Paransin netin nopeusluokkaa, mutta nopeus ei muuttunut?

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Terve.

Päivitin reilu kuukausi sitten 4G-liittymäni 50 megan nopeudesta Aito 4G Max 150 megan nopeuteen.

Nettiyhteyden todellinen nopeus ei muuttunut mihinkään, vaan kaikki lataukset ja nopeustestit junnaavat latausnopeuden tasan 50 megaan. Lähetysnopeus on tasan 5 megaa.

Asun Kuopion Männistössä ja ainakin kuuluvuuskartan mukaan olen reilusti kuuluvuusalueen sisäpuolella. Käviköhän tässä nyt niin, että nimellisesti myydään parempaa, mutta todellisuudessa mitään eroa ei kuitenkaan ole?

Myöskin yhteyslaitteeni Huawei B593 on kyllä rehellisyyden nimissä kasa höyryävää jätettä. Tämä on jo kerran takuun piiriin vaihdettu ja samat ongelmat jatkuvat yhä. Jos purkkiin on enemmän kuin 1 laite kytkettynä kerrallaan, toimii nettiyhteys sattumanvaraisesti yhdessä laitteessa kerrallaan, mutta kuitenkin vuorotellen yhteyttä laitteesta toiseen.

1 kommentti

Ihan vaan varoitukseksi muille joilla on vanha 50/50 liittymä niin ei kannata päivittää 150M liittymään koska lähetysnopeus tippuu vaivaiseen 5 megaan. Melko usein tilanne on se ettei 150M liittymällä download nouse juuri lainkaan mutta lähetysnopeus sensijaan tippuu radikaalisti. Ja suurin ongelma on juuri siinä ettei voi päivittää takaisin 50/50 liittymään koska sitä ei enää myydä..

Vastaa