P-660HW pätkii, miksi?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Onko jollakin kokemusta ym. modeemista? Miksi yhteys pätkii sekä piuhan että langattomasti jatkuvasti. Hyvä kun ehtii edes yhden sivun ladata esim. iltasanomat. Tuon jälkeen kun avaa ensimmäisen uutisen niin avautuukin sivu zyxelin puolelle! Edellinen vanha A-linkin piuha-modeemi toimii taas kuin unelma.

-Viimeisin firmware on modeemissa
-resetoitu jo muutaman kerran tuloksetta
-tehty kuten mukana tullut CD-levy "opetti"
-netti kuitenkin toimi ajoittain noin muutaman sekunin, eli ehti ladata yhden sivun ja sitten pätkii
-modeemista häviää netti-valo (ADSL/internet/ethernet jokin noista, en nyt muista mikä noista, mutta samaa asiaa/sanaa ajan takaa).
-Toisin sanoen WLAN toimii koko ajan sillä pääsen modeemin asetuksiin.

kiitän jo etukäteen

3 kommenttia

Jos yhteys toimii toisella ADSL-modeemilla moitteetta, jää vika P-660HW modeemiin tai sen ADSL-kaapeliin. Kannattaa testata Zyxeliä toisella ADSL-kaapelilla (modeemin ja puhelinpistokkeen väliin tuleva kaapeli). Jatkojohtoa tai haaroittimia ei ADSL-kaapelissa kannata käyttää.

Yksi mitä kannattaa testata on laittaa modeemin WAN-asetuksista käyttöön Enet Encap. Asiasta englanniksi Zyxelin sivuilla.

Zyxelin tuella saattaisi olla tiedossa mitä modeemille olisi tehtävissä ongelman korjaamiseksi. Zyxel-modeemeilla on kahden vuoden takuu, joten jos vika jää modeemiin, lienee laitteen takuukorjaus/vaihto paikallaan.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
Kyllä ei voi sanoa kun et on paska laite tämä P-660HW. Soneralta sain tämän koti tv tilauksen yhteydessä ja nyt on jo toinen Zyxeli menossa jonka Sonera vaihto, kun ekakin Zyxeli pätki. Tein vika ilmoituksen ja sain viestin et vika korjattu, mutta ei tällä modeemilla tee mitään edelleen pätkii, vanhalla Telewell modeemilla netti toimii hyvin ei pätki, mutta tästä puuttuu wlan, jos en tarvitsisi Wlania niin tulisin toimeen ihan tällä vanhalla purkillakin. Eikö Sonera voisi vaihtaa tuota Zyxeliä johonkin toisen merkkiseen laitteeseen mikä toimisi, kun nyt olen tullut siihen tulokseen et vika on Zyxelissä, kerta vanha purkki pelaa ongelmitta.
mavericx kirjoitti:
Eikö Sonera voisi vaihtaa tuota Zyxeliä johonkin toisen merkkiseen laitteeseen mikä toimisi, kun nyt olen tullut siihen tulokseen et vika on Zyxelissä, kerta vanha purkki pelaa ongelmitta.


Zyxel Prestige 660HW-D1 on yksi yleisimpiä ADSL-modeemeita ja valtaosalla käyttäjistä laite toimii hyvin. Koti TV:n käyttöönoton kanssa tietyillä TeleWell-modeemeilla on ollut vaikeuksia, mutta ne ovat ratkenneet modeemin ohjelmistopäivityksellä.

Sinulla käytössä olleet Zyxel-modeemit ovat mahdollisesti jumittuneet runsaan liikenteen alla, koska yhteys on alkanut toimimaan jälleen modeemin buuttauksen jälkeen. Kyseisen ongelman korjauksena on lähinnä vain modeemin firmaware-päivitys, ja ellei siitä ole apua, modeemin muuttaminen reitittävästä siltaavaksi. Siltaavana (bridged) modeemille jää vähemmän prosessoitavaa ja todennäköisesti se välittää liikenteen läpi hieman nopeammin ja varmemmin. Siltaavalla modeemilla siihen kytketyt verkkokortit/tietokoneet saavat ulkoverkon IP-osoitteet, eivätkä ole enää modeemin takana samassa lähiverkossa keskenään.

Vastaa