntia musiikkia.

Windows-puhelin yllätti

Itse olen siirtynyt tähän kapulaan Android-puhelimesta, jonka käyttöjärjestelmä on Googlen. Täytyy sanoa, että minun pitäisi kiittää loputtomasti Soneraa tästä mahdollisuudesta. Windowsin puhelin on kerta kaikkiaan hieno. Kaikki mitä Androidissa vihasin on nyt poissa. Windows-puhelimessa ei ole mitään turhia sovelluksia ja akkukestokaan ei juuri Androidista eroa.

Androidissa ärsytti esimerkiksi kaikki ne turhat lisäohjelmat mukana. Lisäksi Androidissa oli yksinkertaisesti surkea suomennos. Lumiassa näitä ongelmia ei ole. Aiempi Samsung Galaxy S lisäksi piti sisällään todella surkean kameran. Sisätiloissa ei saanut juuri mitään kuvia. Ulkona hyvällä tuurilla. Nokia Lumialla myös sisätiloissa kuvat ovat hyvät. Kuva- ja videoesimerkkejä on tulossa myöhemmin tässä jutussa.

Nokia Lumia 800 on niin tyylikäs puhelin, että jo sen takia kannattaa ostaa. Puhelin on heti käyttöön otettaessa mukavan toimiva eikä vaadi opiskeluja tai tietämystä miten älypuhelimet toimivat. Nokian lisäsovelluksia on mukana kasapäin, mutta ne voi onneksi poistaa, jos ei koe tarvitsevansa. Esimerkiksi Nokia Music on surkea äänenlaadultaan (korvatuntumalla 128 kbit) ja Spotify vain kuulostaa sekä näyttää paremmalta.

Sonera muuten myy Spotifyä, joten sitä kannattaa kokeilla, koska voit nyt kantaa lähes koko maailman musiikin ja niin, eihän se musiikki mahtuisi Lumian muistiin. Muistiahan on vain 14 gigatavua. SD-korttipaikkaa ei ole. Spotifyn käyttöön tarvitaan hyvä EDGE- tai 3G-nopeuden verkko ja Soneralla tai muulla operaattorilla sitä verkkoa löytyy. Spotify säilöö useimmin toistetut kappaleet puhelimen välimuistissa.

Spotify ja Lumia on hieno elämys. Mutta toki musiikkia voi kuunnella myös perinteisesti synkronoimalla omaa musiikkitietokantaa. Lisäksi puhelimesta löytyy radio. Radiosta näet kanavan nimen ja iskulauseen. Puhelimeen on myös kätevästi pultattu Facebook ja Messenger, joten voit rupatella sukulaisten tai kavereiden kanssa vaikka bussissa ollessasi ilman lisäohjelmien tarvetta. Videoita sekä valokuvia voi siirtää helposti vaikkapa Facebookiin tai SkyDrive-verkkopalvelimelle, josta muut voivat nähdä kun sinä vaikkapa löydät ihanan nähtävyyden.

Lisäksi kaikkea tätä voi lähettää sähköpostitse. Laitteessa onkin simppeli ja käytännöllinen sähköposti. Puhelin on todella selkeä käyttää eikä esimerkiksi aktivoi näyttöä itsestään. Näytön ollessa pois päältä puhelin ei lainkaan herää näyttöä painamalla. Androidissa asia meni niin että laitoit lukitun puhelimen taskuun ja se aukesi siellä itsestään. Lumiassa sinun täytyy painaa nappia ja se ei itsestään taskussa kyllä painaudu. Todella hyvä juttu. Mutta luonnollisesti näytön voi lukita myös vaatimalla salaisen PIN-koodin. Se onkin niin kätevä, että sitä voidaan kysyä vasta, kun puhelin ollut käyttämättömänä vaikkapa vartin. Näin sinun ei tarvitse jatkuvasti sitä naputella.

Asetuksia on monipuolisesti ja niitä pääsee muuttamaan yhdessä näkymässä. Jopa ohjelmien omat asetukset näkyvät selkeästi samassa paikassa. Puhelin löytää päivitykset verkon kautta, mutta itse päivitys tapahtuu tietokoneen kautta Zune-ohjelmalla. Varsinkin alussa päivityksiä tulee reippaammin, kun puhelin on uusi. Sen jälkeen silloin tällöin. Päivitykset parantavat puhelimen toimintaa ja lisäävät uusia toiminnallisuuksia. Esimerkiksi viime päivityksessä parannettiin akun kestoa.

Puhelimesta löytyy lisäksi Hotmail, Hälytykset, Ihmiset (Messenger ja Facebook), Internet Explorer -selain, Kalenteri, Kamera, Kartat, Kuvat, Laskin, Marketplace, Musiikki ja videot, Office-toimistosovellus, Ohjeet, Pelit, Puhelin (kertoo operaattorin, soittohistorian ja muita tietoja) sekä Viestit. Viestit on todella kätevä. Näet sekä SMS-viestit että Facebook- ja Messenger-keskustelut. Itse käytän Facebookia ja Messengeriä, joten on hauskaa kun keskustelut kulkevat aina mukana ja voi vaihtaa sanoja vaikkapa kun olen menossa kauppaan bussilla.

Puhelimen etusivulla on laatikoita. Ne voi siirtää ja paikkoja vaihtaa tai vaikka poistaa jonkun kokonaankin. Sinne voi myös lisätä sisältöä. Se on helppoa. Jos kuuntelet paljon musiikkia, laitat etusivulle Spotifyn. Nappia painamalla Spotify avautuu. Spotify pitäisi löytyä jokaisesta älypuhelimesta. Kymmenen euroa kuukaudessa ei ole liikaa musiikista. Itse käytän puhelimessa 0.5M-nopeutta vitosella kuussa. Se on riittävä ja Spotify soi hienosti. Samalla voi vaikka lähettää kuvia Messengerin kautta ystävälle. Puhelin näyttää näytössä 5/5 palkkia ja verkkonsa HSDPA eli H. EDGE-verkossa näkyy E.

Loppusanat

Puhelin toimii mielestäni hienosti. Operaattorina ei ole Sonera, vaan lukee tuossa alla, mutta varmaan toimii Sonerallakin vähintäänkin yhtä hyvin. Täällä kotona ei vain tahdo Soneran kuuluvuutta löytyä, joten pitäydyn omassa operaattorissa. Tosiaan puhelin on vankan tuntuinen eikä lainkaan halvan oloinen. Puhelinta on kiva käyttää. Kiitokset Soneralle palkintopuhelimesta. Arvosteluun ei ole vaikuttanut se, että sain puhelimen ilmaiseksi.

Miinuksia en ole löytänyt. Omaan käyttöön puhelin on enemmän kuin hyvä ja korjasi kaikki vanhemman puhelimeni puutteita. Lopuksi kirjoitan hieman akun kestosta. Spotify-käyttöä puhelin sietää jopa 6 tuntia. Tällöin toistettu musiikkia verkon yli ja välillä välimuistista. Jos kaikki kuunneltavat biisit sattuvat olemaan välimuistissa, puhelin saattaa kestää jopa 8 tunnin ajan. Akun ollessa alle 25 %, puhelin siirtyy käyttämään virransäästötilaa, jolla kestoa voidaan pidentää tosipaikan tullessa.

Ohjeita miten saat akun kestoa pidemmäksi: vältä puhelimen tarpeetonta käyttöä. Säädä näytön kirkkaus minimiin tai vältä näytön jatkuvaa käyttöä. Älä lataa tarpeettomasti ohjelmia. Poista tarpeettomat ohjelmat jos mahdollista. Käytä nettiä kuluttavia ohjelmia harkiten. Spotify tarjoaa esimerkiksi Offline-tilan. Säädä postiohjelma tarkistamaan sähköpostit harvemmin esim. tunnin välein. Kanna aina laturi mukana. Peruskäytössä puhelin kestää 5-8 tuntia. Vaativa käyttö (näyttö aina päällä, jatkuvaa tiedonsiirtoa jne.) puhelin ei kestä kuin vain nelisen tuntia.

Ja jos puhelin on vain valmiustilassa, akku kestää kyllä päivänkin. Akun kesto on kuitenkin mielestäni tarpeettomasti ihmisten huolissa. Jos et käytä älypuhelinta säästääksesi akkua, niin miksi sitten edes hankkia älypuhelin. Sillä kun voi vaikka olla netissä bussissa. Älä jätä älypuhelimen ominaisuuksia käyttämättä! Noin kuuden tunnin akkukesto peruskäytössä on erittäin hyvä saavutus ja en tiedä oikeasti ketään joka ei saisi tuossa ajassa latausmahdollisuutta jostain!

Suosittelen kapulaa kaikille ja vielä kerran kiitoksia Sonera tästä palkinnosta. Puhelin tulee todellakin tarpeeseen ja on aktiivisessa käytössä. Eilen latasin puhelinta pari kertaa johtuen siitä kun tutustuin siihen todella ahkerasti. Lopuksi kuva sekä videoita laitteella otettuna. Kuvanlaatu ja videolaatu on laadukasta. Enää ei ole tarvetta erilliselle kameralle tai videokameralle. Enää ei ole myöskään tarvetta musiikin siirtämiselle tai etsimiselle/ostamiselle. Kiitos Nokia Lumia 800 hyvän kameran ja mahtavan 10 euroa kuukaudessa Spotifyn.

Muuta hauskaa - kaikki editoimattomia

Muutama kuva sekä video laitteella otettuna. Tulee lisääkin silloin kun tulee. Lähetän kuvat ja videot suoraan puhelimen 3G-yhteydellä. Kuvat ja videot pakattuja nettikäyttöön sopivaksi.

Linkki: https://skydrive.live.com/?sc=photos&ci ... 51ad8f709# (linkkiä voi jakaa eteenpäin)

Kuvien sekä videoiden tekijänoikeus: hpguru.

Ja ihan lopuksi haluaisin kertoa: Tähän alle voitte esittää kysymyksiä. Minä käytän laitetta päivittäin ja kerron mielelläni vastauksen kysymykseesi. Toivon lisäksi että tässä ketjussa muutkin kertoisi mielipiteensä tästä Nokia Lumia 800:sta. Kiitos kaikille ja puheliasta päivänjatkoa!

18 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Pari päivää Lumian käyttöä takana. Ominaisuuksia en ole juuri vielä penkonut, vasta perusjuttuja. Tuntuu erinomaisen toimivalta verrattuna kakkosluuriksi jääneeseen N8.:aan. N8:lla tutuksi tullut toimintojen "tökkiminen" on ilmeisesti taaksse jäänyttä aikaa.

Pari ongelmaa toki on ilmaantunut:
Mukana tulleet kuulokkeet ovat aika suppeat, ei äänenvoimakkuussäätöä eivätkä ne pysy oikein korvallakaan. Pistoke taitaa olla muuttunut aikaisemmasta kun N8:n hyvät kuulokeet eivät toimi Lumiassa.

FM radio on käyttökelvoton, kohisee ja ratisee eikä löydä haulla asemia, ei herkkyyttä kuten oli N8:n radiossa. Vaikka lähimpään radiomastoon ei ole kuin nelisenkymmentä kilometriä. Aseman taajuuden valinta käsin on kuitenkin erinomaisen kätevä, vielä kun saisi kuuluvuutta parannettua.

Luurissa olevat soittoäänet ovat hiljaisia "pimpelipom"-ääniä, ei niitä kuule meluisassa ympäristössä. Taitaa vielä olla että jos kaiuttimen ääntä pienentää vaikkapa videon tai kaiutinpuhelun ajaksi niin pienennetty äänenvoimakkuus jää päälle myös soittoäänelle?

Zune-ohjelma vaatii vielä hiukan perehtymistä. Kuinka sillä varmuuskopioidaan luurin sisältö? Kuinka luuri laitetaan läppärin modeemiksi ettei tarvitsisi erillistä nettitikkua raahata matkassa?

Osoitekirja eli "henkilöt" tiili vaatii myös perehtymistä. Jos haluaa vain puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet hakuun eikä koko Facebook-katrasta?

Vaan eiköhän näihin ongelmiin löydy ratkaisu. Puhelimen toiminta on yllättänyt, sujuvaa ja nopeata. Sähköpostin toiminta on eri planeetalta verrattuna N8 postiohjelmaan, käyttöliittymä ja toimivuus. Tämä jopa hakee postit joka päivä eikä kaksi kertaa viikossa kuten N8 toimii.
Kuulokkeista sen verran, että äänenlaatua niissä ei ole ja korvissa itselläni kyllä pysyvät jotenkin. Käytän tämän kanssa kunnollisia Bluetooth-kuulokkeita. Langattomasti jakaminen on itse Windows Phonessa mukana, mutta Nokia ei ole julkaissut päivitystä, joka sen toisi Nokian luuriin. Pitänee siis odotella, josko jonain päivänä ominaisuus tulisi.

Täällä jotkut FM-kanavat kuuluvat siedettävästi, mutta ei kaikki. Siihen kyllä olisi voinut enemmän panostaa. Itse tosin en juuri radiota kuuntele vaan kuuntelen musiikkia verkon yli, joten ei tullut tarkemmin testattuakaan. Onko muuten muilla samaa havaintoa että puhuessa vastaanottajan ääni kuuluu laimeana? Saisiko sitä kohennettua kuuluvammaksi?
Tuossa Lumiassa muuten akku tyhjenee melko nopeasti verrattuna Androidiin kun puhelin on valmiustilassa. Android SGS i9000 saattoi minulla olla muutamankin tunnin valmiustilassa ja akku tyhjeni vain muutaman prosentin. Lumia tyhjentää akun jo lähes kymmenen prosentin verran samassa ajassa... Lumia 800 WP:tä täytyy ladata lähes jatkuvasti, jos aikoo lähteä kotoa täydellä akulla. Laturi mukaan. 🙂
Nokia Lumia 800 -akusta. Operaattorilukitsemattomat puhelimet ovat päivitysjonossa häntäpäässä eli joudumme odottamaan päivitystä. Testasin tänään lisää akkua. Vaikuttaa siltä, että puhelin ilmoittaa latauksen olevan valmis, vaikkei se ole. Näin ollen akku tyhjenee nopeammin, koska sitä ei ladattu kunnolla. Kun pidin puhelinta latauksessa vielä lataus onnistunut -merkin jälkeenkin tunnin, on puhelin sitten kestänyt paremmin käyttöä eikä tyhjentynyt entiseen malliin. Päivitys kaiketi korjaa sen asian eli ettei puhelin enää ilmoittaisi ennenaikaisesti akun lataamisesta loppuun?

Nyt puhelin hukkaa vain 1-2% akun varauksesta tunnissa virransäästötila päällä ollessa valmiustilassa. Ennen jopa kymmenen prosenttia samassa ajassa. Kannattaa siis ladata puhelinta kunnolla joka kerta. Päivitys uskoakseni korjaa tuon ongelman, jonka jälkeen akun latausmittari näyttää oikein koska lataus on valmis.
Ja nyt näyttää siltä että yli kymmenen latauskerran jälkeen puhelimen akku kestäisi peruskäyttöä jopa 24 tuntia, joskus enemmänkin. Tehokäyttöäkin puhelin sietää nykyään vähintään 6-12 tuntia käyttötavoista riippuen.
Sinulla kun on jo pitempään kokemusta Lumiasta, niin onko puhelimen modeemina käyttäminen tullut vastaan? Näyttäisi siltä ettei ko. luuri sovellu siihen nykyisellä ohjelmistopäivityksellään.
Tällä hetkellä Wifi Hotspot -ominaisuus ei ole käytössä, mutta löytyy jo itse Windows Phonesta. Ominaisuus on tulossa joskus myöhemmin tänä vuonna ohjelmistopäivityksenä myös Lumiaan.
hpguru kirjoitti:
Tällä hetkellä Wifi Hotspot -ominaisuus ei ole käytössä, mutta löytyy jo itse Windows Phonesta. Ominaisuus on tulossa joskus myöhemmin tänä vuonna ohjelmistopäivityksenä myös Lumiaan.


Tämän käsityksen sain minäkin. Harmillista, todella harmillista.
"Hei Jyri,

Kiitos yhteydenotostasi Nokia Care -asiakastukeen.

Valitettavasti meillä ei ole tietoa tulevien päivitysten sisällöstä, eikä niiden julkaisupäivistä. Päivityksiä julkaistaan hieman eri aikaan eri tuotekoodeille päivitysjärjestelmän ylikuormituksen välttämiseksi. Myöskään kaikki päivityksessä mainitut ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa maissa, eikä päivitystä välttämättä ole saatavilla kaikkiin laitteisiin. Olemme kuitenkin välittäneet palautteesi asiasta eteenpäin tuotekehitykselle. Toivotaan, että laitteella olisi mahdollista jakaa internetyhteys tulevaisuudessa. Kiitos palautteestasi!

Pahoittelen, että emme voineet auttaa asiassa enempää."
Mulla ei lumian akku kestä kovinkaan kauan. Puhelin yön latauksessa ja kun puhelimen ottaa latauksesta parin tunnin päästä akkua ei ole jäljellä kun n. 39%. Mielenkiintoisinta on, että puhelin on ns. käyttämättä pöydällä, ei musiikin kuuntelua, ei puheluita, ei viestin lähetyksiä yms. ja akkua kuluu. Olen poistanut käytöstä kaikki Nokian mainitsemat virrankulutustoiminnot ja ladannut akun täyteen moneen kertaan. Ohjelmistoversio 1600.2483.8107.11501. Mikä avuksi??
Moi =)

Näistä ohjeistani on ollut monelle apua, katso, toimisiko nämä sulle.

http://vempaimia.net/2012/02/27/nain-pi ... kunkestoa/
Onko joku jossain päässyt Lumian mobiiliyhteydellä vaikkapa 15M-nopeuteen luurilla? Valmistaja ilmoittaa rajaksi 14,4, mutta onko tosiaan näin, että yhteys ei vahingossakaan tuon yli mene?

Itse en voi testata, kun mokkuilan Nopsa-sim on tavallinen ja Lumiani Micro-SIM on Mobiililaajakaista Minillä 0.5M.

Päivityksistä hieman:

Akun kestoa parantava tulee n. viikon tai kuukauden sisään.

Wifi Hotspot -päivitys tulee heti sen jälkeen n. kuukauden sisään.
Spotify-käyttäjä Lumiassa, tyhjeneekö akku nopeasti?

Löysin ratkaisun.

Nokia Lumia 800 -akunkesto on jo mallikkaalla puolella. :D

Löysin yhden kikan, joka nosti akunkeston kattoon. Puhelimen akun loppua ei vaan näy... ja jos tulee vielä pian uusi korjaava päivitys, niin se varmaan nousee entisestään. ;D

Akun tiedot:
Akkuvirtaa jäljellä: 14%
Käyttöaikaa arviolta jäljellä: 4 tuntia
Aika edellisestä latauksesta: 2 päivää ja 12 tuntia

Puhelin pääasiassa valmiustilassa. Spotify-musiikkia verkon yli noin kolme tuntia, netin selausta tunnin näyttö päällä, 3G aina päällä, Bluetooth-päällä Spotifyn aikana.

Ei ollut virransäästössäkään akun latauksesta eli jos se olisi ollut päällä, akku varmaan kestäisi kaikkiaan yli kolme päivää! Mitä tein... Spotifyä kuunneltuani sammutin vain puhelimen ja käynnistin uusiksi (näin varmistin, että taustaprosessit varmasti sammui). Teen tätä nykyään aina Spotifyä kuunneltuani, koska se tai joku muu musiikkisovellus tuossa Lumiassa tuntuu "jäävän taustalle".

Sammuttakaa puhelin heti kun lataatte sen ja aina kun käytätte jotain muuta kuin puhelimen omaa sovellusta, se tuntuu parantavan akunkestoa.
Nokia Lumia 800 olisi puhelimista paras jos vain akku kestäisi edes sen 15h kovassakin käytössä! 🙂
Akku toimii edelleen vaihtelevasti. Se tyhjenee milloin mitenkin. Mielestäni on jo surkeaa, jos muutamassa tunnissa lähtee jopa kymmenen prosenttia. Tosin ongelmaa tuosta ei ole ollut, puhelin on minulla lähes aina latauksessa ennen kuin olen menossa jonnekin. Sitten voin kyllä kuunnella ihan mukavasti Spotifyä. Ei ole ollut ongelmaa.

Ihan tyytyväinen olen edelleen, kun ottaa huomioon, että kyseessä on älypuhelin jossa suuri näyttö ja paljon ominaisuuksia. Niin kyllähän se akunkestossa näkyy. Jos ei jaksa ladata puhelinta koko ajan tai haluaa varmaa toimivuutta aamusta iltaan kannattaa katsoa perusluureja tai tehoakkuja puhelimiin. Esim. eräs Motorolan puhelin sisältää vakiona tehoakun, joka kestää ja kestää tehokäyttäjälläkin aamusta iltaan!
hpguru kirjoitti:
Akku toimii edelleen vaihtelevasti. Se tyhjenee milloin mitenkin. Mielestäni on jo surkeaa, jos muutamassa tunnissa lähtee jopa kymmenen prosenttia. Tosin ongelmaa tuosta ei ole ollut, puhelin on minulla lähes aina latauksessa ennen kuin olen menossa jonnekin. Sitten voin kyllä kuunnella ihan mukavasti Spotifyä. Ei ole ollut ongelmaa.

Ihan tyytyväinen olen edelleen, kun ottaa huomioon, että kyseessä on älypuhelin jossa suuri näyttö ja paljon ominaisuuksia. Niin kyllähän se akunkestossa näkyy. Jos ei jaksa ladata puhelinta koko ajan tai haluaa varmaa toimivuutta aamusta iltaan kannattaa katsoa perusluureja tai tehoakkuja puhelimiin. Esim. eräs Motorolan puhelin sisältää vakiona tehoakun, joka kestää ja kestää tehokäyttäjälläkin aamusta iltaan!


Sain ongelman ratkaistua. Hain verkot manuaalisesti ja ja liityin käsin Saunalahden verkkoon. Akunkesto parani, tunnille tekemättä mitään puhelin syö vain prosentin akusta. Myös näyttö päällä -käytössä akku parantui selvästi. Tämä johtuu siitä, että Saunalahti verkkovierailee Elisan verkossa ja Windows Phone yrittää koko ajan löytää "oikean" verkon ilman verkkovierailua kuluttaen akkua. Manuaalisella yhdistämisellä ongelma tosiaan ratkesi!
Moikka!

Ite tykkään Lumiastani todella paljon! Mutta yksi kysymys askarruttaa.
Miten saan päivitykset puhelimeeni? esim. tuo akun kestoa parantava ja se toinen, että voi käyttää puhelinta modeemina? Onnistuuko tämä kaikki siinä Zunessa? Entä onko sillä merkitystä latauksen kannalta, että Zune ohjelmani on ladattu mac:iin, ei windows pohjaiseen.
Zune on Windowsille. Macille on oma ohjelma Windows Phone 7 Connector for Mac.

Ei väliä kummassa käytät, molemmilla voit päivittää. Jos jätit väliin jo useita päivityksiä, saat ne kaikki kerralla.

Huomaathan, että päivitys voi kestää jopa puoli tuntia tai enemmänkin jos useita päivityksiä samalla, joten se kannattaa tehdä illalla/yöllä, jos saat paljon tärkeitä puheluita.

Vastaa