Posti toi uuden kaapelimodeemin

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 1 katselukerta

Posti kiikutti minulle eilen 4.11.2011 uuden kaapelimodeemin (Cisco EPC3010). En ole kyseistä laitetta tilannut, koska nykyinen Linksys on toiminut suhteellisen hyvin. Uteliaana kuitenkin yritin asentaa tämän uuden purkin, mutta se ei nouse linjoille.

Mitään tietoa miksi Sonera lähetti uuden modeemin ei ole minulle tullut. Lisäksi tuo koko Soneran asiakaspalvelusysteemi on kaikenkaikkiaan niin sekava, ettei siitä ota mitään tolkkua. Onko muille mahdollisesti tullut uutta modeemia "tilaamatta" ja jos on niin onko se toiminut?

JMY

7 kommenttia

2.11. tuli tekstiviesti Soneralta: "Hei! Tekniikka kaapelilaajakaistassanne uudistuu, joten lähetämme sinulle veloituksetta uuden modeemin. Ota se käyttöön 08.11.2011 jolloin entinen modeemisi lakkaa toimimasta. Terveisin Sonera Asiakaspalvelu."

Ei liene yllätys ettei ko. modeemia ole vielä minulle saapunut, eikä mitään tietoa mistään muutoksista ole saatavilla. Nykyinen modeemini on Linksys WCM300-EU, joka tietääkseni on EuroDOCSIS 3.0 - standardin mukainen. Onko nyt tulossa joku muu tekniikka????
Minulle saapui kyseinen EPC3010 modeemi eilen. Ensitestien perusteella, ei ole kovin hyvää sanottavaa. Nopeudet jäävät kauas entisestä, noin 1/3 entisestä. Myöskin saattaa vaatia useamman modeemin käynnistyskerran, ennen kuin pääsee nettiin.

Vanha modeemi on Cisco Linksys WCM300, ja siinä ei samanlaisia ongelmia ole ollut, lukuunottamatta joskus ilmeneviä katkoksia.

edit:
Korjaan, 1/5 tuntuu jäävän nopeudet.

Sonera nopeustesti
http://i.imgur.com/3O11f.png

http://www.speedtest.net/result/1574828869.png

Kyseessä 100/5 liittymä.
OK, kiitos infosta. Jatketaan vanhalla purkilla kunnes se pimenee.
Posti toi perjantaina kirjeen että saan uuden modeemin.

Kirjeessä mainitut päivät olivat 24. - 18.10 ja ei ole modeemista mitään kuulunut. Nettikin toimi "asennusosoitteessa" torstai iltaan asti ihan hyvin.

Vanha linksys tuli perjantaina asennettua uuteen asuntoon ja toimikin ihan hyvin eiliseen asti, kunnes vein digiboksit asuntoon. Yksi antennirasia koko asunnossa ja ei näytä modeemi toimivan jaottimen kanssa.

Nyt siis ollaan ilman toimivaa nettiä.
Parannamme Laajakaista Kaapeli-palvelua alueittain. Olemme lähettäneet uusia modeemeja Laajakaista Kaapeli-asiakkaillemme, koska muutoksen jälkeen vanha modeemi ei enää toimi.

Muutostöitä tehdään tällä hetkellä Kemin ja Tornion alueella. Tietojemme mukaan muutokset on jo tehty seuraavilla paikkakunnilla: Varkaus, Hyvinkää, Mäntsälä, Jokela, Rovaniemi, Lappeenranta ja Imatra. Muutoksesta on lähetetty kirjeitä niille, joita muutos koskee. Vaihtoehtoisesti on kontaktoitu myös tekstiviestillä. Mikäli olet saanut laitteen, mutta et tiedotetta, olisi hyvä, että kävisit tarkistamassa yhteystietosi Omilla Sivuilla. Mikäli yhteystiedot (osoite ja puhelinnumero) ovat virheelliset, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mikäli tarvitset tukea uuden modeemin käyttöönottoon liittyvissä asioissa, voit ottaa yhteyttä Helpsoniin p. 0200 600 630 (ma-pe 8-21, la 9-17). Mainitse kaapelimodeemin vaihdosta. Sivustollamme on myös ohjeita kaapelimodeemin kytkentään.
Ainakin tuossa noin tunti sitten toimi (pätkien tosin) vanha Linksys Imatralla.

Ja tänään kun sain puhelun Soneran asiakaspalvelusta, niin Imatralla verkossa muutos tapahtuu 15.11.2011.

Laittoivat modeemin tulemaan.
Kouvolan seudullakin sitten uusitaan tekniikkaa/laitteita ja posti toi uuden Ciscon modeemin. Tottelin ohjeita enkä kokeillut modeemia ennen kuin eilen aamulla, jolloin Linksys ei enää pelannut. No töissä käyvänä suoritin modeemin vaihtamisen sitten illasta. Eipä toimi, ei... Eikä siis toimi enää vanhakaan.

Jätin sitten vikailmoituksen automaatille aamulla ja sieltä tuli viestiä, että parin työpäivän sisällä ilmoitus käsitellään. Tarkoittaa tietenkin sitä, että viikonloppuna ei netti toimi eikä varmaan pariin seuraavaankaan päivään. Minä joudun kuitenkin maksamaan täyden kuukausimaksun. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia, että uudella modeemilla ei pääse linjoille eikä vanhakaan enää toimi. Vanha on toiminut eiliseen asti tyydyttävästi.

Vastaa